Potrebujem správu od statika k stavebnému povoleniu?

Ako tu citam tieto prispevky pisete aj o statike.Ak zacinam stavat dom treba mi k stavebnemu povoleniu aj nieaku spravu alebo nieco take od statika.Dom bude postaveny na rovine.
Odpovedať
1
2
projekt statiky je potrebny samozrejme
Odpovedať
@majuska451 no ved to by si mala mat v projektovej dokumentacii ... ak nerobis zmeny v projekte, ktore by boli vacsie zvlast si statika volat nemusis
Odpovedať
@kriloter @lucka1987 tak musi ci nemusi :-)
Odpovedať
@majuska451 jasne ze musi, ved statika je jedna z najdolezitejsich casti projetku, odporuca sa aj realizacny projekt statiky nielen projekt pre stavebne povolenie...
Odpovedať
@marrad ano ale statika ako taka je zahrnuta v projektovej dokumentacii ked si ju kupuje nie ? teda ked si kupim napriklad katalogovy projekt na komplet so vsetkym za tisku tak tam musi byt aj statika zakotvena nie ?
Odpovedať
Profilova fotka
statik je uplne zbytocna profesia ,naco by bol dobry ved pozries a vidis. takysto si sama opravis auto ,chladnicku ,postavis dom ,v banke odklepnes hypoteku. dufam ze je ztoho jasne ze to nemyslim vazne - sarkazmus. ano statik je potrebny !
Odpovedať
@lucka1987 @marrad tak neviem ako pisala lucka ci to budem mat v projektovej dokumentacii, alebo mam zajst za nieakym statikom, ale projektant mi nic take nespominal, ze tam budem mat aj staticke vyjadrenie, alebo ak to mam nazvat.Ako ste to riesili vy boli ste za projektantom alebo ste to mali ako sucast projektu?
Odpovedať
@tomasforgacs ano je to jasne :-)
Odpovedať
@tomasforgacs ale majuska s apyta na to, ci potrebuje volat statika ak ma zakupenu projektovu dokumentaciu. ja mam zakupeny projekt na katalogovy B 333 a v nom mam v realizacnom projekte zahrnutu aj statiku. technicku spravu vystuze zakladov, proevlakov, venocov, skladbu stropu ........ ona sa pyta, ci ak ma na komplet projekt, ci je potrebne volat statika... my sme ho nevolali, nie je dovod, kedze mame katalog a nic sme nemenili oproti projektu... preco robit jendu vec dva krat a teda ju aj platit dva krat ??? =-)
Odpovedať
@lucka1987 mi mane individualny projekt
Odpovedať
@majuska451 no ale ved vies co v nom mate zahrnute.. pozri sa do toho lajstra papierov, ci tam nemas aj zlozku statika.. a ta by mala mat viac priloh mimo technickej spravy.. prave to mam pred sebou
Odpovedať
@lucka1987 my doma este hotovy projekt nemame akurat osadenie stavby na pozemku, projektant nam to este len dokoncuje
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majuska451 tak mu zatelefonuj a budes v klude, ale myslim si, ze kazdy vypracovany realizacny projekt musi mat staicke posudenie a technicku spravu ... to je akoby som si kupila projekt RD a potom pri stavani opat navstivila inych projektantov a davala im na posudenia veci, ktore uz raz spracovane boli
Odpovedať
@lucka1987 pojdem za nim osobne :-) :-) :-) nemam to daleko
Odpovedať
projektant by mal zabezpečiť všetky profesie na kompletný projekt takže máš tam mať - stavebnú časť, zdravotechniku+vykurovanie, elektroinštalácia, statické posúdenie a požiarnu ochranu
Odpovedať
Profilova fotka
Sucastou kazdeho projektu MUSI byt aj statika. Bez toho to samozrejme nejde. Dufam, ze si projekt davate robit stavebnej firme a nebudete tam nic robit "svojpomocne"... pretoze sa problematike nerozumiete ani ako len laik!
Odpovedať
@majuska451 projekt pre RD sa sklada z viacerych casti. Architektura/stavebna cast, statika, vykurovanie, vodovod, kanalizacia, elektroinstalacie atd. Kazda cast je potrebna, teda aj statika. Mozes kupit projekt katalogovy a v cene je zahrnuta kazda cast, Je to kompletny projekt vratane vsetkych profesii, treba len doriesit osadenie na konkretnom pozemku, dat si statikovi overit, pripadne upravit sposob zakladania a velkost zakladovych konstrukcii, pripadne dalsie podobne veci. Ak ides cestou ind. projektu, tak zalezi na dohode s projektantom, ktoremu si zadala vypracovanie tvojho domu. Najcastejsie projektant oslovuje ostatne profesie a tebe odovzdava finalny kompletny projekt a tie ostatne profesie su v jeho rezii a ty sa nemusis o nic starat. Alebo druha moznost, ze si das vypracovat len stavebnu cast a ostatne profesie si hladas sama a sama riesis, v tom pripade je dobre aby si mala profesistov dopredu vybratych a aby si navzajom prehodili cisla/maily a komunikovali uz pri vypracovani stavebnej casti. Mas blbe, ze kupujes macku vo vreci. Kupujes projekt na predpokladam dopredu dohodnutu sumu, ale nemas predstavu co je obsahom projektu??? Vyberala si na zaklade najnizsej ceny?, lebo potom si fakt neviem predstavit podla coho si porovnavala ponuky? alebo ziadne neboli, len jedna a hned si brala? Alebo lepsi pripad, ze si dostala dobru referenciu a nevaha si oslovit daneho projektanta. Ak este riesi projekt, je problem mu zavolat/napisat ci statika potrebujes? on to vie lepsie ako ludia tu. Ale toto uz nieje predmetom temy, tak dalej to nebudem rozvadzat.
Odpovedať
@vovo sory ja sa tomu nerozumiem,a nato je tu tato stranka predpokladam.Manzel pracuje na stavbe dost rokov, nato aby si to postavil aj sam.A dohodli sme sa ze ja vybavim papiere a on stava, takze ho nebudem s takymito otazkami otravovat
Odpovedať
@spiderhst prene tak vybrali sme si podla referencii, viem ze nam spominal dve veci ktore si budme musiet dat urobit este dodatocne jeda je poziarna ochrana a to druhe prost neviem, ked on na nas za dve hodiny vyvalil toklo informaci ze sme ich nestihli spracovat ;-)
Odpovedať
@majuska451 tepelnotechnicky posudok? Na niektorych stavebnych uradoch na poziarnej ochrane netrvaju...
Odpovedať
@majuska451 Majuška, nedaj sa odradiť, každý všetko raz robil prvý krát a nik múdry z neba nespadol len poniektorí borci na to už zabudli a tvária sa ako keby dávali informácie zadara. Ešte tých profesistov viem pochopiť že im ide o zárobok ale prečo poniektorí obyčajní robia tajnosti a tvária sa dôležito to nechápem. :-( Možno sú prezlečení za obyčajných ktovie =-)
Odpovedať
@ac3 dakujem za povzbudzujucu odpoved :-) urcite sa nenecham odradit, kvoli timto tu co si o sebe mysli ze co som to som ;-)
Odpovedať
@majuska451 ..podľa mňa si celkom pekná blondínka ;-) :-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ac3 opatrne, raz to tu mozno bude citat tvoja manzelka :)
Odpovedať
@ac3 no veru @majkoj ma pravdu :-) :-) :-)
Odpovedať
@majuska451 ...aj tak to na veci nič nemení ;-) :-p
Odpovedať
@ac3 ale inac nie nie som uplne blond, to len blondavy melir
Odpovedať
@majuska451 ...aj tak to na veci nič nemení ;-) :-p
Odpovedať
@majuska451 ...až teraz som si všimol Tvoju pôvodnú otázku...statik je jedna z najdôležitejších profesií na projekte, si myslím že dôležitejšia ako samotný projektant. Toho môže nahradiť hocikto šikovný čo vie ťukať rozmery do klávesnice a má aspoň základnú predstavu ako chce vo svojom dome žiť. Ešte som ja osobne toto neriešil ale je dosť možné že sa bude dať splašiť aj nejaký soft na statiku, uvidíme. Potom Ti to prípadne prídem spracovať :-N =-) :-. :-o ;-) ;-) ;-) Samozrejme legálny, ja iné ani nepoužívam pri projektovaní môjho domu.
Odpovedať
Profilova fotka
ROFL
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?