Potrebujem na dočasnú chatku bez základov povolenie?

Chcem sa opytat, ci potrebujem stavebne povolenie na stavbu domu cca 80m2, ked to chcem len ako nejaku chatku. nechcem tam robit zaklady, len nejake patky. Teoreticky by to nemuselo byt napevno so zemou. Na vystavach maju firmy postavene take domy asi ako docasne stavby. Dalo by sa to riesit aj tak? Mam pozemok pri ceste a chcem si tam urobit taku vzorkovnu produktov a chcem to co najjednoduchsie. Moze byt docasna stavba aj na dlhsie obdobie (10rokov)
Odpovedať
do 25 m2 netreba stavebné povolenie , ale treba to nahlásiť na stavebnom úrade, tam Ti dajú aj presnejšie informácie
Odpovedať
Dakujem. No pocul som, ze ak by nebola napevno spojena zo zemou tak nemusi ani vacsia. Ide o to, ze ak by som tam dal patky a dom tam takpovediac prisrouboval tak by vlastne nebol spojeny na stalo so zemou. hmm neviem musim pohladat info.
Odpovedať
najlepšie to bude spýtať sa na tom úrade,lebo úradníci si zmyslia niekedy úplné somariny a hlavne nech Ti povedia všetko aj to čo si myslia že potrebuješ, mám s tým skúsenosti že nepovedali všetko a potom, že veď mysleli sme , no myslieť si a povedať sú rozdielne veci
Odpovedať
Dakujem. skocim teda na ten urad
Odpovedať
Profilova fotka
Dá sa použiť magnetický vankúš, vtedy by stavba nebola spojená so zemou, problém je s prenosom energie, kábel je už pevné pripojenie. Čo leží na zemi, je s ńou spojené aj bez prišroubovania. Aj pätky sú základy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?