Rozkuskovany pozemok a SP

Dobry den, Mam takuto dilemu. Chcel by som nieco stvorit na pozemku ktory je momentalne v stadiu riesenia kedze je na papieri rozkuskovany koli potoku ktory pretekal kedysi cez stred pozemku a tato plocha je vo vlastnictve SPF. Ziadost na odkupenie som podal asi 12 mesiacov dozadu a zatial cakam, len pan Boh vie ako dlho to bude trrvat a preto uvazujem nad nasledovnym. Ak by som scelil dve moje parcely ktore su navzajom prilahle mal by som urcitu rozlohu z ktorej mozem stavat legalne 10% koli tomu ze sa jedna o zahradku. Na dalsej parcele ktora je oddelena pozemkom SPF by som si dal oznamenie o stavbe do 25m2. Obe individualne stavby by som potom prepojil docasne pokial neporiesim SPF lodnym kontajnerom ktory by sluzil iba ako koridor z jednej osobitnej casti do druhej. Myslite si ze stavebny urad mi dovoli taketo na oko oklamanie system a teda daju mi povolenie na vystavbu 10% z plochy ak zcelim dve prilahle parcely a taktiez ak dam oznamenie o stavbe do 25m2 na samostnej parcele a zaklincujem to ak medzi tie dve stavby si dam lodny kontajner ktory bude polozeny iba na betonovych kockach bez zakladu ?? Dakujem krasne za vase odpovede :)
Odpovedať
@macau pokiaľ máš vo vlastníctve 2 priľahlé pozemky, stavbu môžeš umiestniť aj tak, že bude umiestnená na jednom aj druhom pozemku. Až po ukončení stavby dáš vypracovať GP na porealizačné zameranie stavby, v ktorom stavba bude mať pridelené nové samostatné parc. č. a zostávajúca plocha z 2 pozemkov bude spojená - scelená do jedného pozemku - parc. č. Stavba si vyžaduje SP, aj keď je uložený kontajner na upravenom podklade. Niekedy - pár rokov dozadu to tak nebolo. Keď máš záujem, tak mi napíš ssprávu a pošli podklad.mrknem ti na to.
Odpovedať
Drobnú stavbu do 25 m2 je možné stavať na ohlášku len vtedy, ak na danom pozemku už je hlavná stavba. Aj keby to bolo inak, tak by Vám SÚ za normálnych okolností daný zámer mal odmietnuť.
Odpovedať
@janetbla dakujem pekne za odpoved este nie som celkom rozhodnuty ci sa do toho pustit alebo este pockat rok dva pokial sa SPF rozhybe a preda mi parcelku ktora mi blokuje cely pozemok a tym padom by sa mi situacia o podstatne zlepsila. Taktiez som podal o rozsirenie intravilanu co tiez trva roky rokuce a je az alarmujuce ze clovek sa nezmoze pravna na svojom pozemku k nicomu ...zatial co investory si vyhladavaju obrovske parcely a este pred odkupenim konzulutuju a urychlene dostavaju zmenu uzemneho planu za ucelom rozvoja atd klasika na Slovensku ... kazdopadne dakujem za reakcie ...hodim tu update ked sa niekam dalej poauniem zatial to je stale o snivani ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?