Pamiatkový úrad

Profilova fotka
Ahojte, hľadala som vo fóre ale neúspešne tak sa chcem spýtať - žiadosť na pamiatkový úrad sa dáva pri stavebnom povolení vždy, alebo iba v špeciálnych prípadoch? Ideme stavať jednopodlažný bungalov, všetky žiadosti o vyjadrenie mám "rozhodené" v inštitúciách a ešte ma napadlo že či treba aj na pamiatkový úrad dať žiadosť. Sme v intraviláne mesta, naokolo sú domy. Ďakujem.
Odpovedať
len ak sa stavba nachádza v pamiatkovej zone alebo v nejakom ochrannom pamiatkovom pásme Táto informácia by sa mala dať vyčítať z územného plánu a jeden telefonát na stavebný úrad by ti to mal úplne objasniť
Odpovedať
Profilova fotka
@miro1234 dakujem :-)
Odpovedať
@adka1978 my nie sme v pamiatkovej zóne a aj tak od nás stavebný úrad požadoval potvrdenie od pamiatkového úradu... okres Galanta.
Odpovedať
Profilova fotka
@martuska :-S ako vidim zalezi od mesta. Som myslela, ze to plati narovnako.
Odpovedať
@adka1978 ani nehovor, ale náš primátor je pako... možno u vás v meste to nebude treba. Držím päste pri vybavovačkách :-)
Odpovedať
@adka1978 Moja skúsenosť: suseda pri papierovačkách pred stavebným konaním potrebovala mať vyjadrenie od pamiatkárov, my sme nepotrebovali. Ale keď sme dostali povolenie, bolo v ňom napísané aj u susedy aj u nás, že máme tuším dva týždne pred začatím výkopových prác kontaktovať pamiatkový úrad, keby sme tam nááááhodou našli kosť z dinosaura...takže je to zajedno. Dajte si k nim žiadosť, oni Vám povedia, že s tým nemajú problém, ale musíte ich zavolať k výkopom.
Odpovedať
@adka1978 záleží od toho či to váš stavebný úrad vyžaduje, my sme museli mať od pamiatkarov lebo staviame v ochrannom pásme kostola
Odpovedať
Profilova fotka
@luk25 @dugvajzo108 dakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak len davam info ..... V TN treba k stavebku aj vyjadrenie od pamiatkarov :-S
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?