Prístupová cesta nie je evidovaná na liste vlastníctva

Dobry den, rad by som postavil mensi rodinny dom v zahradkarskej oblasti v bratislave, v blizkosti je zastavane uzemie s rodinnymi domami a pomaly sa zacina stavat aj v tej zahradkarskej casti no pristupova cesta ktora vedie k pozemku nieje v sprave mestskej casti (teda nieje v zime udrziavana a pod.) ale hlavne nieje evidovana na liste vlastnictva, takze aj ked UPI povoluje vystavbu rodinneho domu v tej oblasti, stavebny urad ma stopol s tym ze mi nema kto vydat nejake povolenie (o vstupe alebo prechode nespominam si dobre) a preto mi stavebne povolenie podla zakona nemozu dat. Co by ma netrapilo keby som nevidel ze o niekolko parciel dalej, pri tej istej ceste su postavene al. rozostavane bungalovy kde minimalne o jednom viem (moj znamy) ze tam povolenie dostal (a myslim si ze ani vsetci ostatni tam nestavaju na cierno). Neviete mi poradit ako sa to im mohlo podarit? SP predsa vydava rovnaky urad na ktorom som bol aj ja. Dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@daniel84 Asi ste nežili za socializmu, vtedy sme si boli všetci rovní, len niektorí boli rovnejší, aj SP vydávajú tí istí úradníci, ale nie tým istým ľuďom. Ak pozemok nie je na liste vlastníctva, spravuje ho buď PF, alebo nájdete vlastníka v Pozemkovej knihe.
Odpovedať
dakujem za radu, pojdem to zistit.. pekny den.
Odpovedať
bol som na katastralnom odbore mojho okresneho uradu a pani na prepazke mi povedala (okrem tridsiatich vyrazov ktorym nerozumiem) ze prebehlo nejaké/á/ý "ROJEP" kde sa ta moja cesta rozdelila na viacere mensie parcely ale ze ona nevidi presne kto to vlastni (ze ona to vidi na pozemkovy fond alebo hlavne mesto ale to jak to ona vidi mi je na dve veci) a nech si z vratnice zavolam na II.posch niekoho z "technickeho" alebo z "rojep" kde na mna vratnik pozeral akoby som od neho chcel cislo do NASA a odporucil ma na pana xy kde mi to vsak dvihla pani xy a ta mi povedala ze nic take nerobia a nech si najdem geodeticku firmu v zlatych strankach ktora to robi. Teraz neviem.. su uradnici taky neschopny a neochotny alebo moje vybavovacie schopnosti su na velmi chabej urovni? Citim sa ako hovno, ktore kazdy odsuva lebo nechce aby smrdelo v jeho kancelarii tak ho supnu vzdy dalej. :(
Odpovedať
Profilova fotka
S papierovackami ohladom pristup.cesty sme si uzili aj my, ale nie koli stavebnemu povoleniu, ale preto, aby sme dostali uver. Vsetko bolo vybavene, len referent dal negativne stanovisko len preto, ze pristup.cesta nieje nasa a chcel vyhlasenie majitela cesty, ze nebude robit problemy. Lenze ta cesta je asi 100 rokov v uzivani obce a majitelia uz daaavno neziju. Rob co chces, nakoniec sme dali potvrdenie, ze cesta je v drzbe obce a prebieha ten rojep, co je vlastne odkupovanie ulic v obci do vlastnictva obce. No nech to rychlo tie obce skupuju, lebo zohnat povodnych majitelov, to je az nemozne... Kazdopadne drzim palce a pevne nervy.
Odpovedať
Profilova fotka
@daniel84 pozemková kniha nie je katastrálny úrad, sú tam vlastníci evidovaní dakedy, aj neprededení. To, čo je v ROEP je na katastri ale to už sme prešli.
Odpovedať
kto presiel co? co je kde? má mi to byť nápomocné? nechápem..
Odpovedať
toto je roep http://www.skgeodesy.sk/sk/spravy-kat..., vykonáva ho ministestvo pôdohospodárstva cca. od roku 1995 http://www.mpsr.sk/index.php?navID=47... a vôbec to nie je tak, že je to odkupovanie ulíc do vlastníctva obce. Týmto úkonom sa chce dosiahnuť, aby parcely E - ich stav sa naplnilo vlastníctvo, niekotrí vlastníci sú mŕtvi, bez identifikácie atď. ja si myslím, že ked si bol na KO a zdvihol ti to nesprávny človek, mal si sa dalej byť, že komu máš teda zavolať. musíš sa nejako dostať k tým info.
Odpovedať
takze je to tak ze informacie z rojep su volne dostupne? pani za prepazkov povedala ze rojep vlastne uz je hotovy ale riesia sa tam stale namietky. takze ak v rojep niekomu ta parcela bola pridelena, ma pravomoc dat mi to povolenie ktore odomna pytaju na stavebnom urade? dakujem
Odpovedať
a este na tom KO mi povedali ze si mam zavolat nejaku geodeticku firmu-pomozu mi naozaj oni s najdenim vlastnika v rojep?
Odpovedať
Profilova fotka
podobny problem som mal aj ja pri vybavovani stavebneho povolenia,pristupova cesta nemala vlastnika a nakoniec sa zistilo ze ho ma v mesto(pani na stavebnom urade mi poradila aj zatelefonovala) a na mestkom urade mi pekne vystavili povolenie.. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?