Stavba komína a povolenie

Profilova fotka
Viete mi niekto poradiť? Ideme robiť nové ústredne kúrenie + aj nový komín ktorý bude s časti nad susedovým pozemkom. Vraj stavbu noveho komína treba ohlásiť na obecnom úrade. Je to pravda a vzťahujú sa k tomu aj nejaké poplatky. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite treba nahlasit maly zdroj znecistenia, poplatok tam je nejakych par eur. Co sa vystavby tyka, to az tak neviem poradit, najskor asi ohlaska drobnej stavby..
Odpovedať
Profilova fotka
@viperko zdroj znečistenia? To tiež počujem prvýkrát. Ďakujem popýtam sa na to😀
Odpovedať
@drobcek26l Tu máš tlačivo: http://www.povazska-bystrica.sk/downl...
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 ďakujem veľmi pekne
Odpovedať
@drobcek26l V prvom rade sa dohodni so susedom, kto na úrade má záujem o tvoj komín.
Odpovedať
Ak je to pevny,murovany komin,tak menite aj vonkajsiu cast budovy,pravdepodobne budete potrebovat aj SP a pisomny suhlas susedov,nakolko budete zasahovat aj na jeho pozemok.
Odpovedať
ku kominu sa vyjadruje odbor Zivotneho prostredia. Toto vyjadrenie ma byt sucastou ziadosti o SP. Aspon v BA to plati.
Odpovedať
skor toto rieš so susedom------ to ako zasahuje do susedovho uzemia
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Stavba nového komína podlieha stavebnému povoleniu stavebného úradu. Pri kolaudácii nového komína vám revízny technik odskúša komín cisplna všetky potrebné normy. Ak má bit komín nad susedovym pozemkom musíte mať jeho písomný suhlas
Odpovedať
A prečo si komín neurobíte tak aby nezasahoval do susedovho pozemku. Ak tam má sused aj rod dom nebudete ho obťažovať dymom z vasho komina? Pol roka mu budete vašimi spálňami z vášho komina znepríjemňovať život. Komín sa nestavia na1 rok ale je na dome aj pol storočia. Prečo si komín nestaviate tak. Aby dym šiel inde a nikomu nezneprijemnoval život. Bol by som veľmi prekvapený ak vám stavebný úrad dá stavebné povolenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?