Rekonštrukcia a prístavba k starému domu

Idem kupovať starý rodinný dom, postavený v roku 1960, taký klasický štvorec so šikmou strechou. Tento dom potrebuje kompletnú rekonštrukciu, včetne rozvodov vody, elektriky, odpadu atď. Chcel by som k tomuto domu pristaviť minimálne 1 izbu, bola by to detská izba. Potrebujem k tomu stavebné povolenie? Čo to obnáša?
Odpovedať
Samozrejme ze potrebujes SP !!! Chod na stav. urad, tam ti povedia, co vsetko musis dolozit
Odpovedať
@misoko vseobecne plati, ze potrebujes stavebne, pokial budes zasahovat do nosnej casti stavby ( vratane strechy). Neoficialne plati, ze zalezi, ci je stavebny urad v obci, v akej obci, akych mas susedov atd. Na vymenu rozvodov SP nepotrebujes, pokial tam mas vsetky pripojky a ( a nebudes do nich zasahovat). pristavbu bude lepsie spravit cez stavebne konanie a kolaudaciu, vyhnes sa moznym problemom v buducnosti.
Odpovedať
dakujem
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
dobrý deň strecháči...chcem sa spýtať ako pripojiť prístavbu (asi 8 m2-pultová strieška) k už existujúcemu domu, okrem zhodenia strechy a urobenia nového venca...dá sa to vôbec?...a bolo by lepšie prístavbu spraviť murovanú,alebo drevostavbu?..ďakujem...dúfam,že to nie je veľmi hlúpa otázka :-)
Odpovedať
@zuzkajurkova zalezi od konkretnych podmienok, potrebujes stavebne povolenie a k nemu projekt. V projekte bude riesene to na co sa pytas.
Odpovedať
@spiderhst ja by som chcela počuť názor od viacerých ľudí, nielen od jedného projektanta,pretože projektant povedal vymurovať,architekt bybol skôr za drevostavbu...a ja neviem ako sa rozhodnúť :-) :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?