Povolenie na pristavbu alebo novu stavbu

zdravim, pri starsom dome planujem stavbu noveho 2podlazneho domceka. Rozmyslam ci by nebolo lepsie ich prepojit cez "chodbu" a riesit ako pristavbu. (ci mozno ku projektu alebo kolaudacii nebude stacit menej papierovaciek :) - viete niekto poradit?
Odpovedať
Profilova fotka
ja len z pocutia, ako to robil niekto iny - robil to ako rekonstrukciu stareho, pricom nejaku cast /stenu/ by si vyuzil, pricom ostatne je nove. urcite je s tym menej papierov ako pri novostavbe. hlavne ak potrebujes mat kadejake certifikaty. ale verim ze sa tu najde aj niekto taky, co rekonstruoval stary dom a poradi viac. :)
Odpovedať
@tristann Stavba, či prístavba alebo rekonštrukcia - z pohľadu stavebného povolenia je to jedno. Papierovačiek budeš mať rovnako - projekt, stav. povolenie se vším všudy, kolaudácia...
Odpovedať
@milanko18 Menej vybavovačiek je vtedy, keby sa starý dom išiel komplet zbúrať a postaviť nový. V takomto prípade je to komplikované, lebo najprv treba búracie povolenie a potom stavebné. Ak sa to zakryje ako rekonštrukcia, pričom sa kľudne môže zbúrať ak komplet starý dom, vtedy je to jednoduchšie, lebo netreba búracie povolenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 hej hej, takto som to myslel.. len som to možno zle sformuloval. :)
Odpovedať
dakujem, stary dom ostava na pozemku. Myslel som ze ak sa bude jednat o novu stavbu ci nepotrebuje vlastnu sachtu na vodu, kanal, elektrinu co sa v podstate len pripojim ku pripojkam na starom dome. Ten bude prvy od cesty. Zaroven potom pri kolaudacii ked to bude pristavba tak ci to nepojde jednoduchsie.
Odpovedať
teraz rozmyslam ze ked to nazvem ako pristavbu ci ku kolaudacii nebudu pozadovat splnenie vsetkych aktualnych noriem aj pre novy dom, izolacia, elektrina, a pod... nema s tym niekto realne skusenosti?
Odpovedať
@tristann je uplne jedno aky bude papierovy nazov, na SU nerobia dementi aby nerozoznali pristavbu od novostavby ci rekonstrukcie...plati co pisal chrobak7: Stavba, či prístavba alebo rekonštrukcia - z pohľadu stavebného povolenia je to jedno. Samozrejme, ze je pozadovane, aby bola stavba v zmysle platných noriem a hl. ak su zavazne. Uz samotna PD je robena podla noriem, vyhlasok. Co sa tyka napojenia IS, to je na Vas, projektant TZB bud spravi osobitne pripojky alebo to napoji na uz existujuce rozvody a date si napr. podruzne merania spotreby. Sachty mozno budu ak vobec aj tak len kontrolne. PD pojde na vyjadrenie aj k sietarom a pokial dimenzie pripojok budu vyhovovat, nemal by s tym byt ziaden problem
Odpovedať
@tristann Aj prístavbu treba riadne skolaudovať ako novostavbu. A aj pri prístavbe budeš musieť dodržať nové normy - takže sa priprav na to, že možno niektoré prípojky budeš musieť prerobiť - napr. vodomernú šachtu budeš musieť osadiť podľa normy, elektrické hodiny a plynomer budú musieť byť v plote a pod.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?