Samostatna nadstavba na rodinnom dome

Profilova fotka
Ahojte strechaci.Chceme nadstavovat nad svokrovcov.Samostatnu bytovu jednotku,vlastny vchod, a vsetko ostatne.Takisto chceme svoje hodiny na plyn,vodomer. Viete mi prosim poradit ako mame postupovat,co sa tyka stavebneho povolenia a pod?
Odpovedať
@adik19 potrebujes stavebne povolenie. Preto odporucam si vyhliadnut projektanta, ktory by ti vypracoval projekt, ten ta aj usmerni a povie co a ako. No budes potrebovat ist na stavebny urad (obecny urad) a odkonzultuj svoj zamer, poziadaj o ziadost na vydanie stavebneho povolnenia. K ziadosti potrebujes dolozit aj prilohy ako projekt pre stavebne povolenie, list vlastnictva a pod.
Odpovedať
@adik19 Riesim nieco podobne. Ako pise spidehrst, musis mat stavebne povolenie, projekt k stavebnemu povoleniu, staticky posudok, energeticky posudok.. Vrch bude samostatny a pisany na vas alebo to bude pisane na svokrovcov? Ak to budete vybavovat na vas , teda na vase meno, musite tam mat suhlas vlastnikov spodku. Musi byt na to zmluva. Ak to bude nadstavba, vodomer Vam novy nedaju. Budete mat podruzne meranie, a budete sa rozratavt so svokrovcami. Elektormer a plynomer svoj sa da.
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst @lubomird dakujem vam obom. Chceme ist v dohladnej dobe za projektantom,takze asi potom vsetko treba riesit. Co potrebuje projektant okrem projektu domu? Lebo este nevieme ako to spravit s kupou od svokrovcov,ci to kupime za 1 euro a zobereme uver na prerabku,alebo to od nich kupime a tie peniaze nam vratia a z tych to prerobime.chceme zobrat ten uver s prispevkom od statu,celkom fajn by nas to vyslo.
Odpovedať
@adik19 V provom rade by som ti radil ist na stavebny urad. Tam by ti mali povedat co vsetko k tomu potrebujes. Projektant potrebuje hlavne projekty povodneho domu od ktorych sa bude odvijat dalsi projekt, kedze sa jedna o nadstavbu. Dalej statika atd... Vy chcete akoze od svokrovcov kupit povodny dom? Ja som myslel, ze nebudete kupovat dom, ked si idete spravit vlastny byt nad ich domom..
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird no kedze to chceme riesit aj s tym uverom a dotaciou pre mladych, tak mame dve moznosti, zobrat si uver na nadstavbu,dokladovat ho a mat ho hotovy do roka, alebo zobrat si ten uver na vyplatenie domu,ale realne by svokrovci nam ho dali, len na papieri by to bolo ako kupa..vtedy by sme mali peniaze a neboli by sme tlaceny casom a dokladovanim. A DAKUJEM za ochotu, mame ochvilku dovolenku,tak to budeme s muzom riesit.
Odpovedať
@adik19 Potom treba dat pozor aku kupno-predajnu zmluvu spravite, resp. aku sumu date do zmluvy. Nad 15000 eur musi ist platba cez ucet. Vela stastia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?