Poplatok za uskladnenie panelov.

Profilova fotka
Zdravím. Môže si firma nárokovať cenu/mesiac za uskladnenie vyrobenich panelov,keď v zmluve o Tom nič nieje. V zmluve je že paneli vyvezú na pozemok po vydaní stavebného povolenia a to sa predĺžilo od predpokladaného termínu o 3 mesiace. V zmluve je napisane predpokladaný termín stavebného povolenia je do 3 mesiacou od podpisu zmluvy. A to.sa predĺžilo o 3 mesiace a za tie si narokuju za každý mesiac eura za skladovanie . Môžem sa nejako v takomto prípade brániť? Takto mi to napísali v na mail Kapacity skladu sú obmedzené a z dôvodu neprimeraného omeškania s vydaním právoplatného stavebného povolenia uvedeného dôvodu bolo nutné steny domu v našom sklade premiestniť. V tejto súvislosti bude skladovanie palelov mesiace apríl, máj až do vydania správoplatnenia stavebného povolenia spoplatnené
Odpovedať
ak je v zmluve predpokladany termin vyskladnenia a ten nemohli dodrzat nie z valstnej viny, tak na skladne maju narok. Nie je to ich chyba, ze vyrobeny tovar nemohli vyviezt a museli ho u seba skladovat co im mohlo sposobit problemy s uskladnenim materialu pri dalsich zákazkách.
Odpovedať
Profilova fotka
Ale v zmluve je napisane citujem Vývoz panelov na pozemok objednávateľa po vydaní právoplatného stavebného povolenia
Odpovedať
Profilova fotka
A nemali sa v zmluve o tom aspoň zmieniť.pokuty atď... Keby som vedel o tých pokutách, tak tu zmluvu nepodpíšem. Dá sa s tým teraz niečo robiť ako sa tomu plateniu vyhnúť.
Odpovedať
@shotocan Dohodnúť sa s firmou. Stavebné povolenie malo byť vydané do 3 mesiacov. Meškanie nezapríčinili oni, tak prečo ti to majú tolerovať? Priestor je drahý, za uskladnenie sa všade platí. Omeškanie stavebka je tvoj problém, nie ich. Majú nárok na skladné. Verím, že to majú niekde v obchodných podmienkach. Ak ti vadí spoplatnenie, tak si nájdi iný skladový priestor, alebo si ich nechaj doviezť na pozemok a tam ich ulož.
Odpovedať
Profilova fotka
@shotocan da sa nieco robit, najdi si pravnika, ktory tu zmluvu prejde. Ale ja si myslim, ze poziadavka firmy je pochopitelna a aj keby to v zmluve nemali osetrene (co sa mi nechce verit) a pravnik to napadol, vela dovery to vztahu s firmou neprida. O akej sume sa bavime ?
Odpovedať
je niekoľko spôsobov, ako sa ubrániť plateniu za skladovanie. Asi najlepší bude osobný rozhovor a slušná dohoda.
Odpovedať
@shotocan A co by si robil keby si vedel ze ak im to bude lezat pol roka v hale ze za to nieco chcu? Nic lebo by to tak chel kazdy. Predpokladam ze ide o daky montovany dom cize mal si si ho dat robit ked si mal povolenie alebo aspopn povolenie este bez pravoplatnosti, si sa nahlil tak vidis... Kolko za to chcu? vela? ak nie zaplat ak vela tak nech ti to tam dalo vylozia a zabezpec si to ak sa da..
Odpovedať
ked je v zmluve napisane, a teraz kopirujem "V zmluve je napisane predpokladaný termín stavebného povolenia je do 3 mesiacou od podpisu zmluvy. " tak mas v zmluve, sice nie exaktne ale celkom revantne napisamńy predpokladyny termin odberu. Kedze sa stavebko natiahlo, termin odberu sa posunul tak firma si opravnene narokuje na skladne aj ked v zmluve nie je exaktne vycislene kolko to bude stat za den. Mozes byt rad, ze ti tie panely preskladovali v normalnych podmienkach, kde im nehrozilo poskodenie. Zaplat, neverim, ze ide o tisice a v kontexte ceny domu, to budu susne, ktore sa ti v konecnom dosledku vratia v tom, ze mas panyly vyskladovane v optimalnych podmienkach. Keby ti ich vyviezli na pozemok, alebo co ja viem kde a za tie 3 mesiace by sa poskodili, kto by bol vynny? By si si v taky cas bil hlavu o firštok a bol by si rad zaplatil aj 3x tolko za skladovanie ako pytaju
Odpovedať
@shotocan podľa mňa po uplynutí predpokladanej 3 mesačnej lehoty mala byť medzi Vami dohoda z dôvodu nepredvídaných administr..- právnych alebo z dôvodov nepriamo zavinených zhotoviteľom alebo odberateľom.. Prípadne mal byť vyhotovený aj dodatok k zmluve z vášho podnetu a v ňom stanovený upresnený termín. Nakoniec, keby panely boli uložené na pozemku skôr, tak to ešte nie je začatie stavby.. Už by záležalo iba od vás, ako by ste ich zabezpečili proti poškodeniu, alebo odcudzeniu..
Odpovedať
@zita19 @janetbla mna najviac fascinuje ten rozdiel v zmyslani dvoch vychodniarok, jedna je zmyslania realneho a druha byrokratickeho, inac zeny berte to ako srandu :-D ja akurat uvazujem, ci na slov. zvytazi konecne logika, alebo byrikracia a teoretizovanie, lebo zatial mi vychadza, ze teoretizovanie nad logikou vyhrava 9:1, prenesene do praxi pre dopytovatela zaplat a nespekuluj a jak bratia cesi hovoria- " kdyz na to nemam tak to nedelam" a pri dome slovenskych pomerov ta aj tak bude stat stvorak 1.000,- ta uz snad prezijes ked ta to bude stat 1.001,- eur , alebo inak - kupis polske kachlicky po 7,- euri a nie talianske aj tak vyrobene v cine po 25,- euri kupis normalny hajzel za 45,- euri a nie geberit za 200,- euri / do oboch sa kadi rovnako/ atd. atd. a hned ta dom bude stat nie tisicku za stvorak, ale patstovku, takze zaplat a nemudruj ja osbne ako majitel developerskej firmy by som ti to pri tychto staznostiach nedal zaplatit, akurat ze by sa ti hlava zatocila po konecnom zuctovani, ale ja nestaviam pre slovakov, presne kvoli - narokom Rockefellera a pri plateni vo financnom stave bezdomovca, ta bud daco chcem a mam na to, alebo som v stave financnej tiesne, ta sa konecne rozmysly chces ten dom alebo nechces?, s tehly to mas za stvrtinku s kvadra za polovicu, ale pan bude asi stamgast nadavajuci na firmu co mu nebude skakat jak on zapiska, ale takato firma pre hornych 10 tisic si totizto da aj poriadne zaplatit, pretoze takato firma ma na haku nejakeho Jurka s hypotekou na krku z hornej- dolnej marikovej na haku, totizto veriaci su si pred bohom rovny, ale my podnikatelia jedine pred bankomatom :-D a preto som ateista
Odpovedať
Profilova fotka
Dohodli sme sa na zaplateni jedného mesiaca s tým že panel vyvezú na pozemok. Inak poplatok.za skladovanie bol 240€ z DPH na mesiac
Odpovedať
Za 240€/mesiac to môžeš u nich skladovať aj rok, pri celkovej cene stavby je to stále nič :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@koenzim ak ta spravne chapem, pocas stavby ma clovek narok papkat kazdy den trebars len kaviar a zapijat ho s dom perignon, pretoze vtedy sa cokolvek pod 5000€ nepocita? Kazdopadne, nechapem to poburenie tu, tie poplatky za skladovanie sa mi zdaju logicke, priestor nie je zadarmo.
Odpovedať
@gashtaan :) no ak mu to chuti, nech vyjedá kaviar :) Rovnako ako ty chápem poplatky za skladovanie a čakal som nejakú horibilnú sumu. Ale keď @shotocan napísal 240€/mesiac (a keď sa dalo dohodnúť), tak to bolo skôr maľovanie čerta.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?