Prístupová cesta k pozemku a stavebné povolenie

Profilova fotka
vie mi niekto poradit prosi? Mame pozemok pri rodicoch v zahrade, kde by sme chceli stavat dom, len k rodicovskemu domu nevedie ziadna oficialna cesta zapisana v katastri, aj ked tam cesta je a bola aj ked len strkova a druha je polna a bola bola tam aj pred rokmi, lenze mesto vyvlastnilo pozemky za ucelom vystavby rodinnych domov a vytvorili si novy uzemny plan. V tom plane uz ma mesto nove cesty a preto z katastra vymazali tu staru cestu. No a teraz ku problemu, na stavebnom urade mi povedali, ze povolenie nedostanem, lebo ku pozemku nevedie oficialna cesta, lenze ja sa k domu dostanem po starej ceste a cakat kym bude mat mesto na finacovanie novych ciest nema vyznam, lebo to je dost v nedohladne. Mate niekto skusenosti ako pokracovat dalej ?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@lenocka20 pod akou cestou ti idu siete na pozemok? Asi po tej polne nie,kedze ju v mapach zrusili a v buducnosti s nou nerataju.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my tiez nemame oficialnu cestu pri nasom dome, mame ho tiez na zahrade. rodicia sice maju cestu a aj siete sme tahali z tej ulice a dali sme vecne bremeno na pravo prechodu a prejazdu cez ich pozemok. No a na tej nasej ,,neexistujucej ceste,, to jeden par vyriesil tak,ze svoj dom postavili,ale nazvali to ako rpistavbu k rodinnemu domu svojich rodicov! ale je to volne stojaci doma a dost dalej od rodicovskeho domu :-D :-D takze si to tak zjednodusili :) nedalo by sa to aj vam tak? ved pristavbu k existujucemu domu by snad povolili :) uz by len zalezalo ci by prekusli,ze by to bolo dalej od existujuceho domu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mediatech dakujem za odpoved. Dospeli sme k takemu rieseniu, ze si musime dat ziadost na mesto, aby nam povolili pristup k stavebnemu pozemku po ich mestkom pozemku do casu kym mesto neurobi oficialnu cestu v ramci novej studie, ktora by mala byt, len nevieme kedy :-| . Takze teraz uz len cakat na povolenie...dufam, ze to bude co najskor :-)
Odpovedať
A nevies komu teraz patri ten pozemok kde sa nachadza ta stara cesta? Ak obci tak len ziadaj vecne bremeno prechodu prejazdu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý deň , som tu nový volám sa Miro. Nechcel som zakladať novú tému ohladne prístupovej cesty. Chcel by som Vás požiadať o radu . Problém spočíva v tom ,že sme prikúpili pozemok kôli prístupovej ceste ,aby sme nemuseli chodiť cez pozemok švagra. Dali sme si spraviť projekt cesty ale ten sa mi nezdá ako najidealnejšie riešenie. Otazka znie je možné spraviť prístupovú cestu na dlžke 200m len ako prejazd cez dvor ? je vôbec potrebné robiť projekt a celú tú mašinériu papierovačiek okolo toho?
Odpovedať
Profilova fotka
@meky1 ja som sa tu tiez nieco pytal podobne a bolo mi napisane ze staci tu parcelu vynat ako spevnene plochy a tym padom mam cestu.
Odpovedať
ahojte. máme ten istý problém ako lenocka20 , čiže pozemok v rodičovskej záhrade, cez rodičov máme zriadené vecné bremeno na uloženie inž. sietí a z druhej strany pozemku je obcou plánovaná cesta (ktorá bude prístupová k nášmu domu), je na to zatiaľ len vypracovaná štúdia. K stavebnému povoleniu nám zatiaľ obec vraj zriadi bremeno prechodu a prejazdu cez ich pozemok (tam, kde bude v budúcnosti cesta). Len sa chcem spýtať, že či to treba ešte nejako ošetriť, aby sme mali záruku, aby sa tá cesta vôbec niekedy vybudovala. Lebo teraz je to vízia cca 5-6 rokov, ale čokoľvek sa môže stať v budúcnosti. Proste aby sme nezostali nakoniec bez cesty. @lenocka20 dávali ste si to nejako zmluvne ošetriť? Mesto vám zriadilo vecné bremeno prechodu a prejazdu? Koľko to cca trvalo kým sa to zriadilo, určite to musí prejsť cez zasadanie a byť schválené radou ak sa nemýlim. Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ahojte, chcem sa poradiť. Musím mať prístupovú cestu písanú na mňa, ak chcem dostať SP. Mám pozemok dlhý xy metrov, ale sme vlastníci traja. Každý máme 1/3. Smola, že ja som na konci. Preto by som chcel vedieť, či mi stačí súhlas na prejazd alebo musím byť vlastníkom prístupovej cesty. Mimochodom nech sa na mňa nikto nehnevá, ale je to hlúposť nedať SP, kvôli prístupovej ceste. Ak sa jedná o hasičov a iné zložky, tak tí prejdu cez všetko.
Odpovedať
Dobre a nestacilo by na SP, ak by som ziskal pravo prechodu a prejazdu?
Odpovedať
Čokoľvek Ti tu poradíme, nemusí fungovať na tom konkrétnom stavebnom úrade (SÚ). Bolo by oveľa jednoduchšie ísť na Tvoj SÚ a opýtať sa tam, pretože to budú schvaľovať práve oni. Osobne si myslím, že vyššie uvedené Ti stačiť nebude.Ale pokojne vyskúšaj po svojom... Držím palce..TU TOTIŽ LOGIKA A ZDRAVÝ ÚSUDOK NEPLATÍ! Treba pečiatku. Najlepšie okrúhlu... :-(
Odpovedať
@peto266 ved ju mas pisanu na seba,vlastnis 1/3 a predpokladam v katastri zapisane vecne bremeno prejazdu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ahojte a my máme problém s obecnou cestou a starostom. Budem vďačná za každý názor. Ide o to, že máme cestu a problém nastáva vtedy ked prší alebo príde lejak a voda stojí v jednom mieste na ceste, nemá kde odtekať, nie je tu rigol a vôbec sa nedá prejsť. Jedine autom. A čo majú robiť starí ľudia alebo deti ked idú do školy? Už som bola pár krát za starostom, nech problém vyrieši ale stále len prisľubuje a stále sa nič nedeje ako ho mám "pritlačiť" aby sa konečne rozhýbal? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka1902 no zial najvhodnejsie obdobie na pritlacenie je vzdy pred volbami....
Odpovedať
@zuzka1902 nijako, je po volbach, zvyknite si :) Mozno petica.
Odpovedať
Profilova fotka
@joxe toto nie je riešenie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka1902 ta cesta je asfaltova
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj na poly je asfaltova a konci len vysypaným štrkom
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Dobrý deň, my máme problém s tým, že k domu nám vedie len štrková cesta, ktorá je v prípade dažda celá zablatená. Tak isto po nej chodia všetky možné veľké stroje kedže sme pri poliach. Cesta je riadne zapísaná a chceli by sme ju zaasfaltovať aby sme neničili autá a mohli aj pešo po nej prejsť. Starostka však odmieta pretože vraj je tá cesta vo vlastníctve viacerých osôb. Dá sa s tým niečo robiť ? spísať petíciu alebo tak ? Nejak to vyvlastniť aby celá cesta patrila obci ? Ďakujem za odpovede :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravím Vás,rodina by nám chcela predať pozemok,ale bez prist.cesty. Tu nám vie ich sused odpredať časť svojho pozemku,aby sme mali prístupovú cestu,ale chce predať len značnú časť ktorú nepoužíva a dosť si aj pýta za m2. Vie mi prispieť mesto na take niečo,resp.vymenit s nejakým našim pozemkom v rovnakej výmere??? Ďakujem za rady a info
Odpovedať
@pavolmikula Žiadny príspevok, výmenu by muselo schváliť zastupiteľstvo.
Odpovedať
@draik ...a ak by to zastupiteľstvo schválilo vedeli by to vymeniť bez problémov???
Odpovedať
Mesto ti ma vymenit mestsky pozemok za tvoj? Ak mesto bude chciet vymeni ak nie nevymeni. Ale prispievat ti na kupu tvojho sukromneho pozemku? Si robis srandu? @pavolmikula
Odpovedať
Ved sa len pýtam,neviem ako to beží v takých veciach,fórum je asi na to,nie? a malo by byt v zaujme mesta,aby mladé rodiny zotrvali v rodnom bydlisku. Ďakujem za pochopenie
Odpovedať
Nie nicoho takeho sa nedockas, a ani prispevku na udrzbu cesty, vystavby cesty atd... mame momentalne celu ulicu a musime sa s tym popasovat obyvatelia sami, aj ked "vraj" byvaly starosta tu cestu chcel dat normalne pod obec, momentalne o tom nik nechce ani pocut.. hlavne ze povolili vystavbu, pozemky popredavali :D nuz, my mame prvy dom, ale sused co je na konci ulice to nema bohvie co... V zaujme mesta je mat obyvatelov, ale stavat pre nich cesty.. tazko.. ved ledva maju peniaze na opravu existujucich. Inak hlasovat sa o tom da na zastupitelstve, tak sa opytaj... daj navrh.. nas zrusili :D ved sme novy, pristahovalci, domy sme si postavilil, nech si aj cesty :D aj osvetlnenie... ved co kanalizacie a siete sme zvladli, dame aj toto :D
Odpovedať
@mishkabb aky je rozdiel ci ste prvy alebo posledny dom na ulici? akoze prvy dom plati menej?
Odpovedať
@pavolmikula v zaujme mesta by malo by mat co najviac obyvatelov s trvalym pobytom, ale preto ti nebudu platiti kupu pozemku. To by pootm mohli chciet vsetci.
Odpovedať
@atlaska r ja mam z jednej strany obecnu cestu, pristup na pozemok zo sukromnej a cesta je iba spevnena, strkova (vdaka vystavbe uz menej strkova :) ) a teda neterigam sa 250metrov po blate autom do kopca, ale zbehnem z cesty a som doma... a keby si to aj sama vybetonujem a urobim cestu tak ma to nezrujnuje.. alebo si spravim vjazd na druhej strane z obecnej cesty.. TO je rozdiel... bohuzial je to tak, ze ti co byvaju najdalej, chcu samozrejme cestu a udrzbu zadarmo ;) takze dohoda nebude nikdy ziadna medzi vlastnikmi. Bohuzial.
Odpovedať
@mishkabb ked mas pristup z obecnej naco participujes na sukromnej? skoda penazi.
Odpovedať
@atlaska bolo to priamo k domu a pristup do domu bol robeni zo sukromnej cesty, cize ani banka sa nebavila o obecnej ceste, museli sme to brat takto.. zase sukromna mne osobne vyhovuje, keby ostatni co sa stahovali z panelaka necakali ze vsetko im bude platit niekto iny (ked sa stahovali na koniec sveta a vedeli ze cesta je sukromna) ale riesili to, vypocitane sme to mali na mesacnu platbu par eur a za par rokov by sa urobila riadna cesta, dovtedy aj ostatni dostavaju, tak by nam bolo fajn. Nakolko cestu zavrieme, mame dost miesta a klud nik nam tu nelieta na autach, parkovanie super, co inde v dedine nie je kde zastat... turisti sa uz tiez naucili ze u nas neparkuju, proste ma to aj svoje vyhody. Keby ta cesta bola obecna, uz by ju vyuzivali urbari, lietali tade na nakladakoch a zvazali drevo ako v ostatnych castiach dediny.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?