Potrebujeme k stavebnému povoleniu projekty inžinierskych sietí?

Co prosim vas potrebujem k vyjadreniu od plinarov ,vodarov, elektrikarov k stavebnemu povoleniu?.Cele projekty pripojenia na inžinierske siete alebo len oni daju nejake vyjadernie že ma pripoja. Ide o to či musim k stavebku davat hned robit aj pripojky na inžinierske siete alebo to este tam netreba?
Odpovedať
Treba!!! aj projekt napojenia inž. sietí, osadenie stavby na pozemok. P 8-) resne k tomu sa budú vyjadrovať.
Odpovedať
Profilova fotka
hej,presne ako píše jenny....na každú sieť zvláštny projekt napojenia :-|
Odpovedať
plynari projekt nepotrebuju, vodari ano, vsade ale treba kopie z katastralnej mapy
Odpovedať
Profilova fotka
My prave vybavujeme stavebne povolenie v Hlohovci. U plynarov v Piestanoch sme poziadali o vyjadrenie k stavebnemu povoleniu, ale museli sme hned vyplnit a podpisat Zmluvu o pripojeni, k tomu sme prikladali: -Projekt Plynofikacie-od projektanta -List vlastnictva, -Kopiu katastralnej mapy. Po tyzdni nam prisla potvrdena Zmluva. Volala som na Stavebny urad a tam im staci tato zmluva,ktoru si okopiruju. Vodarom sme dali: Projekt - Zdravotechnika -List vlastnictva, -Kopiu katastralnej mapy. -Na druhy den mi dali pisomne Vyjadrenie,ze nam davaju suhlas k stavbe. Elektrikari: -Vypisali sme Ziadost,ktoru nam dali -prilozili sme Projekt elektriky -List vlastnictva, -Kopiu katastralnej mapy. Do tyzdna by nam mala prist odpoved.
Odpovedať
ako pise libby, ale plynari v Bratislave projekt plynofikacie nepotrebovali a odpovede prisli za tri-styri tyzdne
Odpovedať
Profilova fotka
no my plyn nezapájame,budeme plnoelektrifikovaní x-) ale vyjadrenie od plynárov sme aj tak potrebovali :-p
Odpovedať
Profilova fotka
projekty pripojok treba. urcite sa predkladaju aj k stavebnemu povoleniu aj spravcom sieti.a rovnako musite mat (aspon my sme museli) zakreslene na jednom papieri vsetky siete ako budete tahat po pripojky aby sa mohli k tomu vyjadrit T-com - ci im tade nejde napr. dialkovy kabel a tiez ostatni spravcovia sieti ktore budete tahat popod zem. napr. nemozete len tak tahat vodu ak tade ide vysokotlak plynu. proste spravcovia sieti (elektro, plyn, voda, telekom) sa vyjadruju ku vsetkym pripojkam. aspon by to tak malo byt. neviem ci som to zrozumitelne napisala ak niekto nechapete ozvite sa do IP. a na nasom stavebnom urade prave preto nestacila prefotena zmluva o pripojeni a potrebovali papier na ktorom bolo napisane ze plynari suhlasi so stavbou a ze im tade nejdu ziadne plynove trubky
Odpovedať
my mame tiez len elektrinu a vyjadrenie od plynarov nebolo treba...
Odpovedať
Profilova fotka
no myslim ze to vzdy zavisi od konkretneho stavebneho uradu takze najlepsie je sa spytat tam. lebo ja som si tiez myslela ze vyjadrenie ze suhlasia s napojenim (co je uvedene na tej zmluve) staci ale ked som niesla vsetky papiere na stavebko tak mi povedali ze este toto nemate tak som bezala na plynarne a tam mi to mila pani urobila na pockanie dokonca som nemala so sebou ani ten plan kde boli nakreslene vsetky siete len som jej ukazala kade budeme co tahat a bolo. nebola z toho sice nadsena ze tak by sa to nemalo robit ale bola zlata.
Odpovedať
my sme tie vyjadrenia k stavebnemu nepotrebovali.Eletriku zatial tahame od svokrovcov :-| Az potom ked uz budeme mat v dome urobenu elektriku,vodu,plyn tak az potom davame ziadosti.Asi je to vsade inak :-) :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
mna by zaujimalo ako je to s uzemnym rozhodnutim (to by malo predchadzat ziadosti o stavebne povolenie). Na koho (aky urad) sa mame vlastne obratit koli tomu uzemnemu rozhodnutiu, co vsetko na to treba dolozit a neda (alebo presnejsie za akych podmienok sa to da) sa to spojit so stavebnym povolenim?
Odpovedať
Profilova fotka
@myy pokiaľ staviaš v zastavanom území a podľa územného plánu, stavebný úrad spája územné a stavebné konanie . Menšie obce majú spoločné stavebné úrady (životné prostredie), tlačivo na žiadosť, 3x projekt, súhlas stavebného dozora, dobré sú dopredu vyjadrenia od správcov inžinierskych sietí, kolok, teraz sa už bude platiť v hotovosti.
Odpovedať
Článok sa načítava...
prosim vas nepotrebovali ste aj suhlas telekomunikacii na to ste co potrepovali ake tlaciva
Odpovedať
Profilova fotka
@stefan414 potrebovali, tlacivo nam dali tam na telekomunikaciach, ale da sa stiahnut na nete a prist s vyplnenym...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
potrebujem radu. Nevie niekto ako to chodi pri prerabke kurenia . Totiž kupili sme dom , ale je tam kurenie na gamatkach plynove , chceme robiť ustredne z kotlom a klasicke radiatory . Pan z firmy čo sme oslovili nam povedal že musime požiadať plynarne o vyjadrenie sa kôli zmene plynovych zariadeni a tym aj prehodiť hodiny na plot . Dnes som volala na spp a povedali mi že sa zmenila smernica a ked že nechceme meniť hodiny kôli ich kapacice , vetši alebo menši odber , tak nemusime od nich žiadať vyjadrenie , a že za hodinamy si možme robiť aj bez ich suhlasu, pokial sa teda nezmeni velkosť odberu , pre ktory nemusi vyhovovať plynomer ktory tam je . Ked že sa tam zmeni iba spôsob vykurovania a nie kapacita odberu tak sa nemusi nič žiadať . Ak niekto vie poradiť budem rada.
Odpovedať
Profilova fotka
@sakalka je to tak, kľudne to môžte prerobiť a SPP Vás nemusí zaujímať
Odpovedať
@jan45 chcela by som sa poradit, ako je to s pripojkami. predpokladam, ze projektantovi budem musiet dat presne podklady k pripojkam (+ mame na pozemku stlp el. vedenia, tak neviem, ci aj v zemi mozu byt nejake kable + potrebujem presne zameranie toho stlpu).. su na to nejake ziadosti, pripadne koho kazdeho mam oslovit (vodarne, elektrarne a plynarne,.. koho este?) dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ako je to teraz s SPP? Lebo mne projektant povedal , že tam projekt na prípojku netreba iba na elekt. si vyžadujú zvlášť projekt .Prípojky nám zakreslil projektant do výkresu osadenia stavby .
Odpovedať
Profilova fotka
@fildy nikde som nepotrebovala zvlast projekt na pripojky a tiez nam to projektant hovoril stacilo osadenie stavby a predpokladane pripojenie na siete co tam zakreslil vodarne elektrarne a spp ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak to je super ale od nás opytali na elektrárni ;-( a musíme dať spraviť elektrikárovi projekt 70euro
Odpovedať
aj nám dnes začal projektant vybavovať stavebné povolenie a vzal si len projekt, LV a výpis s katastralnej mapy,aj ked niečo o elektrike sme už mali doma a to si vzal tiež.
Odpovedať
Profilova fotka
@fildy akurat odkladam tieto veci vsetky my sme tiez potrebovali projekt na elektriku je to vlastne dvojstranova kvazi sprava plus nakres.. pripojenia, je tam presne popisane ake kable musia byt ake istice a vsetko... detto SPP kde je presne zakreslena axonometrie... ako je ulozenie potrubia vo vykope a pripojenie na domovu pripojku plus je k tomu dvojstranova sprava... /toto nevyzaduju vsade/ voda a kanalizacia detto... ceny sme mali spolu za cele 260EUr... kazde robil iny lebo na to musi mat clovek peciatku ... je to nevyhnutne k stavebnemu povoleniu...
Odpovedať
Profilova fotka
@nikabrunc tak u nas v košiciach chcú také extra veci
Odpovedať
Profilova fotka
@nikabrunc ved to je ok.. aj u nas to tak bolo.. on to cele zariadil a my sme len zaplatili.... potom dostanes vsetku tu dokumentaciu ked ti daju stavebne povolenie... resp. na stavebnom konani... lebo tam budes mat presne popisane ako sa budes napajat kde akym kablom a tak...
Odpovedať
Profilova fotka
260eur to ako za projekty prípojky ?
Odpovedať
Profilova fotka
@fildy ano za vsetky spolu ....
Odpovedať
Profilova fotka
my mame teda katalogovy dom z Euroline... ak si davas robit individualny projekt tak tam ti niekedy robi projektant uz v ramci projektu aj projekty pripojok...
Odpovedať
Profilova fotka
tu si mozes pozriet ceny co platili iny... http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
@myy my máme územné a stavebné konanie zlučené v jednej žiadosti. Na stavebnom úrade nám dali takú žiadosť. Tiež, že ked budem písať žiadosti iným spoločnostiam /životné prostredie, obvodný pozemkový ú., spp, elektrárne at/ všade treba písať "žiadosť o stavebné povolenie v spojenom územnom a stavebnom konaní"
Odpovedať
Profilova fotka
@maznacik007 no vsade to tak nechcu odnas to nikto nechcel na podatelni skontrolovali papiere a nikde mi nepovedali ze mi tam nieco chyba z vodarni mi vcera volal pan ze to posiela na podpisa riaditelovi a buduci tyzden to mam doma takze neviem asi je to vsade ine iked slovensko je len jedno :-D :-D no a ktomu na vodarnach neskutocne zlati pan ktory mi vola a hlasi ako to postupuje a to sme si cudzi ;-) takze je to o ludoch
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?