Prvé povolenia- vzory

Ahojte. Dúfam že nám poradíte. Sme mladá rodina a ideme stavať náš domček. Ale stratila som sa v tých všetkých možných dokumentoch a povoleniach, ktoré sú potrebné pre stavbu. Prosím vás čo ste si tým to už prešli, poslali by ste mi prosím vzory žiadostí, dokumentov, povolení atď ktoré treba pri začatí stavby? Ďakujem
Odpovedať
@sonika696 zabehni na príslušný stavebný úrad na priateľskú návštevu a porozprávaj sa s nimi, čo budú po tebe požadovať. Dajú ti žiadosť, povedia ktoré prílohy budeš potrebovať (ak nepovedia, tak sa spýtaš) stavebné konanie veľmi závisí od ľudí, ktorí ho robia, je vhodné s nimi začať budovať vzťah. Tu ti môžu povedať len svoje skúsenosti a tie sú úrad od úradu a úradník od úradníka rôzne.
Odpovedať
nezabudni sa opytat aky dom ti povolia postavit, ake su zavazne vzdialenosti od plotov. Vola sa to uzemnoplanovacia informacia, vezmi si so sebou kopiu LV. Niekde vyzaduju nato ziadost, niekde ti to daju priamo do ruky.
Odpovedať
@sonika696 behol som na miestne prislusny SU, panicka mi da ziadost, na druhej strane boli vypisane ptrebne prilohy, ceruzkou kruzkovala, co vsetko potrebujem dolozit. Nasledne oslovene potrebne institucie, skoro vsade potrebuju projekt stavby, alebo aspon osadenie stavby na pozemok. Rovnako sa vsade ohanali, ze chcu LV. Ked som im ukazal stavebny zakon, tak zrazu stacila aj kupna zmluva. LV este nebolo vydane a uz som mal vsetky vyjadrenia doma. ;-) Cize najskor dat spravit projekt a potom oslovovat urady a nebat sa ich byrokracie. ;-) Nikoho som sa nepytal, aky dom mi dovolia postavit a ani kolko mam byt s domom od plotu. Projektant prisiel na pozemok, pozrel a povedal, 4 metre od ulicneho plotu, 2 metre od susedného plotu. K druhemu susedovi to mam 15 metrov a k dalsiemu 14.
Odpovedať
Všetko ako píšu hore a keď ste ozaj mladá rodinka, zober na úrady deti a aj keď ako píšeš si rob sa ešte viac neskúsenou. :-) Tety na úradoch sú pri deťoch ako medík, ujovia milujú pomáchať mladým mamičkám. :-) Vo väčšine z nich sa aj pri tebe-neskúsenej mamičke na materskej prebudí materinský cit a vysvetlia ti všetko aj čo by nemuseli. :-) Manželka si nechala od kamošky poradiť rovnako a slovné hračky, ako... "no poď moja,... pozri takto a takto,... pôjdeš za týmto a povedz mu, že som ťa ja poslala... a vieš čo, veď ja ti to tu môžem aj vypísať....." Alebo druhá alternatíva, zaplať si inžiniering, ten ti dodá stavebné povolenie, kedy nemusíš hnúť prstom. Moja manželka si to ale užívala. A vybavila.
Odpovedať
Profilova fotka
@sonika696 použi vyhľadávač vo fóre http://www.modrastrecha.sk/forum/sear...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som bola tiez stratená na začiatku tak sme zaplatili pánovi čo sa tomu venuje 350€ čo je myslím suma ktorá sa uz pri výdavkoch na ten dom stratí a za necelé 3 mesiace sme mali povolenia v ruke.Velmi nám všetko ulahčil,poradil a ked bol nejaký problém vo vzdialenosiach od plotov všetko sa vyriešilo.Keby som to mala vybavovať sama verím tomu ze to nemám doteraz.
Odpovedať
toto som ja riesil v NR: http://www.modrastrecha.sk/forum/stav... zhrniem sem Nitru, co som ja riesil: 1. Vyjadrenie pamiatkoveho uradu 2. Vyjadrenie od vodarni 3. Vyjadrenie odbor zivotneho prostredia .potrebuju z projektu nejaky zoznam materialu zo stavby - z PD 4. Vyjadrenie, satro, orange, t-com - je potrebne mat situaciu kde daju peciatky 5. Vyjadrenie od plynarov- treba ziadost o pripojenie a potom poslat PD a ziadost o vyjadrenie- spp-distribucia.sk 6. Vyjadrenie od elektrarni, strankove dni iba v pondelok na 1. poschodi oproti staremu prioru. podobne ako plynari, najprv ziadost o pripojenie... 7. Od policajtov treba povolenie na vjazd, vyjazd na cestu - to sa podava na meste a oni to poslu policajtom . (UHA referát dopravy a cestného hospodárstva) 8. Na mestskom urade ziadost “zdroj maleho znecistenia” a “statna vodna sprava” (Odbor komunálnych činností a životného prostredia) 9. K ziadosti na stavebne treba orig. LV a katast- na katastri. 10. Vyjadrenie UHA - potrebuju situaciu, rozsireny pohlad na oplotenie Inak vsetky dokumenty sa daju stiahnut http://www.nitra.sk/stranka.php?cat.85 sekcia tlaciva a formulare. Dufam, ze to niekomu pomoze ked bude potrebovat. Ak mi vratia ziadost, ze nieco chyba, doplnim. Este co sa tyka uzemneho rozhodnutia, niekedy je to potrebne, niekedy nie. A moze to byt sucastou stavebneho povolenia.
Odpovedať
@ivettstar s tvojim pristupom by som chcel byt tvoj dodavatel na stavbe
Odpovedať
@slabak tak ono je dopbre ked niekto poradi, ja som kupil projekt od akoze nejakeho zastupcu ktory robi aj stavebny dozor, vsetko mi povedal za akou zenou kde ist kedy maju otvorene fakt vsetko vedel, venuje sa tomu a dal som mu aj s potvrdenim o dozore par rokun.
Odpovedať
Profilova fotka
@slabak no neviem, ja som vybavoval vsetko sam, ale keby mi niekto povedal ze mi to za 350€ vsetko vybavi, nevaham ani chvilu.
Odpovedať
@majkoj ja som mal vsetko naporiadku a dal som dokopy papiere za dva tyzdne.preto mi pride 350evry ako strasny peniaz
Odpovedať
Profilova fotka
@slabak to si vaz, to si vynimka. Ja som sa nabehal dost a zabil tym kvantum casu. A sused detto. 350€ je ako zadara.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?