Stavba domu bez urbanistickej štúdie - skúsenosti?

Zdravim, prosim vedel by mi niekto poradit, momentalne riesime nasledovny problem: mame pozemok ktory sa nachadza na hranici planovanej buducej vystavbe 20RD + cast pozemku cca 30m je ako planovana prijazdova cesta k tejto buducej lokalite (nie je to vsak jedina planovana prijazdova cesta). Stavebny urad nesuhlasil s vystavbou rodinneho domu nakolko nieje vypracovana urbanisticka studia. Starosta obce nasiel spolu so stavebnym uradom riesenie, ze mozeme stavat na tomto pozemku ale len v pripade ze odpredame obci tých 30m pozemku ktory ma byt vedeny ako prijazdova cesta a vybudujeme na tejto planovanej ceste IS siete v dlzke 30 ako predpripravu pre novu lokalitu. Prosim stretol sa uz niekto s takymto zaverom, alebo ma niekto radu ako postupovat? Dakujem za odpoved
Odpovedať
Profilova fotka
riešili sme takýto problem v Ivanke pri Bratislave. Museli sme vypracovat študiu a zohladnit aj parametre prijazdovej cesty ako aj buduci predpoklad napojenia na siete ostatných domov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@fabo123 dobrý deň, mám podobný problém. chcem sa spýtať, idem dávať robit urbanistickú štúdiu pročom potrebujem súhlasy, resp. nejaké prehlásenie od majiteľov prilahlých pozemkov že príjadzová cesta bude "ukrajovať z každého pozemku. neviem presne čo by malo toto prehlásenie obsahovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@bono34 navrhol by som vam , najpr mat nejaku studiu , aby bolo jasne kolko z akeho pozemku bude potrebne na komunikáciu , okotovane , a az potom si pýtat suhlas od majitelov na toto riesenie.Potom staci prehlásenie , že suhlasia z navrhovaným riešením komunikácie.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali taky isty problem . Nam mestky urad povolil stavat pokial vypracujeme studie . Stym sme stotozneny neboli tak sme isli cez krajsky urad a ten nam dal vyjadrenie ze niesu potrebne studie ak su na hranici pozemku inzinierske siete. A toto stanovisko ,kopiu sme prikladali k stavebnemu. Stavebne povolenie sme dostali aj bez studii.
Odpovedať
@fabo123 je spraveny uzemny plan obce z ktoreho jasne vyplyvaju udaje o ceste zelenom pase a xhodnikoch s tym, ze sa to bude davat aj do urbanistickej studie kdw potrebujem tie prehlasenia resp.suhlasi...a bolo mi povedane, ze ak mi neda cobi len jeden aused tak stavat nemozem...
Odpovedať
Profilova fotka
@bono34 treba oboznamit dotknutých susedov a vyžiadat si ich súhlas k studii.
Odpovedať
Tak to darovanie obci je na Vas, len popremyslajte ci este chcete platit Vy aj tu predpripravu sieti, respektive ich budovanie :) vyhoda pre Vas mate sa kam napojit, ale kolko to bude stat? ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?