SP na projekt z roku 2015

Prosím poraďte! Chceme stavať, plán bol taký, že začneme ešte minulý rok, projekt som mal hotový v júni 2015. Ale potom nastali komplikácie, nakoniec sme kúpili druhý pozemok. Už nám robia nové projekty prípojok. Problém je, že dom je v energetickej triede B, podla platných noriem 2015. Bude problém pri SP ak projekt bol robený v 2015 podla vtedy aktuálnych noriem? ďakujem
Odpovedať
Ahoj,Nie pokial splna normy platne od 1.1.2016
Odpovedať
@slabak Ahoj, no práve preto sa pýtam, lebo v projekte mám energetickú triedu B, a od 1.1.2016 má byť trieda A. Ale dátum vydania projektu je jún 2015. či to bude problém pri SP?
Odpovedať
@mirmoj6789 Ahoj, pokial nebolo vydane stavebne povolenia na ten dom pred 31.12.2015 a pokial dom nesplna parameter primarnej energie na vykruovanie kategoriu A1 t.j. 55 - 108 kWh/m2/rok tak ti nemusia vydat stavebne povolenie.
Odpovedať
@tomcok Ahoj, no tak to nechápem :). V projekte mám toto: Potreba energie na vykurovanie: QH,nd = 65,565 kWh/m2.rok, Trieda energetickej hospodárnosti budovy B. Vie mi to niekto vysvetliť? :)
Odpovedať
@mirmoj6789 Potreba energie na vykurovanie je iny parameter ako Globalny ukazovatel - primarnej energie. Pokial viem tak energia na vykurovanie moze byt v sk. B pokial len ziadas o savebne povolenie. Dolezity faktor je globalny ukazovatel primarnej energie a ten musi byt kategoria A1. Na toto sa pozera ked ziadas o SP ked budes kolaudovat tak sa bude prizerat aj na potrebu tepla na vykurovanie, ale to az pri kolaudacii.
Odpovedať
@tomcok aha, no ďakujem za info, ale ja tam taký ukazovateľ nemám. :( Teraz musím dať prerobiť aj tú časť projektu?
Odpovedať
@mirmoj6789 Ja som projekt dostal tento tyzden a mam to vo casti vid.foto. Neviem v akej casti to mas ty. Ale tuto cast musel dat spravit architekt koli tym novym normam.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomcok @mirmoj6789 hodnoti sa potreba tepla na vykurovanie, nie energie a ta ma podla normy svoju hranicu podla faktoru tvaru budovy, ale aj tak je maximum 50kWh/m2/rok.
Odpovedať
@majkoj ano suhlasim, tam mam hodnotu 38,05 takze to je u mna v poriadku.
Odpovedať
@tomcok Ja takto zvlašť Tepelnotechnické posudenie budovy nemám. Asi preto lebo pred 1.1.2016 to nebolo treba? Tú hodnotu, čo som písal, energia na vykurovanie mám v časti Vykurovanie. Aká hodnota teda má byť max 50kWh/m2/rok?
Odpovedať
@mirmoj6789 V tabulke mas vyznacene co treba splnit, ale uz to tu minimalne raz na fore niekto dal.
Odpovedať
@mirmoj6789 Ja mám projekt tiež z pred 1.1.2016 a mám to v časti A1. Textová časť - Energetický posudok objektu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
No my sme plánovali začať ešte minulý rok, aj projekt robili preto na starú normu. Teraz musíme ešte niečo pridať do projektu. Čo by ste odporučili rekuperáciu alebo solar? Čo je jednoduchšie z hľadiska prerobenia projektu? A realizácie? Keď budem mať v projekte napr. rekuperáciu, ale fyzicky to nespravím, môže to byť problém pri kolaudácií? Ako vlastne prebieha kolaudácia?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?