Potrebujem k stavbe zahradneho domceka, garaze ohlasenie drobnej stavby?

Zdravim Vas. Prosim poradte. Ideme si na zahradu postavit garaz, aj zahradny domcek (na naradie, nabytok, bicykle). Potrebujem k tomu ohlasenie drobnej stavby na stavebnom urade?? Jedni hovoria ano, druhi, ze nie, tak neviem. Logicky mi vyplyva, ze ked ani jedno, ani druhe nema zaklady v zemi, tak to nepotrebujem. A na svojom si nemozem robit, co potrebujem?? Ved to ani nebude hranicit so susednym pozemkom, tak neviem. Dakujem pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
@winda to tvrdil aj pán Vareha, *ale prístrešok nepotrebuje klasické základy, ani dielňa. Stačí betonová doska ako podlaha a na tom múry, ale už to leží na zemi a to ležanie je spojenie.
Odpovedať
@winda garaž alebo šopa stači na ohlasenie .... ak to ma do 25 m2 čiže napr. garaž 4x6 m
Odpovedať
ak to nema betonove zaklady netreba nic, je to docasna stavba, to by si potreboval potom povolenie aj na volieru, dokonca aj na psu budu,. Mal som podobny problem nasral som sa a ziadal som povolenie na toytoy zachod a pani na stavebnom sa na mna nasrala ze co si robim srandu, potom som ziadal povolenie na psu budu a to bolo na nich uz moc,.. xixi
Odpovedať
Záleží od toho či na tej záhrade máš postavenú hlavnú stavbu (dom). Ak máš tak potom záhradný domček, resp. garáž ak je do 25m2 tak ti stačí ohlásenie. Ak nemáš na pozemku hlavnú stavbu, tak záhradný domček resp. garáž sa nemôže považovať ako doplnková stavba a v tomto prípade aj keď je plocha menšia ako 25m2 je potrebné stavebné povolenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?