Povolenie na vjazda výjazd

Ahojte vsetci,potreboval by som poradit. Vybavujem stavebne povolenie na pozemok zo sukromnou prijazdovou cestou a vraj tam treba nejake povolenie na vjazd a vyjazd zo sukromnej komunikacie na verejnu. Viete o takom niecom??? Kde sa taketo nieco vybavuje??? Za odpovede vopred dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@peter_vilimek riešite križovatku, dopravný projekt, dopravný inžinier, DI, odbor dopravy, stavebené povolenie, osadenie značiek, kolaudácia. Medzitým budete cestu používať podľa sedliackeho rozumu a pravidla pravej ruky, ale niekto dostane x za projekt a niekoľko stoviek€ za značky.
Odpovedať
@peter_vilimek otazne je na aku cestu. miestna cesta v obci alebo II. III. trieda v obci alebo I. trieda. od toho zavisi pocet vybavovaciek. ak surkomna cesta a chcet to definovat ako cestu tak uz to je krizovatka. radsje by som to specifikoval ako miesto leziace mimo cesty, teda pristup k domu. ak tam bude viac domov to je otazne ako sa to naspecifikuje.
Odpovedať
Ak je to ucelova komunikacia a nemate na zaciatku rampu tak je verejna... mosno by stacilo ak je to obecna komunikacia ak si vybavite suhlas zo zriadenim vjazdu, pripadne napojenie :)
Odpovedať
@peter_vilimek Nakoľko nevidíme projekt ani situáciu, tak sa jednoznačne nedá povedať. Treba ísť na miestny úrad odbor dopravy a tam ukázať, ako to chcete riešiť. Už vyššie naznačili viacerí, že pokiaľ sa jedná len o miesto mimo cesty, tak stačí povolenie na pripojenie na miestnu komunikáciu. K tomu sa prikladá stanovisko okresného riaditeľstva policajného zboru, situačný nákres a rez napojením. Ja som platil poplatok 40 EUR. Ak robíš cestu, tak potrebuješ aj projekt, kde bude uvedené o kaú cestu ide (povrch, šírka a pod.) ako aj navrhnované dopravné značenia a to podlieha normálnemu stavebnému konaniu (teda musíš mať stavebné povolenie). Najlepšie ťa ale usmernia na MÚ, odbor dopravy či stavebný.
Odpovedať
Vdaka vsetkym za rady
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?