Rekonstrukcia RD

Potrebujem na rekonstrukciu RD stavebne povolenie? Bude sa menit stresna krytina, okna, zateplenie, fasada a drobne prace v interieri Kurenie, voda, elektrika...Vonkajsi vzhlad domu sa nezmeni (Tvarovo). Ziadna nadstavba, pristavba, ziadne okno navyse. Nestaci si splnit iba ohlasovaciu povinnost?
Odpovedať
Profilova fotka
nepotrebujes ja nemam dokonca ani ohlasku :-)
Odpovedať
@budovatel Len aby z teba nespravila zločinca čo stavia načierno a po novom budeš musieť čiernu stavbu zbúrať.
Odpovedať
Profilova fotka
Nepotrebuješ. Aj keď rekonštrukciu strechy by som asi ohlásil, lebo možno aj budeš zaberať nejaký priestor od susedov... Možno si tam budeš stavať lešenie... Možno budeš zaberať obecný chodník, ak Ti zložia materiál... Ale stavebné povolenie nepotrebuješ. :-N
Odpovedať
Podla uja googla, ak sa nemenia vonkajsie rozmery, nemeni sa nic staticke (ziadne buranie priecky ci vymena krovu), nemenia sa rozmery okien, tak staci len ohlasenie. Inak treba stavebne povolenie. Najlepsie bude zajst na stavebny urad a vykonzultovat si to tam.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom to by som si nebol taky isty, zateplenie spada pod zmenu tepelnotechnickych parametrov stavby a tam pokial viem treba stavebne a energeticky certifikat po skonceni.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj .... ? Nebudem sa hádať. Povedal som svoj názor. Ale myslím si, že certifikáty, ktoré spomínaš, nemajú spätnú účinnosť a že sa teda budú týkať skôr novostavieb. Známy prerába akurát dom - pýtal sa starostu (čoby najvyššej inštancie v obci) a ten mu vravel, že pri rekonštrukcii starého domu je to tak, že ak nepristavuješ, nemeníš siluetu a charakter stavby, ak nedvíhaš strechu.... netreba žiadne povolenie... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom to ze treba (rozumej, podla zakona :) )potom energeticky certifikat som si isty a mimalne ohlasenie treba. S tym stavebnym som si nie isty na 100 percent.
Odpovedať
Profilova fotka
kuk sem http://www.topolcany.sk/?id_menu=56&f... .Väčšie dediny a mestá čo sa starajú o svoje web stránky to väčšinou majú prehľadne usporiadané.
Odpovedať
@budovatel § 54 "Stavby, ich zmeny a udržiavacie práce na nich sa môžu uskutočňovať IBA podľa stavebného povolenia alebo na základe ohlásenia stavebnému úradu." § 55 stavebneho zakona dalej hovori: "(1)Stavebné povolenie sa vyžaduje ... aj pri zmene stavieb, najmä pri prístavbe, nadstavbe a pri stavebných úpravách." Cize neexistuje neurobit nic, ako tu poniektori radia.. Zakon je formulovany vagne, urcite sa treba popytat na stavebnom urade. Osobne by som zriesil aspon ohlasku, aby ti neskor niekto neublizil.. Ak ti povie starosta, ze "netreba", aj tak by som ohlasil, lebo starosta sa zmeni a ty nemas nic v ruke.. ;-)
Odpovedať
stavebko určite nepotrebuješ...a ohlasovačku? Záleží akých máš susedov ;-)
Odpovedať
@nelimatej Čo je na tom ísť ponížene na úrad ohlásiť že si ideš niečo prerábať za vlastné peniaze, na svojom dome, na svojom pozemku?
Odpovedať
@budovatel pre tvoj pripad spravne potrebujes stavebne povolenie
Odpovedať
Článok sa načítava...
@antonmesaros hm, Topolcany ako priklad za ostatne mesta? :-) Nie su prave Topolcany tak trosku protekcnym mestom uz zopar rokov?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?