Poziarny nebezpecny priestor zachadza do susedov - problem?

zdravim, v projekte protipoziarnej ochrany sme mali vypocitany protipoziarny priestor, ktory zasahuje az na susednu parcelu - je to prazdna parcela, ide o niekolko cm, ale zasah tam je. Mal to niekto? Moze to byt problem pri stavebnom povoleni? Nas dom je viac ako 4 metre od hranice pozemku. dakujem.
Odpovedať
Ahoj, riesil som podobnu situaciu. Projektant mi povedal, ze to nie je problem, pokial to nezasahuje do ziadneho susedneho objektu. Teda pokial zasahujes ako pises len par cm do susedneho pozemku, tak by to nemalo vadit. Ako zaujimavost uviedol, ze napr. v takom susednom Cesku by to uz nepreslo, maju to prisnejsie.
Odpovedať
@emve fiha,dik za odpoved..tak snad to bude ok :)
Odpovedať
@omjak však posuňte vašu stavbu o tých pár cm do svojho pozemku, aby požiarny priestor zasahoval iba po spoločnú hranicu so susedným pozemkom a vyhneš sa prípadnému problému..
Odpovedať
@janetbla tento problem by sa prejavil na druhej strane.. :/
Odpovedať
Čo tak sa na túto vec spýtať človeka ktorý nude vydávať stavebné povolenie?Je to naozaj taký problém?Alebo chcete.s niečim ryskovať a vypitujete sa na fóre.Ja už totocneviem pochopiť.
Odpovedať
@jozomrkva111 ospravedlnujem sa tebe a vsetkym, ktorych som tymto nehoraznym cinom poburila .. ked sa tu najde este niekto iny, kto sa vie vyjadrit k veci, budem rada ;) pomohol mi jeden ucastnik, takze diskusia pre mna splnila ucel
Odpovedať
@omjak a ake je riešenie? , aj iní sa chcú poučiť? alebo mi niečo ušlo ?
Odpovedať
Nie je to žiaden problém. Bežné "protipoziarny priestor" môže zasahovať do susedovho priestoru. Tam sa skúma, či nezasahuje napr. do susedovej stavby. Podľa tvojej otázky tam žiadna stavba, resp.iny objekt nie je, takže nemáš žiaden problém. Ak by tam bol, napr. dom tak by si musela dať "protipožiarne okna". Problém bude mať v budúcnosti sused. Ak bude on chcieť stavať dom, tak bude musieť požiarne veci voči tvojmu domu riešiť on, napr. zateplenie min.vlna, protipožiarne okná dvere ...
Odpovedať
Profilova fotka
@omjak Ako vraví @bohanic keď to nezasahuje do žiadnej susedovej stavby malo by to byť v poriadku ale môže sa stať že ti stavebný úrad nariadi na hranici vybudovať nejaký betónový protipožiarny mú ale to asi skôr keby tam niekde blízko stála nejaká susedná stavba, najlepšie ti odpovedia rovno na úrade. @bohanic Vieš mi povedať aké sú to "protipožiarne okna" o takých som ešte nepočul.
Odpovedať
@bohanic, @matrosko .. dakujem za reakcie.. uz som pokojnejsia :D
Odpovedať
@martosko prepáč, mi nie je to správny názov. Reálne sú to okna s vysokou poziarnou odolnosťou. Odonolnost sa stanovuje v minútach, napr. okno ktoré odolá ohnu 15, 30, 60 min... keď dáš do Googlu protipožiarne okná, tak ti to nájde. Myslím že nie je predmetom tejto diskusie sa chytať za slovíčka.
Odpovedať
@omjak ak ide len o par centimetrov, dohodni sa s projektantom, ktorý ti rieši protipožiarnu ochranu, aby ubral na tej strane z požiarneho zaťaženia, do výpočtu vstupuje veľa údajov a verím, že by sa dali prehodnotiť a lokálne to upraviť taka by to bolo ok.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@bohanic Aha tak že si tým myslel len požiarnu odolnosť, nejakú majú všetky okná. Ale napríklad protipožiarne dvere čo sa používajú napríklad na oddelenie dvoch požiarnych úsekov alebo do únikových ciest poznám ale o protipožiarnych oknách som ešte nepočul. To čo píše @spiderhst je tiež dobrý nápad ak nejde o veľkú vzdialenosť možno by stačilo keby nepočítal v miestnostiach s laminátovou, drevenou podlahou ale s nejakú nehorľavou alebo keby ste tam dali nejaké hliníkové okna namiesto plastových, drevených.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?