Potrebujem projekt pre samostatný vchod do domu?

Ahojte, chcela by som sa opýtať, ideme si s priateľom robiť bývanie u jeho rodičov a chceme osobitný vchod do domu. Preto moja otázka znie, či je potrebné mať nejaký projekt na ten vchod, či sa to dá nejako obísť, aby sme urobili len ohlasovaciu povinnosť. Dvere tam už majú, len my z toho chceme urobiť chodbičku. a budú odtiaľ viesť schody rovno hore do podkrovia, kde ideme prerábať...
Odpovedať
Nič nevybavujte a urobte to!!!! Ak nechcete mať aj oficialne druhý samostatný byt a navyše tam už dvere máte tak si nekomplikujte život.... Fakt nezaťažujte úradníkov! :-) :-) :-)
Odpovedať
druhý samostatný byt ani ubytovacia jednotka samostatná to nebude, lebo hodiny budeme mať spolu s jeho rodičmi, len aby potom pri kolaudácií nerobili problémy....
Odpovedať
@lubica285 Aká kolaudácia? - keď nebude stavebné konanie, nebude ani kolaudačné. A ak si myslela "kolaudáciu" priateľov, tak im to určite nebude robiť žiadne problémy ;-)
Odpovedať
@ivetz teraz nechápem, nemám s tým moc skúsenosti. Keďže ideme prerábať v podkroví, kde momentálne nič nie je, ale je v starom pláne domu a nejde sa meniť ani tvar strechy, len sa dajú strešné okná, tak stačí ohlasovacia povinnosť..ak mi vieš poradiť s tou chodbou, ako to urobiť, alebo ako to nahlásiť, keď sa tam bude murovať, tak budem vďačná. a dom nám poistia bez problémov, keď si všetko dorobíme?
Odpovedať
@lubica285 Najskôr sa snáď popýtaj na stavebnom úrade (napriek tomu, že nebudeš meniť tvar strechy, budeš na súčasnej povale vytvárať novú bytovú jednotku - vzhľadom k tomu, že to má vplyv aj na statiku domu, mohli by požadovať projekt stavby - teda jej rekonštrukcie, ktorého súčasťou by bol aj posudok statika). Ale keby som mala robiť niečo podobné, splnila by som si iba ohlasovaciu povinnosť (zmena dispozičného riešenia bez zásahov do nosných konštrukcií, výmena strešnej krytiny.... ). A poistenie? - nemám skúsenosť, ale neviem v čom by mal byť problém? - keď to budete mať hotové, dáte si to poistiť.
Odpovedať
Nerozumiem tej chodbe. Idete dostavovať z vonku? Ak nemeníte dispozíciu domu,ani strechu ale budete robiť drobné úpravy len dnu plus strešné okná tak ohlásenie netreba.Pokiaľ mám skúsenosti na strešné okná netreba ani ohlásenie ani nejaký súhlas susedov apod...Pozeráte sa totiž do neba a susedovi ani nedovidíte. Ak dostavujete zvonka nejaký vchod tak to len ohláste,mal by stačiť náčrtok,plus skladbu materialu a popis toho čo idete spraviť.Keďže na slovensku si aj úrady vysvetľujú zákony podľa chuti informujte sa na vašom stavebnom úrade.Kolaudácia sa robí ak by ste dom podstatne prestavovali alebo menili tvar strechy,v tom prípade by ste museli mať projekt a na jeho základe žiadať o stavebné povolenie. Jednoducho-ak robíte úpravy len dnu tak na úrady nemyslite,lebo sú schopní vymyslieť nejakú hovadinu aby vám sťažili život. To je ich poslanie,dokazovať si svoju dôležitosť a opodstatnenosť...!!! :-) :-)
Odpovedať
ďakujem za rady. na to bývanie ideme robiť len ohlasovaciu povinnosť, pretože sa nejdú robiť ani výkerie, ani sa nebude meniť tvar strechy, len tie strešné okná. No chceme si dostaviť zvonka vchod...aby sme mali osobitný a nie s partnerovými rodičmi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?