Skúsenosti - stavebné povolenie bez pečiatky

Ahojte, chcela by som sa opýtat ak podam na stavebny urad ziadost o stavebne povolenie dostanem stavebne povolenie bez peciatky? nakolko v banke mi vraveli ze to na zaciatok staci ...stretol sa s tým niekto? dakujem za odpoved
Odpovedať
@iwka2208 ahoj. áno naprv dostanes stavebné povolenie( papier ) a potom si ho budeš musieť ísť potvrdiť na stavebný úrad.
Odpovedať
@iwka2208 Buď si to zle pochopila, alebo ti to chybne vysvetlili. Keď ti stav. úrad vydá stav. povolenie, tak tam musí byť aj pečiatka aj podpis. Stav. povolenie je teda vydané, len ešte nieje právoplatné. Po doručení stav. povolenia všetkým účastníkom konania začne plynúť 15 dňová lehota na podanie prípadných námietok. Ak nikto nepodá námietky, stav. povolenie nadobudne právoplatnosť. To zbehneš po cca mesiaci na stav. úrad aj so stav. povolením, kde ti vyznačia právoplatnosť. Právoplatnosť sa vyznačuje pečiatkou, kde sa uvedie, kedy nadobúda SP právoplatnosť. V tejto téme si môžeš pozrieť, ako vyzerá vyznačenie právoplatnosti na stav. povolení: https://old.modrastrecha.sk/forum/sta... Takže v banke ti asi chceli povedať, že pre schválenie úveru stačí predložiť stav. povolenie bez vyznačenej právoplatnosti.
Odpovedať
Ked podas ziadost o stavebne povolenie a prejdes celym schvalovacim procesom (oznamenia na susedov, sietarov,....) bez pripomienok, tak ti stavebny urad vyda stavebne povolenie bez "peciatky" (rozumej nebude este pravoplatne) a tato informacia o vydani stavebneho povolenia ide znova na vsetkych zainteresovanych a opat, ked to bude bez pripomienok, tak si prides dat orazit pravoplatnost a mozes zacat so stavbou. Takze casovo, ak je stavebny urad rychly (rozumej, ze to tam necaka mesiac, kym sa tym vobec zacnu zaoberat) a ked nema nikto ziadne pripomienky a vsetci ucastnici si preberaju postu hned sa to da stihnut do dvoch mesiacov. Ale svet nie je idealny, takze pocitaj aspon 3 mesiace. Niekto ho bohuzial nedostane ani po roku.
Odpovedať
@en_em Vydané stav. povolenie sa nepotvrdzuje. Na stav. povolení sa len vyznačuje nadobudnutie právoplatnosti.
Odpovedať
@chrobak7 ...dakujem pekne za vysvetlenie asi v banke mali na mysli stav. povolenie bez vyznačenej právoplatnosti...mozem sa este opýtat ten dokument kedy dostaneme (stav. povolenie bez vyznačenej právoplatnosti.)
Odpovedať
@iwka2208 Keď stavebnému úradu predložíš všetky požadované dokumenty, tak do mesiaca - dvoch by mali vystaviť stav. povolenie. Ale táto doba sa môže natiahnuť z rôznych dôvodov. Takže presne ti nikto nepovie, kedy ti vystavia stav. povolenie.
Odpovedať
@iwka2208 moze to trvat mesiac ale kludne aj viac. niektore stavebne urady su tak "zaneprazdnene", ze clovek caka aj 3 a viac mesiacov.
Odpovedať
@iwka2208 na to tvrdenie banky, že im stačí len "bezpečiatkové" povolenie by som sa moc nespoliehal. Možno ti to povedala pani v banke, ale tá o hypotéke nerozhoduje, len ju vybavuje. na schválenie ide do centrály, a tam budeš určite potrebovať právoplatné stavebné povolenie, Riešite už vôbec papiere na SÚ? Potrebuješ množstvo vyjadrení, mne osobne to trvalo, od prvého GP, cez projekt, vyjadrenia a samotnú právoplatnosť SP cca 14 mesiacov. A od podania žiadosti na SÚ a právoplatné SP cca 4 mesiace.
Odpovedať
@peterm88 ....ano papiere uz riesime davno akurat uz len cakam na projekt co ma byt buduci tyzden hotovy
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?