Povolenie na stavbu a nesúhlas vlastníkov bytov

Sme cerstvymi vlastnikmi bytu. Chceme vykonat drobnu stavbu - stacila ohlaska na miestnom urade. Mam teda vyjadrenie, ze miestny urad nema namietky a nebolo nutne ani stavebne povolenie. Problem nastal u spravcu - najprv nam povedal, ze nie tym nadseny, ale da sa to. Dnes som dostala vyjadrenie, ze spolocenstvo vlastnikov bytov s tym nebude suhlasit. Moja otazka - mame to riesit aj so zastupcami vlastnikov bytov, popr. uskutocnit stavbu aj napriek ich negativnemu stanovisku? (ved ked na mna poslu kontrolu, tak sa len preukazem, ze to mam povolene) Ci mam pre istotu ist aj na stavebny urad...? Kto sa v tychto veciach aspon trochu vyzna, budem velmi rada, za kazdu radu, postreh, napad.
Odpovedať
O čo konkrétne sa jedná ako o drobnú stavbu?
Odpovedať
@dedo758 nechcela som to sem verejne pisat, lebo uz ma "bezni" ludia kvoli tomu zavrhli. jedna sa o prehodenie balkonovych dveri - teda tam, kde je okno, chceme dat dvere a naopak. co sa tyka vizualnej stranky (zasahovanie do fasady) balkon je uz takmer terasou a to, co je okolo nas, narusa vyzor stavby viac, ako moje prehodenie balkonovych dveri.
Odpovedať
Profilova fotka
@gyroida nie som za zmeny na fasáde napr. keď sa trojdielne okná nahradie dvojdielnymi, ale Vaša zámena nenaruší vzhľad fasády, pretože ju nie je vidieť ta zábradlím. Urobte bez výčitiek svedomia. Je to menší zásah ako zasklenie loggie.
Odpovedať
@jan45 dakujem, trochu ste ma upokojili. nechapem, preco je spolocenstvo proti - chceme pouzit rovnake okno, rovnake dvere, vsetko za rovnakych rozmerov (vsetko len kvoli tomu, aby sa v kuchyni dalo urobit posedenie, pretoze za momentalneho stavu mozem mat nanajvys barovy pult s 2stolickami) crta sa mi dalsia otazka, vsetky nase steny su nosne (okrem kupelne a wc) a teda aj na muriku pod oknom je zelezobeton...nehrozi pukanie stien, stropov, ak tu cast dam vyrezat? neviem, akym stylom su tie zeleza zapustene a ci aj nenesu balkon...(ospravedlnujem sa, aj je tato otazka temou pre dalsiu diskusiu)
Odpovedať
Profilova fotka
@gyroida Predpokladám panelák, tam je balkón súčasťou stropnej dosky, spojený je s panelom pod ním. Obvodový panel s dverami na balkón môže byť nosný, ale časť panelu pod oknom (parapet) nemá na statiku vplyv. Môže tam byť kopa výztuže,ale to je konštrukčná a prepravná výztuž. Nosná výztuž je vo zvislých pásoch.
Odpovedať
@jan45 dakujem za objasnenie, hned sa mi lepsie dycha :)
Odpovedať
u nás v paneláku to tak otočili v byte 5/13, mali len suhlas od správcu. z praktického hľadiske je to lepšie, ale u funkčného tým nič nevyriešili (rozloženie miestnosti nábytkom)
Odpovedať
@majina.b chapem...lenze ked ma clovek 2izbovy byt a rata aj s potomstvom, tak sa kuchyna v buducnosti vyuzije ako obyvacka a teda to prida to aj na funkcii :D
Odpovedať
ja som písala o balkone v obyvaku, ty asi v kuchyni , dobre som pochopila ? tak potom Ok
Odpovedať
@majina.b ano, v kuchyni...nespecifikovala som presne. nuz, ja mam trochu iny problem, ako tvoji susedia - mne spravca a spolocenstvo vlastnikov nechce povolit tuto stavbu, kt. mi miestny urad povolil. stojim pred dilemou, kto ma vacsie slovo, co mozem a co nie...a horsie je, ze to neviem ani vygooglit a kazdy mi radi nieco ine - ludia tuna na streche,na porade, jeden oknar, druhy, miestny urad,stavebny urad,dozor nad stavbami kamarati. ...a netusim, kde je pravda ...nechcem, aby mi niekto pozastavil stavbu (bude tam zima!) a taktiez si neprosim ani pokutu, ci chodenie po sudoch. co si vsimam, ludia maju kadejako balkony, nikto s tym nema opletacky, iba ja! resp. vsetci sa hraju na mrtveho chrobaka?! tazko povedat. vacsina ludi ma zatracuje, lebo vraj chcem strasne pokazit fasadu...lenze kebyze chybu nehladaju, tak ju ani na prvy pohlad nevidia
Odpovedať
@gyroida rozhodujuce slovo ma stavebny urad. ak ti oni vydali stanovisko ze nemaju namietky, tak to rychlo zrealizuj, kym niekto zo susedov nenapadne pisomne, ze neboli ucastnikom konania a po realizacii si mozu uz len piskat ( silno pochybujem, ze vobec niekto bude tusit, ze si to uz realizovala, kedze pises, ze to zvonka nie je vidno) a vlastne si mozu piskat uz aj teraz :-D. akoze neuveritelne co dnes ludia vymyslaju na susedov...kebyze si das uplne iny tvar okien, farebnost ci okenice a pod. co narusi vyslovene vzhlad fasady, tak nepoviem, ale ak to mate rovnake, z balkona nie je vidno zmenu...nic by som neriesila so susedmi. mas pravoplatny papier, co je mozno o 100% viac ako mali niektori z nich, ked menili okna
Odpovedať
svagrov brat býva v takej bytovke kde si susedia zavidia asik aj teple rozky.chcel spravit podobny zasah a spravca sa vyjadril podla zakona je to realne ale nesmiete to spravit dovod ked sa to dozvedia susedia tak budu spekulovat a kazdy bude nieco vymyslat ze chcu aj oni.a najlepsie jeden starsi pan na 7p nesuhlasi znicim takze ked zateplovali jediny bol proti tak pekna pomarancova farba len na sedmicke stara fasada. dovod nedovoli strhnut jeho žinky na pradlo z balkona a v polistirene uz nebudu drzat a koniec bodka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cililink to povolenie mam len z miestneho uradu, lebo na stavebnom mi povedali, ze mam ist najprv tam :( vcera mi oknar hovoril, ze najhorsie, co sa nam moze stat je to, ze stavba bude pozastavena (a nam bude potom zrejme dost dlho zima!) co sa tyka toho spolocenstva - oni si zobrali uver na dokoncenie baraku, v podstate su nieco ako developer...lenze kamarat musel podpisat akusi zmluvu, ze nebude zasahovat do fasady a nic si svojvolne menit - my sme nic take nepodpisali...
Odpovedať
@juzan aj ja mam taky dojem, ze ten nesuhlas je kvoli zvysenemu hluku (i ked je barak obyvany iba zpolovice) a presne ako pises, zo zavisti - lebo ich to nenapadlo. totiz, kuchyna je v momentalnom stave tak nestastne vyriesena, ze namiesto sedenia pre 4-6 ludi, tam mozem dat teraz max.2 barove stolicky...a neda sa to riesit inak, lebo v kuchyni mame aj kotol, kt. nam ide cez celu kuchynu, do wc, do kupelky, na chodbu a az potom von z bytu a teda ho nebudeme prerabat (vsetko rozbit a zrejme by to vyslo aj omnoho drahsie ako to okno)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?