SP - zmena typu plynového kotla

Dobrý deň, v stavebnom povolení pre plynofikáciu rodinného domu je v podmienkach napojenia na technické siete uvedený exaktný typ a značka kotla (presne podľa projektu). Musím to dodržať, alebo môžem kúpiť kotol s rovnakými parametrami inej značky, požiadať projektanta o zmenu v projekte a ohlásiť zmenu na stavebnom úrade? Alebo to vôbec neriešiť.
Odpovedať
@slavo6280 Môžeš dať aj iný kotol. Pri kolaudácii dokladuješ len certifikát o zhode s európskymi normami, nie s projektom
Odpovedať
@slavo6280 zmena typu plynového kotla je nepodstatná zmena stavby, ktorú je možné prerokovať v kolaudačnom konaní a nevyžaduje si samostatné konanie o zmene stavby pred jej dokončením. V návrhu na vydanie kolaudačného rozhodnutia uvediete všetky nepodstatné zmeny stavby, ku ktorým došlo počas jej uskutočňovania. Pretože neviete posúdiť, čo je podstatná zmena (pokiaľ by ste chceli aj iné) tak odporúčam oznámiť SÚ (aj emailom) akú zmenu chcete vykonať. Nikdy neviete ako dotyčný prac. SÚ túto vec - zmenu posúdi.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavo6280 vôbec som nedával kotol, aký navrhol projektant, zvyčajne doporučuje "svoju" značku, časom si prezistíš parametre a zariadiš sa podľa seba. Pri kolaudácii to vôbec neriešili.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?