Pravoplatne stavebne povolenie

Ahojte chcem sa poradit.od obce sme dostali ROZHODNUTIE STAVEBNE POVOLENIE.potvrdili sme si to na urade kde nam dali peciatku.cize podla tohto papiru len oznamime obci ze ideme stavat a mozme.problem nastal pri vybavovani hypoteky.fin.poradkyna mi povedala ze potrebujem pravoplatne stavebne povolenie a to co mam je len rozhodnutie.este mi pride nejaky papier ? Naco mi teda bola peciatka na tom rozhodnuti ? Je to teda iny papier ROZHODNUTIE STAVEBNE POVOLENIE a PRAVOPLATNE STAVEBNE POVOLENIE ?
Odpovedať
@cucesino stavebne povolenie nadobuda pravoplatnost 15 dni po doruceni vsetkym ucastnikom konania. Proti stavebnemu povoleniu sa este v tejto lehote mozu ucastnici odvolat. ak sa nikto neodvola po 15 dnoch ti na dorucene rozhodnutie daju peciatku s datumom pravoplatnosti.
Odpovedať
Nechapes ma.ja som dostal rozhodnutie stavebne povolenie.projekty vratene.15 dni uz preslo mam to potvrdene tym ze mi tam dali peciatku.ale podla poradkyne ze sa bola informovat v banke tento papier nestaci ze to nieje povolenie ale len rozhodnutie.tak sa pytam ci existuje este nejaky iny papier
Odpovedať
Profilova fotka
@cucesino tam pomôže len zmena fin. poradkyne
Odpovedať
Ok diky.myslel som si ze nic ine mi nedaju.pojdem sa informovat rovno do banky co mi povedia
Odpovedať
Este som sa docital ze treba ku vybaveniu hypoteky geometricky plan ?to myslia vytycenie kde bude stat dom ? Stavebne povolenie a vsetko ohladom toho nam vybavoval projektant.lebo pivnice planujeme dat postavit firme a ta nam urobi zameranie a vytycenie stavby.vie niekto poradit ?
Odpovedať
Profilova fotka
@cucesino to je len natahovanie za slovicka, chod na urad a povedz nech to da to co potrebujes, ty tam mas napisane ze rozhodnutie , ale ona chce mat napisane povolenie, daju toi na urade taky papier, to mas ako list vlastnictva, po nadobudnuti ti pride rozhodnutie, je tam vsetko uvedene aj s peciatkou a nevybavis s tym nic musis ist aj tak na kataster dat vystavit list vlastnictva
Odpovedať
Ďalšia z radu premotivovaných. :-) Zmeň finančnú poradkyňu resp banku. Hoci záruka, že inde to bude lepšie veškerá žiadna. Včera som doriešil s podobne premotivovanými tetami nemenovanej SR banky triviálnu záležitosť spôsobom, že ak si už navymýšľali hromadu nezmyselných potvrdení navyše pre ich dopodpisovanie si museli prísť vo dvojici, ako svedkovia jehovovi ku mne. Kalich trpezlivosti pretiekol, keď mi oznámili, že dôkaz k mojim podpisom nie je to, že overujú v banke vždy dvaja, ale oni ma musia mať ešte aj na bankovej kamere !!!???, :-) ... doslova námet pre šikovného právnika. Samozrejme za prítomnosti svedka a riaditeľky pobočky, ktorá bola u mňa ako jej doprovod sa to už premotivovaná úradníčka neodvážila zopakovať.
Odpovedať
@cucesino K hypoteke potrebujes pravoplatne stavebne rozhodnutie.Lebo to riesime aj my ale ja ho musim dat predlzit na stavebny urad a banke dam kopiu a tym im aj rucim teda oni vyzaduju iba stavebne povolenie platne a ine nebudu od nas chciet iba kolaudacne rozhodnutie.
Odpovedať
@pripad001 No to je silna kafe jednoducho zmen banku ved banky s nas ziju ved sa im zaviazujeme na cely zivot.
Odpovedať
financneho poradcu robi uz pomali kazdy :)
Odpovedať
Profilova fotka
@andyno Ak raz rozhodnutie nadobuda platnost 15 dni po doruceni, tak nadobuda platnost 15 dni po doruceni. Ziaden dalsi papier ani peciatku nepotebujes a najskor ani nedostanes. Leda ze by ti dali nejaku na celo aby si mal radost. Pripadne extra pre pani "poradkynu". @cucesino
Odpovedať
@joxe to mas pravdu a preto lebo beru za teba pekne love :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
pravoplatnost to nadobudne 15 dni po vrateni poslednej dorucenky od kazdeho jedneho ucastnika konania, takze nie 15 dni odkedy to prislo len tebe... takze ak niektory z ucastnikov preberie zasielku v posledny den uloznej lehoty tak +cca 2 dni na vratenie dorucenky a + 15 dni k pravoplatnosti k tomu... btw. v zakone za pise, ze ulozna lehota na tento typ zásielky su 3 dni, co ale musi vyznacit odosielatel inu ako standardnu lehotu (teda 18 dni), co sa ale v praxi nedodrziava...
Odpovedať
@maslenka47 Nemáš pravdu. Ak ti stavebný úrad vydá stavebné povolenie, po uplynutí 15 dní (na prípadné odvolanie sa voči SP ktorýmkoľvek účastníkom stav. konania) síce nadobudne právoplatnosť, ale tú právoplatnosť musí stav. úrad potvrdiť na stavebnom povolení. Až s takýmto potvrdeným stav. povolením sa dá právne narábať. Bez potvrdenia právoplatnosti ti ho nemusia inde akceptovať. Ako má tretí subjekt vedieť, že vydané SP je právoplatné, ak to na ňom nie je vyznačené?
Odpovedať
@maslenka47 Maslenka, toto je hlavicka z nasho Stavebneho povolenia. Zvyraznil som ti tam peciatku, ktoru tam mame a samozrejme, ktoru tam chcela mat aj banka. Takze aby si bola v obraze o tej peciatke na celo ;) @chrobak7 predbehol si ma :)
Odpovedať
@maslenka slubena foto
Odpovedať
@chrobak7 ma asi pravdu. A teda asi aj ta zatracovana poradkyna :) Lebo voci rozhodnutiu je mozne sa odvolat. A az po uplynuti tej lehoty sa vydava opeciakovane (pravoplatne) stavebne povolenie. Urad vyda aj niekolko popii - u nas tolko, kolko som poziadal. A az s tym som siel do banky.
Odpovedať
@cucesino Oázne je, akú pečiatku vám dali na to rozhodnutie. Ak je tam niečo ako "Toto rozhodnutie nadobúda právoplatnosť .....", tak je to v poriadku a banka by to mala akceptovať. Je jedno, či je na stavebnom povolení napísané "STAVEBNÉ POVOLENIE", alebo "ROZHODNUTIE O STAVEBNOM POVOLENÍ" - ak to má formu stavebného povolenia, tak je to len hra so slovíčkami. Oskenuj prvú stranu toho dokumentu, ako som urobil ja, a uvidíme, o čo presne ide. Takto len môžeme hádať, čo ti vydali.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Toto mame.staci to ?
Odpovedať
@cucesino Však to je stavebné povolenie. Dokonca máš na ňom vyznačenú právoplatnosť. Iné už od stavebného úradu nedostaneš. Neviem, akí diletanti robia v tej banke, keď nevedia rozpoznať právoplatné stavebné povolenie. To im vadí to jedno slovíčko navyše - "ROZHODNUTIE"? Choď naspäť do banky a povedz im, že TOTO je stavebné povolenie. A ak to nechcú akceptovať, tak pôjdeš do inej banky. Iné stavebné povolenie im nedáš.
Odpovedať
@cucesino ak uplynula lehota na odvolanie a SU ti rozhodnutie o stavebnom povoleni opečiatkoval, tvoje povolenie nadobudlo právoplatnosť a poradkyňa žiada niečo nemožné! Menila by som poradkyňu, evidentne nevie kde je sever a aké úradné listiny sa vydávajú na SK! :-p
Odpovedať
@cucesino no tak kukám na foto a presne toto isté máme aj my, poradkyni asi hraje...
Odpovedať
Tak uz som bol v banke samozrejme je to v poriadku.vdaka za rady. :-)
Odpovedať
@jabadaba ..skôr hrabe :D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Mate skusenosti, ci takuto peciatku treba aj na rozhodnutie o stavebnom povoleni vydanom odvolacim organom, voci ktoremu sa uz neda odvolat, teda neplynie 15-dnova lehota?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?