Podklady pre stavebne povolenie nestandardne

Po podani ziadosti o SP (jednoducha stavba RD) mi starostka odpisala, ze mimo ineho projekt stavby doplnit o projekt organizacie vystavby paragraf 9 ods.1 pism.i 453/2000 s ohladom na skutocnost ze obecne pozemky v blizkosti stavby su stavenymi pozemkami na ktorych planuje vystavbu cesty. Ale medzi jej obecnym a mojim pozemkom, je este jeden pozemok a cesta ku mojemu pozemku. Nema s tym niekto skusenosti, alebo aspon vysvetlit polopate wo co go? :-|
Odpovedať
@rkorba Neviem presne o čo ide, ale predpokladám, že chce vedieť, ako plánuješ výstavbu prístupovej cesty. Asi chce nejako skoordinovať niektoré prípravné práce, alebo výstavbu sietí či prípojok s tvojou stavbou, aby sa napr. nemusela niekde, kde sa budú napájať siete, cesta 2 x rozkopávať. Ale najjednoduchšie by bolo ísť osobne na MÚ a osobne sa jej popýtať, čo potrebujú vedieť a ako by ste si mohli navzájom pomôcť, alebo aspoň skoordinovať niektoré činnosti.
Odpovedať
@chrobak7 Dik za odpoved. Znie to logicky, ale nikde som nenasiel vysvetlenie pojmu "stavby s osobitnými nárokmi", takze to beriem ako neopodstatneny doplnok, ktory ma bude stat dalsie zdrzanie, nervy a peniaze.
Odpovedať
@rkorba POV je projekt, kde sa uvádza rozmiestnenie staveniska, t.j. : osadenie stavby, sklady materiálu, staveniskové komunikácie a miesta na manipuláciu s materiálom, dočasné stavby - sklady, bunky pre ľudí, toalety, skladky odpadu, depónia zeminy... miesta napojenia na staveniskové média (elektrika, voda), prístup na stavbu z verejnej komunikácie... Je to štandardná súčasť väčších projektov, k domom to zvyčajne nepýtajú, ale nikde nieje napísané, že nemôžu. Každý projektant vie čo to je a keď sa s tým počas praxe nestretol, tak to určite rak kreslil v škole :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?