Pozemkovy urad - vratili vam projekt po vyjadreni?

Ahojte, viete mi napisat vase skusenosti ohladne pozemkového uradu ked ste vybavovali pre stavebne povolenie a dali na pozemkovom urade projekt, ci vam potom vratili, alebo nie? Ja som odovzdala komplet celu projektovu dokumentaciu a cakala som ze mi to vratia po vyjadreni, no povedali mi ze to ostava uz u nich. Ake mate skusenosti? Pocula som ze niekde to aj vracaju spat, ako to je vlastne? Mozu si to ponechat, ked je to moj majetok?
Odpovedať
Profilova fotka
@seliselka Vy ste davali cely projekt na pozemkovy urad? A to naco? =-) Ked som riesil ja stavebne povolenie chceli odo mna iba ziadost a vykres osadenia stavby.
Odpovedať
@oldoss to fakt? To sa mi opat potvrdzuje, aky bordel panuje v tejto krajine. Co obec, co urad, to ine vyklady zakonov, ine pravidla, ine postupy! Sila, jedna mini krajina o 5 milionoch obyvatelov, co je jedno velkomesto na Zapade a a aj to je problem drzat sa jednotnych reguli! My sme detto podavali komplet projekt, nielen osadenie a je to za jeden tucny fascikel! @seliselka nam bolo povedane, ze projekt vracaju len v pripade ak zrusis sama stavebne konanie. Pokial nie, zostava to na stavebnom urade! A je jedno ake je rozhodnutie uradu, ci sa stavba povoluje alebo nie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako baby bez srandy riesil som to na pozemkovom urade v Nitre minuly rok v septembri a chceli odo mna ziadost, vykres osadenia stavby+ kopia LV a katastralnej mapy. Ale to vsade uz podavas. Boze zlata republika toto nase Slovensko.
Odpovedať
Profilova fotka
@jabadaba @seliselka Naco oni vobec ten projekt potrebuju? Vsak su neni ani stavbari ani nejaky dozor ani nic podobne. Ved to vsetko musia vycitat z toho vykresu osadenia stavby. Proste tu je dom, tu si pripojky tamto sused dovi dopo.
Odpovedať
@oldoss ze kopia LV! Moje nervy, tak po mojich rodicoch chceli ORIGINAL len kvoli ohlaske plota! V inej mestskej casti toho isteho mesta! stacil len vytlacok z internetu! To netusim :-S , ale tak ako to popisujes to plne postacuje v Rakusku! Tam mas stavebne povolenie do par dni, ziadne take ako u nas, ze nad tym medituje urad aj so vsetkymi diletantmi z ulice cele mesiace! Navyse, netreba ani obiehat poskytovatelov energii ako u nas! Proste Slovensko!
Odpovedať
Profilova fotka
Ako mam dost :-o
Odpovedať
@oldoss aj my s muzom mame dost, co Ti poviem. Sme znechuteni a zvazujeme, ze dvihneme kotvy a vypadneme do civilizacie, kde platia pravidla pre vsetkych rovnako.
Odpovedať
Profilova fotka
roky robím stavebný dozor a tiež sa pýtam, na čo je stavebnému úradu vyjadrenie ku sieťam, keď má lepší prístup k mapám ako ja, prevádzkovatelia pre svoju ochranu by mali mapy dopľňať.A list vlastníctva je ďaľší prvok, prístu na kataster má úradník priamo, dnes si dám vystaviť kópiu, tú odovzdám úradu a zajtra predám a urobím vklad nového majiteľa. Prístup k občanom je rozdielny aj v tom, že niektoré katastry sú digitalizované, niektoré nie, v tých nedigitalizovaných treba za každú informáciu zaplatiť 8€, aj keď je nepoužiteľná.Samozrejme, že táto sitácia nie je v Bratislave, ale v ekonomicky najhorších oblastiach.
Odpovedať
Na stavebnom urade som odovzdala 2x original kde mi jeden bude vrateny ked mi schvalia stav.povolenie co je uz na bud.tyzden....ale nechapem Pozemkovy urad....ked mi povedali na pozemkovom urade ze chcu aj projekt tak som im automaticky priniesla kopiu celého fasciklu....no ona ma vratila ze ani ziadost mi nezoberie ked jej neprinesiem original projekt aj original dokumenty z katastra...tak som jej dala original no ratala som s tym ze mi bude original vrateny....len pre info cele som to vybavovala v kosiciach...no nedaleky sused mi vravel ze mi to musia vratit...dalej projektant mi vravel ze oni si nemaju co nechavat na pozemkovom urade cely projekt a uz vôbec nie original...ale ta mudra pani na pozemkovom ma svoje pravidla a tak neviem ci sa to da napadnut a riesit to, alebo si to fakt pozemkovy urad nechava....je to katastrofa ako si tu kazdy na SK robi co chce!
Odpovedať
myslela som nedalekeho suseda co stava dom a jemu vratili....to je uz co za bordel!!!
Odpovedať
@jan45 aj v BA, napriek digitalizacii, v poniektorych mestskych castiach vycalujes 8 eur za original LV a to len pre ucel ohlasky na plot, ktory stavias na vlastnom a nie na hranici dvoch pozemkov! tot cerstva skusenost mojich rodicov.
Odpovedať
@seliselka ano, co sused, to iny pristup uradu k nemu, mame zial skusenost, riesime pravne!
Odpovedať
Článok sa načítava...
@seliselka teraz som to schvalne preratala - mame 5 X original fascikel s projektom (7 cm hruby), vratane teda toho co sme si vzali zo stavebneho uradu, kedze my sme konanie zrusili. S poslednou vetou absolutny suhlas. Kazdy si tu robi co chce a tak to aj vyzera!
Odpovedať
@jabadaba ale vsetci pisu o pozemkovom urade,nie o stavebnom. Tam sa projekt odovzdava. Na pozemkovom nie,pokial viem,ani my sme ho tam nedavali. Sla by som za nadriadenym tej uradnicky z dotazom ohladom vratenia projektu.
Odpovedať
@atlaska vyskusam co to urobi....a som zvedava...hmmcisty bordel....
Odpovedať
@seliselka toto treba Je potrebné podať si na obvodný pozemkový úrad žiadosť o stanovisko k pripravovanému zámeru na poľnohospodárskej pôde. K žiadosti treba doložiť výpis z listu vlastníctva (overený s kolkom nie starší ako 3 mesiace), kópiu katastrálnej mapy pre vynímaný pozemok (overenú s kolkom), vyjadrenie obecného úradu k súladu zámeru s územním plánom a fotokópiu situácie osadenia stavby v projektovej dokumentácii. Poplatok za žiadosť je 3€ vo forme kolkov (predávajú na pošte). Vzor žiadosti nájdete v sekcii na stiahnutie.
Odpovedať
@seliselka toto treba Je potrebné podať si na obvodný pozemkový úrad žiadosť o stanovisko k pripravovanému zámeru na poľnohospodárskej pôde. K žiadosti treba doložiť výpis z listu vlastníctva (overený s kolkom nie starší ako 3 mesiace), kópiu katastrálnej mapy pre vynímaný pozemok (overenú s kolkom), vyjadrenie obecného úradu k súladu zámeru s územním plánom a fotokópiu situácie osadenia stavby v projektovej dokumentácii. Poplatok za žiadosť je 3€ vo forme kolkov (predávajú na pošte). Vzor žiadosti nájdete v sekcii na stiahnutie. http://www.geotb.sk/sk/stavebny-poria...
Odpovedať
@atlaska pisu o stavebnom lebo som zaviedla temu pozemkovy urad :)
Odpovedať
@atlaska nerozumiem preco to mam podavat? ja pozemkovy urad uz mam zrieseny a mam aj stanovisko...len mi nevratili projekt a preto som zaviedla tu temu ako to je u iných co to vybavovali?...
Odpovedať
A este chcem povedat, ze na stavebnom urade som platila 50 eur za ziadost a na pozemkovom 33 eur aj vy?
Odpovedať
Nemas nic podavat,len ti ukazujem, ze projekt nemaju pytat. Ja by som ho od nich chcela naspat. na stavebnom sme platili tusim 33e, na pozemkovom pred rokmi nic,ale uz to spoplatnili.
Odpovedať
teraz som sa docitala ze na pozemkovom urade sa plati 3 eura...co to je opat za info...ja som platila 33 eura pred mesiacom....
Odpovedať
@atlaska tak chapes ako si pytaju hocico hocikto?! a to nehovorim ked som vybavovala na zaciatku stavebne a prisla som najprv len pre info tak mi dala jedna uradnicka zoznam co vsetko..a ked som s tym prisla a cele vsetko obehala a cakala....a priniesla som to na stavebny urad no ta co mi dala zoznam tam nebola lebo mala dovolenku a jej kolegzna mi pridala este dalsie 3 urady co trebalo obehnut tak som myslela ze ma vystrie!!! co mi to nepovedali pod jednym..ale takto som stratila cas....cize v jednej kancelarii a ine informacie....katastrofa!!!!...chvala bohu ze je to uz za mnou....este potom prezit kolaudaciu az bude dom...dufam ze to nebude taka katastrofa ako to stavebne...ci?
Odpovedať
@atlaska ano, uz som si vsimla. Kazdopadne plati, ze je tu bordel a aj identicke urady sa riadia rozdielnymi postupmi, dokonca v ramci jedneho mesta! O kompetencii uradnikov pomlcim...
Odpovedať
@seliselka ano, na stavebnom sme platili 50 eur.
Odpovedať
@seliselka mea culpa, sypem si popol na hlavu, myslela si pozemkovy urad, nie stavebny. Uz sa mi oci klizia. Ono je to vsak prast jak uhod, mrdnik maju vsade, co sa podavania info tyka, postupov ako aj poziadaviek na dokumentaciu. :-p
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?