Rekonštrukcia existujúcej terasy

Dobrý deň, najprv vysvetlím situáciu: Máme rodinný dom z 50-tych rokov, súčasťou domu je aj prístavba - letná kuchyňa, bývalé chlievy pre hydinu. Táto prístavba bola v čase stavania ohlásená na stavebnom úrade ako drobná stavba (má do 25m2, avšak je prilepená k domu), nie je zapísaná do LV, ale je zakreslená na katastrálnej mape. Nie je zastrešená, jej povrch tvorí len betónová platňa, v súčasnosti využívaná ako terasa. Z jednej jej strany (od suseda) je postavený betónový múr do výšky cca 1,8 m. Keďže betónová platňa rokmi zvetrala a začala zatekať voda dolu do letnej kuchyne, chceli by sme terasu zakryť strechou. Vzniknutý priestor pod zastrešením by sa časom využil na ďalšiu miestnosť. Moja otázka znie: Je treba na takúto rekonštrukciu stavebné povolenie alebo postačí len ohlásenie stavebných úprav drobnej stavby? Ďakujem za každú odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
ak je zakreslená v katastri, tak je legalizovaná, pozrite sa ešte za akú plochu platíte miestne dane. Celá práca je na ohlásení stavebných úprav, aj to je diskutabilné, pretože nikto Vám nedokáže, aký stav bol do katastra zakresklený.
Odpovedať
@jan45 ďakujem za odpoveď, ešte dodám, že celý dom aj s prístavbou je postavený na hranici pozemku so susedom, tak ako sa kedysi stavalo...nemôže sused namietať, keď mu tam budeme stavať strechu? resp. namietať môže (asi aj bude), ale skôr mi ide o to, aby sme kvôli tomu nemali nejaké problémy so stavebným úradom. A čo bolo do katastra zakreslené, už nedokážem ani ja :-) tie dokumenty akosi zmizli...máme len pôvodný projekt domu, bez prístavby....
Odpovedať
Profilova fotka
@janka643 je už na Vás, aký postoj ku susedovi zvolíte, ale ak strecha nebude extrémne cloniť...
Odpovedať
@janka643 na katastry by mali mat dokumenty, na zaklade ktorych to tam bolo zakreslene. Za poplatok by vam mali spravit kopiu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?