Povolenie pre pretlak

Ahojte chcel by som sa spýtať .... uz mam všetky vyjadrovačky všetko hotové aj stavebné podané ale narazil som na problém potrebujem odkanalizovať dažďovú vodu do obecného rigola ktorý je na druhej strane cesty jedna sa o obecnú komunikáciu ale majiteľom pod tou cestou nie je obec ale je nevysporiadaná je tam cca 20-30 vlastníkov a zastupuje ich SPF na spf je maximálna ignoracia uz tam chodím zhruba mesiac kvôli povoleniu a dotyčná pani ktorá ma moj prípad na starosti este ani v práci nebola tak fakt dik ....jedna sa len čisto o povolenie pretlaku pod cestou na dažďovú vodu ako by som mal postupovať ?
Odpovedať
@dom123 zrejme chodíš s prázdnymi rukami a teta sa cíti nedocenená :-)
Odpovedať
@dom123 robi ti problem to urobit bez povolenia a potom pripadne zaplatit 150€ pokutu?
Odpovedať
@dom123 daj nech to tecie po ceste ;-)
Odpovedať
Len ja to povolenie potrebujem ku stavebnému povoleniu .... jedine tak ze by som to dal pretlačiť a potom by som prišiel na stavebný úrad ze ten pretlak tam uz je ze sa napojim na jestvujuci?
Odpovedať
@fugas20 na cestu mi to nechcú pustiť musím sa napojiť na obec. Rigol
Odpovedať
@dom123 Prv, než budem písať obšírnejšie ako by sa to dalo zložito a fin. náročnejšie spraviť, opýtam sa. Nemôžete riešiť odvedenia dažďovej vody (z akej plochy, budúcej strechy, pozemku ?) na vlastný pozemok, kde spravíte vsakovaciu jamu na jej zachytenie? Pred pretláčaním cesty potrebuješ povolenie od obce - stavebného úradu podľa stav. zákona (prípojka - ohlásenie drobnej stavby) ale aj od obce - príslušný cestný správneho orgán podľa cestného zákona (zvláštne užívanie kom. - pretláčanie). K ohláseniu DS stav. úrad skúma vlast. vzťahy ku komunikácií aj k pozemku (nie všetky SÚ to robia, že skúmajú aj vlast. pôv. pozemok KN-E). K povoleniu zvl. užívania PK skúma iba majetkovú správu - správca sa vyjadruje k ZVL. Vo Vašom prípade povoľujúcim orgánom podľa SZ aj CZ a aj správcom je zrejme obec - 3 v 1.
Odpovedať
Jednu z veci ktorú som dával robit bol hydrogeologický prieskum a hydrogeolog sa vyjadril kedže su v neakej hĺbke ilovité dosky nemôžem dážď zo spevnených plôch vsakovat ale musí byt odvedený do jestvujúceho rigolu čiže ten pretlak musí byt spravený .
Odpovedať
Profilova fotka
@dom123 skoro som napísal, že to je blbosť, ale to sa nepatrí. Prečo HG projektuje a nevyjadruje sa k tomu, čo má? Na odvedenia dažďa je ES, o tej sa ne škole ani neučili. Keby na tomu projektant rozumel, postupuje podľa predpisov, ale odvedenie do rigola určite nie je správne riešenie.
Odpovedať
@jan45 a ake je správne riešenie ?
Odpovedať
Profilova fotka
@dom123 je potrebný projekt ako na všetko, keby ste stavali pri hlavnej ceste tak bez projektu od dopravného inžiniera sa nepohnete, úradníci ešte ani nevedia, že taký projekt potrebujete.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?