Povoli mi urad nahliadnutie do projekt. dokumentacie suseda?

Dobry den, Kupil som stary dom, sused, s ktorym zdielame spolocny plot stavia novostavbu, ktora bola povolena na zaklade stavebneho povolenie, ktore nadobudli, este za stareho majitela mojho domu, resp. dom uz bol na predaj, ked bolo stavebne konanie. Zaklady novostavby su podozrivo blizko hranice pozemku ( do 50cm) a zaujima ma ci sused planuje okna smerom ku mojmu pozemku. Je mozne nahliadnut do schvalenej projektovej dokumentacie na stavebnom urade, resp. ak budem mat nejake pripomienky, je mozne este napadnut schvaleny stavebny projekt? Dakujem za rady
Odpovedať
Profilova fotka
urcite mozes nahliadnut, su to verejne dostupne informacie
Odpovedať
Ano mozes sa ist na stavebny urad pozriet na susedove povolenie ale 50 cm je malo.Ja som pristavovala pristresok na auto a musela som ad suseda odskocit 1m a pritom tam nema ani dom ani ziadne okno.Ale vsetko je na susedoch ako spolu budu vychadzat.
Odpovedať
áno mali by ti umožniť nahliadnuť. Ak nie tak to môžeš ešte skúsiť cez infozákon. Ak už stavia, tak už ti veľa možností neostáva. Z opravných prostriedkov asi len "protest prokurátora" alebo "správna žaloba" a vlastne aj tá sa len do 2 mesiacov od právoplatnosti povolenia. Tak či tak toto už je pre právnika. Ak má sused právoplatné stavebné povolenie a aj stavia podľa toho, tak koná v dobrej viere. Ty už môžeš poukázať jedine na protizákonnosť rozhodnutia dotyčného orgánu verejnej správy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?