Potreba stavebného dozoru pri výstavbe domu

ahojte, mozno ste tu niekto riesili dilemu aku mam ja, konkretne su dve: na aku dlhu dobu je nevyhnutne mat stavebny dozor ? ked sa postavi hruba stavba, moze sa pokracovat uz bez stavebneho dozoru alebo je nevyhnutne mat ho tam aj nadalej ? z mojho pohladu uz zbytocne (uz pojde viacmenej iba o interier)..z toho vlastne vyvodime dobu pocas ktorej roby stavebny dozor vyjazdy a tym sa dostanem aj k pribliznej cene, lebo vacsina stavebnych dozorov ma svoju fixnu odmenu plus pocet vyjazdov... a druha vec, k stavebnemu dozoru nemam velku doveru, a stavbu si chcem s pomocou mojich ludi kontorlovat sama, ide mi konkretne iba o ,,peciatku´´ na stavebnom povoleni, riesili ste si toto niekto? Aby ste ma ale pochopili, nejde mi o to za kazdu cenu usetrit, ale nemam doveru v stavebny dozor, a vsteko by sme si s pomocou mojich znamych co sa v tom vyznaju a vedia, co od domu ocakavam a poznaju koncept nasho domu ustrazili sami. Doverujem viac ludom, ktorí so mnou projekt tvorili, radili a vymyslali najlepsie parametre a koncepciu pre nas dom, a ktorí v mojej nepritomnosti odsleduju, ci vsteko klape a z tohto dovodu je pre mna predrazene a zbytocne platit 1000 eur osobe, ktoru tam teoreticky nepotrebujem...zas ale chapem, ze ani ten dozor sa nemoze podpisat pod to, nad cim nedohliadal..preto to obdobie ,na ktore ho budem musiet zaplatit chcem skratit na minimum..., zial stavebny dozor z formalneho hladiska potrebujeme...stvabu nam totiz nezastresuje firma, ale zivnostnici. Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Niektori projektanti maju aj peciatku na stavebny dozor, to by bolo pre Vas najvyhodnejsie, kedze im najviac doverujes.
Odpovedať
Ked vies,ze ludia, co s tebou projekt tvorili,ti dohliadnu aby boli OK izolacie, strecha, kurenie tak ako ma........tak stavebny dozor nevolaj a zozen len peciatku-aj takych je dost.
Odpovedať
Cca 100 eur stoji peciatka , pricom pride pozret zakladovu sparu , vence a strop ... Aspon v okoli nr to tak je
Odpovedať
dakujem Vam :) hej toho som sa najviac bala, totiz, ja pred dozorom nemam co skrývat, pozriet by sa asi mal prist aspon raz aby vedel co peciatkuje, ale nepotrebujem ho vrámci kontroly, a 1000 eur by osm radsej vrazila inde, ved na stavbe domu je vzdy do coho vrazat :) dakujem ludkovia za nazory !
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?