Predbežné stavebné povolenie

Zdravím, chcem sa opýtať či existuje niečo také ako predbežné stavebné povolenie? Potrebujeme súhlas na prejazd od SPF, k žiadosti sme dali aj súhlas obce k našej stavbe RD. Nevieme sa ale dočkať kým sa SPF vyjadrí ( čakáme už takmer 2 r). Chceli by sme teda vedieť či sa dá stavať aj bez ich povolenia, alebo vybaviť predbežné stavebné povolenie. Máte s tým niekto skúsenosť?
Odpovedať
@annamivo Predbežné stavebné povolenie neexistuje. Vyjadrenie od SPF trvá dlho. My sme odkupovali od SPF pozemok a trvalo to cca 4 roky. Kým nemáš vyjadrenie SPF, stav. povolenie ti nevydajú.
Odpovedať
@chrobak7 ďakujem 😐nepotešil si nás
Odpovedať
@chrobak7 ďakujem 😐nepotešil si nás, nerátali sme s takou dlhou dobou. SPF má len podiel v prístupovej ceste, ktorá tam je od nepamäti.
Odpovedať
Profilova fotka
@annamivo aký veľký tam má podiel SPF? Nedá sa to obísť? Ja som vybavil stanovisko SPF ku stav. konaniu za cca 4 mesiace.
Odpovedať
Profilova fotka
@annamivo bohuzial neexistuje, trva to velmi dlho. Bohuzial je to tak ako pise chrobak7 :/
Odpovedať
@danieldrabik pol cesty patrí obci a pol SPF, obec nám potvrdila súhlas so stavbou.
Odpovedať
Profilova fotka
@annamivo stanoviská ku stav. konaniu vraj vybavujú prednostnejšie ako žiadosti o odkúpenie pozemkov a pod., ale aj tak to dlho trvá. V stanovisku Vám potom napíšu, že najneskôr do kolaudácie stavby máte požiadať a vybaviť zriadenie vecného bremena na pozemok.
Odpovedať
@danieldrabik ale aj tak nám musia dať najskôr povolenie na prechod? Či nie? Či stačí vybaviť to vecné bremeno?
Odpovedať
@annamivo To vecné bremeno je právo prechodu. Len teoreticky by sa mohlo stať, že ti vydajú stav. povolenie s podmienkou, že ku kolaudácii bude zapísané vecné bremeno práva prechodu a ak ti SPF zamietne žiadosť o súhlas z právom prechodu, tak neskolauduješ. My sme mali v územnom rozhodnutí stanovisko zo SPF, že súhlasia s umiestnením stavby (prístupová cesta), ale do kolaudácie bude daný pozemok, na ktorom bude malá časť cesty, majektovo vysporiadaný. Tým nám povedali, že ten kus pozemku predajú, len si to máme u nich čo najskôr vybaviť. A to potom trvalo 4 roky. Preto nám aj stav. povolenie vydali, len s kolaudáciou sa čakalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@annamivo ako napisal chrobak7, bremeno je právo na prechod. Po správnosti by k stavebnemu povoleniu mali zo stavebného úradu pýtať toto právo, ale keďže to tak dlho trvá akceptujú sa aj stanoviská SPF, ktoré ale nie sú právom na prechod.
Odpovedať
Profilova fotka
svagor so sestrou cakali asi 3 roky sialene a nechceli vziat nic,ak nedostanete pravo na prechod tak holt smola musite cakat...
Odpovedať
Profilova fotka
A co vam povedali na SU? Povedali, vam ci mozete stavat alebo nie? Naj bude ked sa tam pojdete opytat, lebo tu vam jeden povieme to a druhy to, takze tam to budete mat najistejsie ak to pochopi pani na urade co po nej chcete :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?