Prevod práv a povinností zo stavebného povolenia.

Dobrý deň, potrebovali by sme poradiť alebo či s tým mal niekto skúsenosť a ako to riešil...Dávame si stavebnej firme stavať dom, pozemok je náš, ktorý im za 1euro na rok prenajímame. Máme uzatvorenú zmluvu o budúcej zmluve o kúpe domu, nedávali sme žiadnu zálohu a po kolaudácii domu sme mali vyplatiť dom. Mali nám odovzdať dom na kľúč ale dohodli sme sa, že nám odovzdajú holodom a aj cena sa upravila. Takéto boli dohovorené podmienky a preto sme aj do toho išli. O stavebné povolenie žiadal stavebník. Avšak teraz žiadajú o prefinancovanie rozostavanej stavby (asi 50%), inak že budú mať problém s dostavbou..budú robiť obštrukcie..tzv. problémy... a nevieme ako postupovať. Stavajú to už asi pol roka ale stále ešte nemáme podpísanú zmluvu o dielo. Stále sa to posúvalo. Chceli sme aby nám predali rozostavanú stavbu (ktorá bude ohodnotená) a budeme zapísaný v katastri ale bolo nám povedané, že to nejde, lebo oni sú žiadatelia stavebného povolenia a že to nie je jednoduché vybaviť a bolo by to aj zdĺhavé, na vybavovanie a tak ďalej....Nevie čo robiť, je to dosť veľká stavebná firma, mysleli sme, že aj v otázkach zmlúv a podobne, nebudú mať problém, ale zdá sa mi to akési neprofesionálne. Tak teraz nevieme, ako máme správne postupovať, aby sme neprišli o peniaze ale aby nám aj dostavali dom...viete niekto z vlastných skúseností poradiť? Moc ďakujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako mohol SÚ vydať stavebné povolenie na nevysporiadaný pozemok? Žiadajte vysvetlenie od SÚ. V Čechách je to už zjednodušené, koho je pozemok, toho je stavba.Spravte dodatok zmluvy, že financovaním to prechádza na Vás, to je aj podmienené zápisom zmeny stavebníka v stav. povolení.Je tam viac krokov, obrátil by som sa na právnika.
Odpovedať
@jan45 Neviem či som to dobre napísala. Pozemok vlastnil majiteľ stavebnej firmy, ako fyzická osoba. Firma je a.s. a tá nám stavia dom. Takto si to podmienil. Predá nám pozemok, ale jeho firma tam bude stavať dom. Keď prebehol prepis na katastri, tak sme mu za 1 euro prenajali pozemok, podpísali zmluvu o budúcej zmluve /tým si pravdepodobne zabezpečil,aby sme ho nevyšachovali a nedali to stavať inej firme/, podpísali sme mu plnomocenstvo na zastupovanie na stavebnom úrade, pri žiadosti o stavebné povolenie, vybavili sa všetky náležitosti a začali stavať... Nestala sa chyba, že stavebné povolenie malo byť vydané na vlastníka pozemku a investora, ale vydané bolo na stavebníka? My sme mysleli, že mali skúsenosti s takýmito stavbami, je to veľká stavebná firma, tu v okolí už stavia dlhšie..Ale aj tak sa bojíme, len tak im dať peniaze...
Odpovedať
Určite pojdeme, tiež sa nám to nezdá...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?