Poradíte ohľadom vyjadrenia plynárni k stavebnému povoleniu?

Dobrý deň. Vybavujem si stavebné povolenie a potrebujem k tomu vyjadrenie od SPP. Podala som žiadosť a oni my poslali zmluvu o pripojení a treba zaplatiť 128,-€. Volala som paničke do SPP a tá mi povedala, že vyjadrenie nebudem mať, že táto zmluva nahrádza vyjadrenie a tú mám priložiť k žiadosti o SP. Chcem sa opýtať, či to je fakt takto, alebo si ma chcú iba rýchlo zazmluvniť. Príde mi to divné, že už musím mať zmluvu teraz a pritom možno budem odoberať plyn o niekoľko rokov. ako to je, prosím radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna je to hlupost, predsa este nikto nepovedal, ze stavebne dostanes, nemozu po Tebe chciet podpisanie zmluvy o pripojeni. Nehovoriac o tom, ze plyn predsa nemusis vobec chciet.
Odpovedať
tiez si myslim, ze je to kravina. dostali sme k ziadosti o stavebne povolenie vyjadrenie a nakres od SPP, kade ide plynovod..ziadost o plynovu propojku sme vybavovali az o tri roky a vtedy sme platili aj ten poplatok, o ktorom pises...pani je asi nejako mimo po sviatkoch...
Odpovedať
aj ja som to tak bohuzial mala a tam bol pripojovaci 150Eur.. tiez som na stavebne prekladala tu zmluvu nakolko mame v projekte plyn ale nebudeme sa aj tak pripajat.. A zmluva plati 2 roky, teda na to pripojenie ( a tusím mi uz zachvilu aj vyprsi, tak som zvedava kedze k pripojeniu nedoslo kolko a ci vratia).
Odpovedať
Profilova fotka
Je to hlúposť, ja som to vybavovala cca 3 mesiace dozadu..najprv som bola na klientskej pobočke, tam mi dali takisto takúto zmluvu, avšak keď som si predtým zisťovala, vedela som, že to má byť bezplatné, takže som išla normálne na centrálu, alebo ako to nazvať, išla som za pani, ktorá vybavuje čisto veci k stavebnému povoleniu, tam som vypísala žiadosť a ona mi to orazila, podpísala, to bolo všetko (samozrejme dokladala som dokumentáciu, LV, územný plán)...ale treba žiadať len vyjadrenie k stavebnému povoleniu, nie žiadosť o pripojenie...tobudeme robiť následne, keď bude dom stáť a bude to aktuálne
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež som podával najprv žiadosť o pripojenie, prišiel mi návrh zmluvy z BA, ten som podpísal a poslal do Prievidze, teraz čakám podpísanú zmluvu. Z BA mi vyslovene napísali, že tá pripojovacia zmluva nenahrádza vyjadrenie k projektovej dokumentácii. Rozumiem tomu tak, že keď mi príde podpísaná zmluva, potom požiadam o vyjadrenie k PD / musí sa tam uviesť číslo pripojovacej zmluvy/.
Odpovedať
Suhlasim s topvideo. Dnes som niesla podpisanu zmluvu na SPP. Najprv treba zmluvu o pripojeni a az potom davaju vyjadrenie k stavebnemu konaniu. Zmluva urcite nenahradza samotne vyjadrenie. Kedze my budeme kurit plynom a tuto zimu uz chceme kurit, tak mi to vobec neprislo divne, ze uz teraz chcu zmluvu a platbu. Pretoze cely proces, kym plyn naozaj pojde trva cca 6 mesiacov, takze to akurat stihneme. Info je za BA, neviem ako to funguje inde. A ako to funguje, ked clovek nechce kurit plynom, len potrebuje vyjadrenie, to mi do tejto chvile ani nenapadlo, ale znie to zaujimavo ;) pekne nervy
Odpovedať
Tuto to je pekne popisane krok po kroku. http://www.spp-distribucia.sk/sk_obch...
Odpovedať
Vyjadrenie od SPP nepotrebujete kvôli Vášmu prípadnému odberu plynu, ale kvôli tomu, či sa na Vašom pozemku nenachádza nejaké potrubie a podobne. Proste či zo strany SPP nejestvuje nejaká prekážka, ktorá by bránila čo i len kopnúť do zeme. My sme tak natrafili na rúru a stavať sme tam nemohli. SÚ od nás nechcel, aby sme žiadali vyjadrenie od majiteľa rúry - hydromeliorácií (závlahy). SÚ povolenie dal, ale pri kopaní základov sme zistili, že je nám nanič. Aj ten pozemok...
Odpovedať
ja som si napísala žiadosť o vyjadrenie k sieťam..teda nech sa vyjadria či cez náš pozemok nejdú nejaké ich siete v rámci ochranného pásma..lebo by sa tým možno menila situácia osadenia stavby na pozemku...k tomu som im poslala katastrálnu mapu aby si to našli na nete..alebo vo svojej inf. mape...vedela som že na našom nebolo kopnuté do zeme asi 20rokov ale byrokracia je na sk úžasná..aj od telecomu, a elektrární som žiadala..neplatila som nikomu poslali mi to naveľa naveľa...jaj telecom si žiada 9e za to vyjadrenie za čo???? netuším..čistý prach..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Mne prisiel platobny predpis na uhradenie poplatku za pripojenie. Trvalo im to mesiac. Tak som sa vybral do SPP informovat sa, preco mi tvrdili ze do mesiaca mam vyjadrenie k stavebku, ked mi prisiel len predpis k platbe. Najskôr tvrdila ze si musim pockat na zmluvu a na to maju zas 30 dni, potom na moje zhrozenie zacala tvrdit ze to pride do tyzdna a s tym mozem ist na stavebny a ze je to vlastne suhlas s pripojenim a forma vyjadrenia k stavebku. Tak teda neviem ako je mozne ze na kazdej pobocke pustaju ine info.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Riesili ste niekto v poslednych tyzdnoch stavebne povolenie, konkretne vyjadrenie SPP k SP oblast Zapadne Slovensko? Mam totizto podobnu skusenost ako zadavatelka tejto otazky a zaujimalo by ma, ci ste to vy, ktori mate planovane vykurovanie plynom aj zaplatili este pred ziskanim stavebneho povolenia?
Odpovedať
Tu mas postup ktory treba dodrzat: http://www.spp-distribucia.sk/sk_obch... take su pravidla a bud ich akceptujes alebo si hladaj ine riesenie. Nam uhradeny poplatok vratili so zamietavym stanoviskom k ziadosti o pripojenie a odporucili nam rozsirenie distribucnej siete cca 5m pred pozemkom na nase naklady, a az tak by sme sa mohli napojit. A to sme mysleli ze ked nam konci plyn na rohu pri pozemku (cca 5m) tak nebudu problemy. Z planovanych nakladov okolo 1000€ bolo razom 6000€ a tak sme prehodnotili zdroj kurenia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Spp dava vyjadrenie za 20 eur,tam ti napisu co potrebujes k stavebku ,je to na ich stranke ,pred polrokom to bolo este zadarmo...to nie je ziadost o pripojenie ,poplatok 128 eur je ked sa chces pripojit,opakujem za vyjadrenie je 20 eur..
Odpovedať
@marek_norway my prave riesime uzemne konanie na zapadnom Slovensku. Budeme mat vykurovanie plynom a poplatok sme zaplatili este pred vyjadrenim k projektu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?