Stanoviská od mesta

Môže mi prosím Vás pekne niekto vysvetliť, či: záväzné stanovisko obce a súhlas obce s výstavbou je to to isté alebo sú to 2 rozdielne veci? Kedy ich mám riešiť ( čakám ešte na vyjadrenie z elektrární a pozemkového úradu ), predkladám ich až so žiadosťou o staveb.povolenie predpokladám a súhlas obce s výstavbou potrebujem aj na pri vyňatí na pozemkovom úrade. Ďa lej som sa na základe diskusíí na streche dočítala aj o rozhodnutí o umiestnení stavby. Kto mi to vysvetlí, ďakujem veľmi pekne za trpezlivosť a ochotu.........
Odpovedať
Profilova fotka
v podstate to je to iste
Odpovedať
Profilova fotka
My sme potrebovali pred stavebnemim konanim zavazne stanovisko k zriadeniu vjazdu na pozemok, ktore sa priklada k ziadosti o zriadenie vjazdu na pozemok. To uvadzam len ako priklad, o vystavbe sa podla mna rozhoduje pri stavebnom konani... Co sa tyka pozemkoveho fondu, tam mi povedali, ze ziadost k stavebnemu konaniu je len orientacna a kludne mozem dat vynat aj cely pozemok a neskor pri zamerani skutocnej stavby bude vynata iba konkretna zastavana plocha. Tak ci tak v prvom rade odporucam navstivit/ kontaktovat miestny stavebny urad/ pozemkovy fond. Co uradnik to vlastna interpretacia zakona. Vyhovorka, ze ti tak poradili na MS nikde neobstoji.
Odpovedať
@otazka70 obec činnosť na úseku územného plánovania a stavebného poriadku vykonáva ako prenesený výkon št. správy.. Obec ako samosprávny orgán je aj účastník konania v územnom a stavebnom konaní (podľa k. ú. budúcej stavby). vydáva záväzné stanovisko k budúcej stavbe, ktoré môže byť súhlasné, ale aj nesúhlasné, preto záväzne stanovisko neznamená automatický súhlas..skúma súlad s platným územným plánom. SÚ o návrhu na umiestnenie jednoduchej stavby a o jej povolení môže rozhodnúť v územnom konaní zlúčenom so stav. konaním. Vtedy nevydáva územné rozh. iba stavebné povolenie, v ktorom povolí aj jej umiestnenie. RD s obytným podkrovím je jednoduchou stavbou , avšak s 2. nadzemnými podlažiami už nie je jednoduchá stavba. Vtedy SÚ na základe návrhu na umiestnenie stavby v samostatnom územnom konaní vydáva územ. rozh. a následne najneskôr do 2 rokov musí stavebník požiadať o vydanie stavebného povolenia, lebo inak ÚR stratí platnosť. Čo sa týka OÚ, pozemkového odboru, ten pred vydaním ÚR a SP, na základe žiadosti a PD stavby, vydáva súhlas na užívanie poľnoshosp. pôdy na nepoľnohosp. účely (stavba). Trvalé odňatie s presnou výmerou - zastavanou plochou sa rieši až po ukončení stavby na základe GP na porealizačné zameranie stavby. Samozrejme, pokiaľ sa od pôv. pozemku odčlení stavebný pozemok s väčšou výmerou ako bude zastavaná plocha stavbou, tak je možné požiadať o súhlas podľa GP na oddelenie parciel a odňatie z PPF, ktorý sa prikladá k žiadosti o súhlas na pozemkový. K PD stavby, pred podaním návrhu na ÚR, resp. žiadosti o SP, požiadať o vyjadrenie - záväzné stanoviska aj iné stavbou dotknuté orgány (správcov podzemných vedení - IS, vlastníka kom., resp. cestného správneho orgánu, od ktorej bude komunik. prístup k stavbe - vjazd na susednú nehnuteľnosť (podľa cestného zákona aj dopr. inšpektorát) atď.. záleží prípad od prípadu podľa toho, kde má byť stavba umiestnená.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?