Stara čierna stavba- co s nou?

Dobrý vecer, uz si neviem rady, tak som si prišla k vam po radu. Prosim vas, ak viete ako vyriešiť tuto situáciu, poraďte. Pri dome mame postavenú pivnicu, možno aj 25 rokov. Staval ju otec(ten uz ale nežije). Pivnica je spoločná so susedom. Dávaš povedat, ze je to dvojpivnica. Susedovi cast je na jeho pozemku, naša na našom. Kazdy mame svoj vchod, vnútri je predelena priečkou. Chceli sme ju od suseda kúpiť a vymeniť cast pozemku ale nesúhlasia a vyvolávajú konflikty. Na pivnici si natiahli pletivo, ale ked betónovaní stojky, narušili strop a nam tečie do pivnice. Oni pivnicu uz roky nevyužívajú. Ked som ich požiadala, aby to opravili, tak ze nech im dokážem, ze mi do nej netiekla voda uz predtým a potom ze aku pivnicu mi porušili, ked ju nemam nikde zakreslenu. Neviem co robit. Ci zlegalizovať alebo zbúrať. A ako postupovať aj v jednom aj v druhom prípade. Co je menej finančne náročne. Ak by som to ale chcela zbúrať, spadne aj ta ich.. Ci to ta priečka udrží? A potom ma udajú, ze som im porušila tu ich.. Vdaka za rady
Odpovedať
Profilova fotka
@cernusik veď keď spadne tak nech dokážu a ukážu papier,že tam stála. Veď aká pivnica im spadne,keď ju tiež nemajú zapísanú.
Odpovedať
Profilova fotka
Presne tak. Ak ju nechceš tak ju zbúraj a postav si inde. a dopredu ho na to upozorni. Alebo si to na svoje náklady oprAv mas pokoj od suseda. My sme museli vela zo svojho platit,mame prepojené garáže a pri oprave sme sanovali aj susedovi celu stenu.
Odpovedať
@poliacik321 Že je to čierna stavba to je jedna vec, a že tam reálne stojí už 25 r. to je druhou vecou. To sa dokazuje inými prostriedkami.
Odpovedať
@cernusik skus oslovit stavebny urad... oni to budu musiet preskumat a zdokumentovat... a pocuchu bude treba nasledne odstranit.. ci s ato bude susedovi pacit alebo nie.. aj keby sused urobi 2 stojky na hlave ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 ver jasné...ja len,že aký požič taký vráť. Keď on tak.že nech dokazuje tak aj ona jemu.že nech dokazuje
Odpovedať
@viktor811 ved hej, ale co spraviť? My sme mali izoláciu, oni nie. Kebyže to chcem opraviť, treba celu zaizolovať, ale oni ma na ich cast nepustia. Dnes ju mali otvorenú, steny maju mokré, zelene takmer do polovice..strasne cosi. Im to nevadí, vraj tam zavrie barany. Mame tam kuchyňu a nad nou spálňu. Pomooooc
Odpovedať
@falcion a dostanem pokutu za čiernu stavbu a budem to musieť zdokumentovať.. A následne mi môžu po skúmaní povedat, ze pivnica je stara. A prídem o kopu penazi. Inak je to naozaj v hroznom stave. Nemozem požiadať o povolenie odstrániť stavbu z dôvodu bezpečnosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@cernusik nechceli ju predat z akeho dovodu? pokial ju nevyuzivaju tak myslim ze im to je na nic, len ostara. na ich mieste, by som ju predal bez mihnutia oka, ibaze mam pocit, ze ono to nie je ani o samotnej pivnici ale o medziludskych vztahoch. Ze toto robia naschval.
Odpovedať
my same ties mali podobný problem /šlo o časť hospodárskej budovy zasahujúcej na náš pozemok od suseda/ po dlhom čase som sa s nimi dohodol. Trval som na tom, že na moje náklady časť budovy stojacej na našom pozemku zvalím a vybetonujem betonovy mur z betonovych tvarnic zalievanych betonom vystuženymi roxormi,aby ich budova na ich časti ostala neporušená, s tým súhlasili ale mali podmienku aby to bolo nakreslené inžinierom /ako asanácia hospodárskej budovy/ za projekt som vysolil 70 eur. A práce demoláciu a murovanie som robil so svokrom, asi tak...Čo viem, ak stavba nie je zakreslená tak prakticky neexistuje, ale bolo tam niečo také že budovy od roku ... xy už neviem rok nemali stavebné povelenia, resp. majitelia ani nemajú , nemali povinnosť dodatočne ich zapisovať (napr. hosp. budovy a i. ). Nešlo by to predeliť betónovým múrom a zvyšok na vašej časti len zasypať zeminou?
Odpovedať
@sango ved to.. je to cele na hlavu a nepohneme sa😕
Odpovedať
@pantvaroh kebyže sa to dalo, bolo by to super.. Žiaľ, neda sa to tak.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@cernusik dalo by sa to aj tak ze by si poziadala aj takym sposobom..len najhorsie na tom je ze vsetko to je asi dost casovo narocne... :-S uz si to nejako aj zacala riesit, ci este si sa k tomu nedostala??
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cernusik a tento vtip poznas? Starý Arab žije už viac ako 40 rokov v Chicagu. Rád by zasadil na svojej záhradke pár zemiakov, ale je sám, starý a slabý. Jeho syn študuje v Paríži. Tak mu píše mail a vysvetlí mu svoj problém: "Milý Ahmed, som veľmi smutný, pretože nemôžem na svojej záhradke zasadiť žiadne zemiaky. Keby si bol tu, mohol by si mi pomôcť tú záhradku preorať. Milujem Ťa. Tvoj otec." Druhý deň dostane ten starý pán mail. "Drahý otecko! Prosím, nerob na záhradke NIČ! Tam som zakopal * TÚ VEC *. Milujem Ťa tiež! Tvoj Ahmed." O 4 ráno vtrhne US Armáda, CIA, FBI, Rangers a miestna polícia na záhradku starého pána. Hľadajú všade, prevráti každý milimeter, ale nič nenájdu. Sklamaní opäť odtiahnu. Budúci deň dostane starý pán mail od svojho syna: "Milý otecko, som si istý, že je teraz Tvoja záhradka preoraná a môžeš teraz zasadiť zemiaky. Viac som pre Teba nemohol urobiť. Milujem Ťa. Tvoj Ahmed" Co tak skusit anonymne oznamit podozrenie na trestny cin? Ze pod pivnicou ste nasli naor kosti? To tam zabky raz dva obratia hore nohami :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@falcion tak nakoniec nám to predali..vôbec nie za symbolickú cenu, no pivnica je vhodná tak na zbúranie. Len ďalší problém je, že susediaci pozemok za pivnicu ma plot až vo výške až cca 4m. A sused, že keď mu odtrhne breh, tak problém.. takže ani tak ani tak. A môžeme stavať 2m od neho, čo je ale ďalší problém, lebo tam treba oporný múr na hranici najlepšie. Vôbec nevieme, ako to okaslat trochou 😉, nech sused nemôže skákať..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?