SPP ziadost o vyjadrenie

Profilova fotka
Mozem si dat na SPP ziadost o vyjadrenie k existujucim sietam na pozemku kde planujem vystavbu RD este pred tym ako mam hotovy projekt? Plyn nebudeme mat, potrebujem iba ich vyjadrenie, ale neviem ci k tomu treba aj projektovu dokumentaciu ked aj tak nebudeme ziadat pripojku. Dakujem.
Odpovedať
@adka1978 Najlepsie bude ked tam zavolas alebo sa osobne pojdes opýtať . Ak nebude treba tam by ti to vyjadrenie asi dali na počkanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@adka1978 ahoj, my tiez nemame plyn ,ale ziadost na vyjadrenie sme museli poslat aj na SPP s projektom,aby sa vyjadrili ci ram ,kde bude stat dom neprechadzaju nejake siete al.plyn..
Odpovedať
@morandia presne tak
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, práve pred týždňom som to riešila. Projekt ku vyjadreniu nepotrebuješ! Však ty chceš vedieť, či tam môžeš stavať dom, takže najprv tieto papiere a až potom projekt. Iba list vlastníctva od pozemku a katastrálnu mapu. Prídeš na plynárne, pani povieš, čo potrebuješ, a na papier, ktorý ti dal stavebný úrad ti pani napíše vyjadrenie, že cez tvoj pozemok neprechádzajú siete (viď obrázok), na mieste orazítkuje a ideš si po svojom. Spravili to na počkanie a trvalo to asi 5 min. SPP Žilina A dnes mi prišlo aj vyjadrenie k bodu napojenia, a na to som tiež nepotrebovala projekt. Iba katastrálnu mapu, list vlastníctva, žiadosť, a zaplatiť 160€ za prípojku, či čo to bol za poplatok - aby bola žiadosť kompletná.
Odpovedať
Profilova fotka
@pinky_girl jej super, toto som potrebovala vedieť. Vy keď ste platili tých 160 €, asi budete dávať plyn, že? Paráda, zajtra to pôjdem vybaviť. Ešte raz veľmi pekne ďakujem ::))
Odpovedať
Profilova fotka
Áno, budeme dávať plyn, preto tých 160€. Som rada, že som pomohla :) A toto isté platí pre SSE, SPP, SEVAK, OPS a všetky podobné inštitúcie.
Odpovedať
Profilova fotka
@pinky_girl čože? na počkanie, to je skvelé neviedia mi to dať aj pre Levice v Žiline? ;-)
Odpovedať
@ankalv1 Ja som tam volal a ,že na počkanie mi nič nedajú a musím to poslať do BA aj s technickou správou domu. Dnes som volal na infolinku a som ich doje..., že prečo jednej skupine žiadateľov stačí LV, osadenie domu , katastr. mapka a ja musím poslať aj technickú správu domu. Veď nejdem sa nikde pripájať ,pretože tam plyn ani nie je. Nato mi už nedokázali odpovedať. Sa možem na toto vys.... a ako debil ešte čakať k tomu 30 dní.
Odpovedať
@pinky_girl Ahoj ako je to možné ,že ty potrebuješ iba dva dokumenty a ja 4. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt Ahoj, v Žiline na počkanie vybavíš len SPP a zadarmo, Sevak má na to mesiac a ešte si za to u nás aj zaplatíš, dá sa to aj urýchliť, teraz už neviem či do týždňa alebo do troch dní, no za to si účtujú až 66 €. Telekomunikácie sa dajú už aj cez net vybaviť, stačí do mapy zaznačiť oblasť záujmu, ja som mal vyjadrenie od nich dostupné na stiahnutie za 3 minúty od podania žiadosti, stačilo len smskou uhradiť poplatok 13,90 € a potom už len vytlačiť. SSE mi vybavil pán, ktorý nám robil elektriku, tiež to mal behom dňa. Takže sa dá všetko obehať behom dňa, okrem SEVAKu
Odpovedať
@linear324 Ahoj zvysok okrem vody mam ,pretoze tam nepotrebujú zbytočne papiere navyše ale plynári su asi iný. Uz len čakám kedy sa ms opýtajú ci sa chcem aj pripojiť a ma je....
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt aj ja musim na vyjadrenie SPP pripojit technicku spravu z projektu :-( aj ked plyn nebudeme davat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@blackomt @adka1978 Zvláštne, ja som na SPP dával len LV a katastrálnu mapu, kde som perom dokreslil ako budem ťahať siete. Pani si potom v ich systéme pozrela, kade ide ich potrubie a či sa nekrižuje s mojím zámerom, to bolo všetko, ešte som pri nej vypísal žiadosť o vyjadrenie a to bolo všetko, za 5 minút som bol vonku. Jedine na SEVAK som musel dávať od všetkých prípojok projekty
Odpovedať
Profilova fotka
@linear324 Co sa tyla sieti, tak v ZA mi to na pockanie spravil aj SEVAK a platila som 9€, nic sa ma ani nepytali, iba ze 9e a vybavene. A vybavovala som si naraz aj bod napojenia, ten bol hotovy asi za dva tyzdne. Cakala som jedine na SSE, ale tam som si dala na jednu ziadost rovno aj bod napojenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt No to neviem, prave sa to tu riesi. Iny kraj, iny mrav :-D Nemaju vsade na pobockach rovnaky system, nechapem. Som ale rada, ze ja som natrafila na tie jednoduchie pobocky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt tak ja neviem, my sme tam tiež boli osobne v Nr a pani sa na nás dívala že načo sa majú vyjadrovať k projektu, že to sa robí až keď sa dom pripája na plyn nie teraz k stavebnému, ale zase pani na stavebnom od nás ten papier pýta tak ja už neviem čo mám robiť som z nich na prášky a o mužovi ani nehovorím ten už ošedivel, kedy už začneme stavať :-(
Odpovedať
Pekný deň prajem, je potrebný pre vydanie vyjadrenia k PD na SPP vyžiadať LV z katastra za poplatok 8 eur?
Odpovedať
Profilova fotka
@ann295 ano a aj snímku z katastrálnej mapy.
Odpovedať
@adka1978 taktiez z katastra? Alebo staci online vytlacit z katasterpotal.sk
Odpovedať
Profilova fotka
@ann295 musí byť z katastra. My sme tam boli a dali sme si hneď viacero rovnocenných kópií spraviť, 3 ks z LV a 3 ks z katastrálnej mapy. Budeš ich potrebovať na viaceré inštitúcie, konkrétne SPP som dávala originály. Ale ak si pôjdete dávať robiť LV a výpis z kat.mapy tak za prvý výtlačok platíš 8 € a za ostatné 3 €, ale musíš to dať naraz.
Odpovedať
Pani, výpisy cez webovú stránku katasterportál sú len informatívne, t.j. nepoužiteľné na právne úkony, je to vždy na takomto výtlačku aj priamo uvedené. Stavebné konanie je právne konanie, ani súdy ako dôkazný prostriedok neakceptujú výpis len cez katasterportál, ale len riadne vydané. To, či takýto výpis bude akceptovať SPP a.s. záleží len a len na konkrétnom pracovníkovi, žiadne interné usmernenie táto spoločnosť v tomto nemá. Ja by som vždy dokladala list vlastníctva použiteľný na právne úkony, resp. jeho overenú fotokópiu ak je organizácií viac (vodárne, elektrárne) máte istotu, že to nebude nik spochybňovať. Pekný deň :-)
Odpovedať
@ann295 Oficiálny papier treba len na samotné stavebné povolenie pre stav. úrad. Na vyjadrenie inštitúcií či majú na pozemku siete stačí vytlačený z netu. Oni žiadajú mapu preto, aby nemuseli hľadať pozemok podľa parc. čísla - vlastná skúsenosť z vlaňajška.
Odpovedať
@ann295 Ahoj dnes som tam bol a za 5 min. som bol vybavený. Pozeral technickú správu domu ,ktorý vypracoval projektant a mal som síce originály LV a MAPU ale jemu stačila iba kópia.
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt to si bol.priamo v BA? Lebo ja som to musela cele zbalit a poslat do BA, u nas v TN mi to nechceli vziat, ze oni take nevybavuju :-S a kedze to islo postou a nevedela som ako vezmu kopie tak som poslala v obalke radsej originaly z katastra.
Odpovedať
@adka1978 Jáj zabudol bol som v Žiline . Mali by ti to vydať na každej pobočke či ako to volajú, čo majú zoznam na SPP.
Odpovedať
Profilova fotka
@pinky_girl ahoj, chcem sa opytat, tiez ideme stavat dom, ale este nemame projekt. K stavebnemu povoleniu potrebujeme vyjadrenie od elektrarni, plynarni, kanalizacia aj voda.mozem tieto vyjadrenia ziskat aj ked este nemame projekt? Dost by mi to pomohlo, kedze chcem este tento rok podat ziadost na st. Povolenie aby sme este aj tento rok vybavili uver. Este sa chcem opytat ked zacnem vybavovat papiere k povoleniu cim mam zacat? Osadenie na pozemok ci co? Som z toho jelen. Dakujem xa odpoved
Odpovedať
Profilova fotka
@stelinka11 k vyjadreniam od institucii potrebujes mat hotovy projekt, bez toho sa nepohnes. A hlavne mat v projekte vsetky profesie - elektroinstalacia, vykurovanie, kanalizacia....lebo som citala na fore ze niekto si to musel prikupovat k projektu. Hypo nedaju skor ako budeteat stavebne povolenie :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@stelinka11 a este som zabudla v projekte bude osadenie na pozemok,situacia domu, pohlady, prierezy, aj tieto veci treba k vyjadreniu institucii aj k suhlasnemu stanovisku mesta/obce. A treba ratat ze kazda institucia ma na vyjadrenie 30 dni, u nas napr.vodari uz maju ziadost 36 dni a maju cas! Takze najskor vybrat projekt, ak mate pozemok tak LV min.3x, snimka z katastralnej mapy 3x. Ja to teraz vybavujem uz 3 mesiac :-S
Odpovedať
@stelinka11 1, Pozemok už asi máte / List vlastníctva tiež / 2, Projekt domu / na plynárne nemusí byť úplný stačí technická správa novostavby, LV, osadenie na pozemku / ,s tým treba ísť na plynárne osobne a oni sa k tomu vyjadria na počkanie 3, Vodárne / musíš mať projekt na pripojenie 4, Elektrárne / projekt prípojky elektriky ,najlepšie bude ak sa opýtaš v mieste stavby kto sa im stará o porucha elektriky pretože elektrárne majú zmluvné firmy ,ktoré robia opravy za nich .Oni majú celkový prehľad ,kde a ako sa napojiť a urobia Vám aj projekt napojenia + ti to hneď dajú aj schváliť do elektrárni 5, My sme potrebovali aj vyjadrenie MOSR je tam jedna sekcia Správa nehnuteľného majetku a výstavby https://www.mosr.sk/vydavanie-stanovi... Iba prefotené a odoslané emailom 6, Vyjadrenie Telecom 7, Vyňatie pôdy pozri môj príspevok už som písal ,čo k tomu treba 8, Vyjadrenie obce / že súhlasí so stavbou / 9, Ak budete mať komín tak ziadosť na obci o umiestnenie malého zdroja znečistenia Ak keď to budete mať tak potom všetko zaniesť na stavebný úrad / alebo osobe ktorá to ma na starosti / ,tá pošle oznámenie o stavebnom konaní zúčastneným osobám . Prepáč ale musím ťa sklamať ale tento rok to už nestihnete, pretože máte málo času, ja to tak vidím asi iba vo februári a to som ešte zabudol na sviatky.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?