Povolenie garáž ci bazen

Zdravím chcel by som sa opýtať mam stavebné povolenie stavebný pozemok mam len pod domom okolo je orná pôda môžem na nej ešte postaviť garáž a aspoň 60 cm od suseda keď mi to povolí alebo keď nepovolí? cca 20m2 okolo mňa zatiaľ nikto nestáva. Potrebujem povolenie alebo zas vynat pôdu a žiadať a stavebné povolenie a ci to platí aj o bazéne. Vraj po novom sa to ma uľahčiť. S pozdravom. A ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
@imro28 vynat myslim musis , 60cm pre doplnkovu stavbu by nemal byt problem, kedze zakon to neupravuje, ale osobne to neodporucam, lebu budes mat problem so stavbou a udrzbou. Ja som teraz daval 1m a je to naozaj LTT.
Odpovedať
Ako to robili naši otcovia keď mali postavené tak ze len 40-60cm odkvap bol na hranici pozemku, teraz každý 2m,3m,....
Odpovedať
@imro28 treba ohlásiť stavebnému úradu drobnú stavbu, do 25m2 s doplnkovou funkciou k hlavnej stavbe.
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda platilo zvykové právo, bežne sa cez dvor prechádzalo na iné pozemky, neboli predpisy o požiarnej bezpečnosti. keď začalo horieť, vyhorelo pol dediny, ani sliepky neboli také sprosté ako dnes, pásli sa len za humnom.
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda ano ked rodiny byvali roky na jednom mieste a poznali susedov. Uz vidim to nadsenie, ked niekto teraz zahlasi neznamemu susedovi, ze ide na jeho pozemok stavat lesenie :)
Odpovedať
@majkoj nepochopím ako môže byť sused neznámy........sused je ten najbližší čo ti môže v núdzi pomôcť...
Odpovedať
@daralbajda majkoj pravdepodobne myslel Onanyma.. :-D tak ako sa nepoznaju susedia v panelakoch...
Odpovedať
Profilova fotka
neoriem, nesejem, ženu má starú, prečo by som ho mal poznať? Keď som chcel v obci pomôcť a na spolkovom sedení vysvetliť aké majú práva, povedal mi najväčší kriklúň to sa nedá, ani po tridsiatich rokoch nie som starousadlík, že som pomohol dať do poriadku 30 rokov nepoužívaný zanedbaný cintorín , to sa už zabudlo. Ale asi som na vine ja, nepijem
Odpovedať
@jan45 prisťahovalci zo majú vždy ťažké, a až po 2generaciach Vás ako rodinu začnú brat Vážne. A ono vždy keď sa niekto priťahuje začne robiť ploty, niečo sa mu nezdá.....No práve, neoriete, nesejete, nepijete, ženu mate starú.... Nemajú dôvod na komunikáciu..
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda práveže ženu mám mladú, nepotrebujem susedy
Odpovedať
Profilova fotka
@imro28 treba to jednoznacne ohlasit, aby si nemal neskor problemy, ze to mas ako ciernu stavbu.
Odpovedať
Môj sused je môj kamarát, kolega. Postavil si prístavbu bez opýtania sa na hranici pozemku. Rozhodol sa nalepiť tam polystyrén a stierku. Dovolili sme mu vstup keď sme doma. Teraz chce ešte natiahnuť fasádu. A už je problém... my nepotrebujeme fasádu z našej strany. Nepáči sa nám, že dojde partia cudzích ľudí a bude chodiť po našom trávniku a nás obmedzovať svojou prítomnosťou. Okrem toho.. požiadal ma, aby som si urobil poriadok pri jeho stene na Mojom pozemku, aby sa to dalo zrealizovať. @imro28 nechaj si väčší odstup, aby si nemal v budúcnosti problém.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Vraj sa to dá urobiť takto dostal som informáciu ze mam si urobiť základ keď sa budú pýtať pri kolaudácii že je to príprava na na stastie alebo zamkova dlazba po kolaudácii nahlásiť drobný stavbu a dat aj zapísať a vynat že je podtym stavebný pozemok vraj sa to dá tak obísť 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?