Povolenie na stavbu

ahoj, prosím poradíte mi čo všetko mám zistit, než kúpim pozemok v mestskej časti, kde je plánovaná výstavba, niesu tam siete, Ake siete treba zistit? Dakujem
Odpovedať
Choď na MU a požiadaj o územnoplánovaciu informáciu ku konkrétnemu pozemku. V nej nájdeš odpovede na svoje otázky aj to, či sa vôbec jedná o pozemok na ktorom sa môže stavať.
Odpovedať
@pripad001 na MU som už bola a posielaju ma od jednych dveri k duhym :( a ked aj postu odpoved, tak vlastne to ani nieje urcita odpoved na moju otazku a prosím ktore vsetky siete je potreba vyzistit?
Odpovedať
@taana Máš teda oficiálnu UPI z MU ??? čo si predstavuješ ty pod vetou "Ake siete treba zistit?" Ak nemáš UPI, kde by to malo byť uvedené môžeš kúpiť aj mačku vo vreci. Ak raz budeš už mať pozemok kúpený, tak k žiadosti o SP sa vyjadrujú ZES, SES, VES (podla toho kde byvas) SPP, ORANGE, ST, SWAN, O2, ZVAK, požiarnici, pôdny fond.... a všetci možní aj nemožní. Oni sa ti vyjadria čo ich tam je a nie je a podľa toho ti schvália, alebo budú namietať. Zoznam akú vyjadrovačku budeš potrebovať ti dá baba na SU u ktorej budeš o SP žiadať. Ak chceš stavať tam, kde siete pre RD nie sú ešte to neznamená, že tam nie sú nejaké verejné siete. Pre RD si musíš nasledne siete realizovať sama , čo nie je lacné a časovo je tiež náročné. Na RD potrebuješ minimálne elektriku a vodu.
Odpovedať
nenechaj sa odrbat ze sa jedna o stavebny pozemok a zver tento problem specialistovi, ktory to robi dlhodobo a on ti zisti vsetky potrebne veci. Ja som kupil "stavebny" pozemok a nemozem na nom stavat a pravdy sa nedomozem. Nechaj si preverit vsetky uskalia ako pristup na pozemok, vzdialenosti a moznosti pripojeni na siete, obmedzenia podla uzemneho planu .........
Odpovedať
@taana ahojky,necitala som príspevky vyššie, takze ja by som sla elekrikárom a vodárom ci sa tam plánujú niekedy potiahnut siete oni by uz kolko tolko vediet mali. tiez sme kupili pozemok bez nicoho , bývalu rolu a už rok to tí majitelia vybavuju a myslím si ze dobrý rok to este potrvá kým tam tie siete spravia a to boli na hranici cesty k naším pozemkom. Museli dať vypracovat projekt rozsírenie vodovodu a elektriky , caká sa na stavebné povolenie týchto dvoch sietí a potom este realizácia. Pokým sa ti ten pozemok páči a nesúri ta stavanie a tie siete tam urobia tak neni o com. Ak nie hladaj dalej :-) pekný den :-)
Odpovedať
@taana odkiaľ máš info, že je tam plánovaná výstavba? výstavba aká? individuálna, teda RD? pokiaľ je toto územie určené podľa platného územného plánu, tak treba zájsť na MsÚ na odbor územného plánu a výstavby v akej dohľadnej dobe a či vôbec mesto plánuje budovať v tejto lokalite IS, cestu.. podľa toho sa treba rozhodovať, či kúpiť alebo nekúpiť pozemok v lokalite - území, kde sa nebude nič diať min. 10 rokov.. Niekedy - ešte pá rokov dozadu zo ŠFRB mestá a obce mohli čerpať nenávratné fin. príspevky na výstavbu práve IS a komunikácií..Teraz viem, že to je možné iba, pokiaľ mestá a obce stavajú nájomné byty... Stavanie RD je v tomto období podľa tohto prístupu štátu už veľký "luxus".
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?