Povolenie na zburanie stavby a nasledne stavebne povolenie

Mame pravoplatne povolenie na zburanie stavby, zahradnej chatky na pozemku, na ktorom ideme stavat dom. Chatka je uz zakmer zburana, ostala este jedna betonova stena, ktora sa ma zburat do pivnice, ta je uz z casti zasypana stavebnou sutinou. Potrebovali by sme bagrom zburat spominanu stenu a vyrovnat zeminu, ktora bola pod chatkou. Mozeme tieto terenne upravy urobit vramci povolenia o odstranení stavby? Lebo na stavebnom mi povedali, ze kym nemame pravoplatne stavebne povolenie (to bude najskor koncom mesiaca), nemozeme robit terenne upravy. Lenze nam 22.6. maju prist robit betonovy plot - na to zas mame rozhodnutie na zaklade ohlasky drobnej stavby, a robotnikom sa fakt na figu bude chodit cez ten kopec hliny, ktory je momentalne na pozemku. Viem, ze to mame zbytocne komplikovane, prsty v tom ma nas "uzasny" projektant, ktory pokaslal, co sa len dalo ;) Dakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
veď máte búracie povolenie, tam sa má odstrániť všetko, čo zavadzia. Že pri tom spadla aj stena, je možné, to sa zistilo až pri búraní, že nemá základy. Ako investor ste povinní zabezpečiť bezpečnosť na stavbe a odstrániť prekážky. Načo máte stavebný dozor?
Odpovedať
@jan45 stena nespadla, tu stenu rozobrali, co bola tehla islo do kontajnera a co bol beton do pivnice. Ale este jej cast tam stoji, ktoru ma zrovnat bager, aby ju nemuseli pracne zbijackou rozoberat. Mne ide o to, aby sme nemuseli susedov zidat o suhlas s terénnymi upravami pred vydavnim stavebného povolenia, ale ze sa mozem v pripade potreby odovolat, ze terenne upravy boli robene vramci buracich prac.
Odpovedať
veď to zbúrajte a vyrovanjte, do 2 týždňov budete mať SP, búracie máte,susedia predsa nevedia ako ste na tom s povoleniami...nikto už neuistí,či tam kopa bola z búrania,alebo z čoho,,
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
jan45-mokuska2-oni nemajú žiadny stavbený dozor, to čo robia na pozemku je iba katastrofa
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?