Stavba chatky na záhradnom pozemku

Zdravim, chceme si postavit chatku do 25 m na nasom zahradnom pozemku a neviem ci sa do tejto rozlohy pocita aj terasa. Viete mi prosim Vas poradit? Dakujem velmi pekne za pomoc.
Odpovedať
pocita sa aj terasa.
Odpovedať
postavte chatku a terasu dorobte po kolaudacii
Odpovedať
to stavba do 25m2 tak netreba povolenie a tym padom ani kolaudovat , ci?
Odpovedať
@ivka999 Pokiaľ tam nie je hlavný stavba, ku ktorej by záhradný domček plnil len doplnkovú funkciu, tak aj na stavbu záhradného domčeka je potrebné stavebné povolenie.Treba ho aj kolaudovať, ale nie je potrebné ho zapísať do katastra. Ak ale majiteľ chce, môže mu byť pridelené súpisné číslo a s tým môže stavbu zapísať do katastra. @ivka999 V zmysle hore uvedeného je teda jedno, či máš alebo nemáš terasu. Treba si zistiť na stav. úrade, či v danej lokalite je vôbec povolené stavať záhradné chatky. Ak áno, zároveň ti povedia, za akých podmienok - max. rozloha a pod. Potom už len urobiť projekt a vybaviť stav. povolenie. Pokiaľ terasa nie je prestrešená, tak zvyčajne sa do rozlohy stavby nezapočítava - považuje sa za spevnenú plochu. Takže v projekte môžeš zakresliť aj terasu. V najhoršom prípade ti dajú upraviť projekt.
Odpovedať
@ivka999 nedá sa ti urobiť celá chatka prípadne len terasa na koloch?,či stopkách? vtedy to nie je zastavaná plocha , ked nemá pevné základy, u nás tak bežne robia, neplatíš za to daň ako za chatku , len za pozemok
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu to tvrdil aj pán Varecha
Odpovedať
@ivka999 Definuj čo je to záhradny pozemok. Mysliš v záhradkovej osade, alebo zahradu pri dome?
Odpovedať
@jan45 to tvrdím i ja ,mám altánok na stopkách ,nie je to zastavaná plocha, len záhrada, z úradu potrebovali len foto , že nie je pevný základ, ten mal toho na rováši daleko viac
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu to, že úradníci si vysvetľujú zákon rôzne neovplyvním, na drobnú stavbu stačí ohlásenie., foto je ešte jasnejšie ako nákres, ktorý niekto nedodrží.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivka999 najlepšie je ísť na SÚ a tam ti dajú presné info, podmienky, možnosti a aj postup ak bude pani ochotná :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?