Potrebovali ste k stavebnému povoleniu aj súhlas od T-comu?

Dobrý deň, vybavujeme si stavebné povolenie lebo, chceme nadstavovať samostatnú bytovú jednotku nad rodinným domom a pani na stavebnom úrade nám zakrúžkovala aj súhlas od spoločnosti T-com. Máte niekto s tým skúsenosti? Kde ste to prípadne vybavovali a čo ste k tomu potrebovali? Ako dlho Vám trvalo vybavenie stavebného povolenia?
Odpovedať
@nanka2910 ano, aj t-com sa zvykne vyjadrovat. Vacsinou vsak len ohladom krizovania ich sieti. Pri nadstavbe je to trochu cudne. Asi to uradnicka zakruzkovala automaticky. Adresa by mala sediet s touto v tlacive: http://www.prievidza.sk/upload/wsw/fi... Pre vyjadrenie z t-comu je potrebna iba situacia. Vybavenie stavebneho povolenia cca 2 mesiace,ked ide vsetko dobre.
Odpovedať
myslíš, že pri nadstavbe to nie je potrebné?
Odpovedať
vďaka za žiadosť, stačí ju poslať na uvedenú adresu v poslanej žiadosti?
Odpovedať
my sme potrebovali a tiez nadstavujeme a prestavujeme- cast zburame a namiesto toho dostavime nove. K vyjadreniu sme potrebovali projekt - neviem preco ale zobraly komplet cely. a ich vyjadrenie trvalo cca 2,3 tyzd. tlačivo ti daju aj priamo u nich.. asi iny kraj iny mrav.
Odpovedať
@nanka2910 podľa mňa ti ju netreba pri nadstavbe, lebo väčšina sieti ide pod zemou. Ja som zháňal tiež také povolenie, ale pre stavebné povolenie (začatie stavby). Boli veľmi ochotní, prišiel som tam mimo stránkových hodín, pán vybral obrovskú mapu, na ktorej majú zakreslené siete a hneď mi aj dal potrebné papiere k stavebnému povoleniu. Akurát ma upovedomil o tom, že keď budem chcieť začať s výstavbou, tak mám dať vedieť do predu 3 dni aby mi prišli vytýčiť ich vedenie...
Odpovedať
@nanka2910 ked ti to uz uradnicka zakruzkovala, tak jej dodaj to vyjadrenie od t-comu (inak uz sa volaju Slovak Telecom). V podstate je to len formalita. Napis ziadost o vyjadrenie k existencii sieti v ich sprave k stavebnemu povoleniu. Priloz celkovu situaciu a cele to kludne posli doporucene postou. Pre istotu by som mozno este predom zavolal, ci je to spravna adresa. Pripadne si zisti konkretneho cloveka, co to robi pre Prievidzu a posli to priamo jemu. Trochu to tym urychlis.
Odpovedať
@martin85 a ty si to kde vybavoval? ja to potrebujem v okolí Prievidze.
Odpovedať
Pre okr. PD a PE sa vyjadrenie od Telecomu vybavuje na ul. Nábrežie Kalinčiaka 6 (blízko OA Kalina). Robia tam len utorky a štvrtky od 9:00 (momentálne pre dlhodobú PN jedného zamestnanca iba štvrtky). Najlepšie je tam ísť osobne, zobrať si kópiu snímky z katastrálnej mapy s vyzančenou parcelou (parcelami) a kópiu osadenia stavby na pozemok od projektanta so zakreslenými prípojkami. Je to rýchlejšie, ako posielať niečo do Žiliny. Tlačivo tam majú, pracovník ochotne poradí pri vypisovaní. Bol som tam pred dvomi týždňami, celé vybavenie trvalo cca 15-20 minút.
Odpovedať
@nanka2910 ja v Prešove
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?