Poradíte ohľadom právoplatnosti stavebného povolenia?

Ak nam dorucili stavebne povolenie treba si ist v ramci 15 tich dni pre pitvrdenie rozhodnutia na stavebny urad ? Ak ano tak preco ? Nestaci len ich doporucena posta ?
Odpovedať
? to ti kto povedal? Nemusis ist nikam, ak mas stavebne povolenie, tak zacni kopat zaklady.
Odpovedať
Za 15 dni od dorucenia stavebneho povolenia si pojdes dat potvrdit pravoplatnost na stavebny urad, potom mozes zacat hned v ten den s kopanim.
Odpovedať
Profilova fotka
stavebné povolenie dostanú všetky dotknuté strany, napr. susedia. Pokiaľ by sa im tam niečo nezdalo, môžu sa odvolať, na to je tých 15 dní. Ak nikto proti stav. pov. nenamieta, stáva sa právoplatné, vyznačia ti to na stav. úrade a môžeš kopať...
Odpovedať
treba si ist pre peciatku pravoplatnosti. lebo 15 dni maju vsetky dotknute strany pravo na odvolanie. a az ked nepodaju namietky, tak potom je vase povolenie pravoplatne.
Odpovedať
úplná odpoveď je, že nemusíš mať doma fyzicky na stole rozhodnutie s vyznačenou právoplatnosťou, stačí ak je právoplatné ako také. Zjednodušene povedané, teda ak uplynula všetkým účastníkom stavebného konania 15 dňová lehota a nik sa neodvolal, tak je právoplatné. Ono to vlastne nemusí byť 15 dní od toho dňa kedy to rozhodnutie doručili tebe, lebo niekto iný to mohol prevziať na pošte neskor a hoc tebe už uplynula lehota na podanie odvolanie, jemu ešte nie a teda rozhodnutie ešte nenadobudlo právoplatnosť. Teda ak chceš mať istotu, tak skoč si na úrad pre to vyznačenie právoplatnosti alebo ak to vieš vybaviť aj telefonicky a pani bude ochotná, tak ti aj do telefonu povie, či už je to pravoplatné.
Odpovedať
nam ako pravoplatnost dali peciatku na projekt, ten projekt musi byt jeden opeciatkovany z uradu.
Odpovedať
Existuje ešte jedna vec, ako to urýchliť: "Účastníkom konania od doručenia začne plynúť 15 dňová lehota na odvolanie sa. Ak chce investor urýchliť právoplatnosť stavebného konania, môže požiadať účastníkov konania o písomné vzdanie sa odvolania, potom dňom vzdania sa, stavebné povolenie nadobudne právoplatnosť." To znamená, že obeháš všetkych účastníkov konania, v našom prípade im stačilo dať také malé listočky podpísať, odvezieš to na stavebný úrad, dostaneš razítko a môže sa makať...toto je najrýchlejší spôsob ako začať pracovať bez porušenia zákona :-)
Odpovedať
no my sme čakali na právoplatnosť asi aj mesiac...presne kvoli tomu, že tých 15 dni plynie od doručenia VŠETKÝM učastnikom konania a pošta može držať zasielky na pošte 18 dni. My sme si to potom šli opečiatkovať, lebo napr.elektrárnam sme museli doniesť právoplatne stavebko, skor by nás nepripojili.
Odpovedať
Takže 15 dní od doručenia poštou, ktoré môže držať 18 dní list. Teda teoreticky najdlhšie 15+18, minimálne teda cca 3 + 15. Alebo obehať všetky dotknuté strany nech sa podpíše že nemajú výhrady. Potom treba ísť správoplatiť stavebné povolenie na stavebný úrad, opečiatkovať povolenie aj projekt a podať oznámenie o začatí stavby.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
hello vsetci. Prave zvazujem taketo urychlenie tej 15 dnovej lehoty. Dnes zme obdrzali stavebne rozhodnutie... len este nie je pravoplatne. Susedov som obvolal a podpisu. Ako ale nakontaktovat banku a pozemkovy fond? Kam s tym tlacivom treba ist? Myslite, ze na podatelnu? Mozete prosim niekto poradit, kto s tymto ma skusenost? Dakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?