Ohlasovali ste začiatok stavania rodinného domu?

Ahojte, chcem sa opýtať, či ste pred začatím kopania základov písali na krajský pamiatkový úrad a ešte či ste ohlasovali začiatok stavania domu na stavebný úrad. :-S Ďakujem za odpovede
Odpovedať
Preco prave na pamiatkarov a hadam si skorej vybavis stavebne povolenie , ked sa vsetci vyjadria tak mozes kopat v ten den alebo o pol roka .Nikomu to uz potom netreba ohlasovat.
Odpovedať
@katkau252 ... nevím, jak je to řešeno ve slovenském stavebním zákoně, ale u nás při povolení stavby na ohlášku platí, že je nutné oznámení o zahájení stavby zaslat na stavební úřad .. co se týče pomátkářů, tak jim se to ohlašuje v případě, že je to vyloženě ve stavebním povolení či ohlášce uvedeno ...ať se daří ... ;-)
Odpovedať
My sme zacali v marci tohto roku , stavebne povolenie bolo vydane v septembri 2011 a na obecny urad sme davali pisomne oznamenie o zaciatku stavby v marci 2012 .. Radsej sa spytaj na stavebnom urade -a za jeden list ti to nestoji .
Odpovedať
My sme mali v stavebnom povolení uvedené, aby sme začiatok stavania ohlásili Krajskému pamiatkovému úradu a aj na stavebný úrad. =-)
Odpovedať
ano dáva sa to do 15 dní myslím od začatia stavby
Odpovedať
Profilova fotka
@julos a nedávali ste na krajský pamiatkový úrad kvôli tomu, že stavba sa nachádza v pamiatkovej oblasti??? my dom budeme prerávať v pamiatkovej oblasti a tiež musíme poslať žiadosť o súhlasné stanovisko "pamiatkárom", ktorý nám môžu zmeniť projekt stavby ak im nebude vyhovovať :) napr. nemusí sa im pozdávať zvýšenie strechy, pristavenie garáže a podobne.... :)
Odpovedať
@katkau252 v povoleni sme mali uvedene, ze treba ohlasit na stav.urad zaciatok stavby, ale my sme to nejako prehliadli, tak asi po pol roku nas vyzvali a poslali oni tlacivo, vyplnili sme ho a obratom poslali spat.
Odpovedať
Profilova fotka
@ingeborg78 ahoj, prosím, viem si to tlačivo nájsť na nete? ďakujem pekne
Odpovedať
Profilova fotka
Veľa stavebných tlačív býva na web stránkach miest a obcí.
Odpovedať
Profilova fotka
prosím vás,,, už niekto platil po novom stavebné povolenie????? koľko vás vyšlo???? Ď.
Odpovedať
dava sa to pamiatkarom 15dni pred vykopovymi pracami a po tom, ako stavebne povolenie nadobudne pravoplatnost. my sme to tak mali aj v stavebnom povoleni, tka neviem, ci to tam musi byt napisane, ale my sme to museli. ono od pamiatkarov ti asi nikto nepride, pokial dovtewdy v tej oblasti nebol najdeny ziadny nalez, ale istota je gulomet, ma sa im to ohlasovat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@frankie2018 dobre tomu chápem, že pamiatkarom môžem ohlásiť že o dva týždne začíname kopať až keď bude stavebné právoplátne?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mon662 dobre to chápeš, oznámenie o začatí prác na stavebný úrad ukladá stavebný zákon a KPÚ sa zvyčajne vyjadruje stanoviskom, ktorého podmienky SÚ zapracováva do stavebného povolenia. Zatajiť Prace oficiálne môžte až po právoplatnosti rozhodnutia.
Odpovedať
Na zaciatku vykopov sa najde hrncek a ani neviete ako hned su tam pamiatkari so stetcami a lopatkami ako teraz pri rekonstrukcii cesty v tt na kricku.
Odpovedať
@mon662 treba dodržať všetky podmienky uvedené v právoplatnom stavebnom povolení a vo vyjadreniach a záväzných stanoviskách. Som toho názoru, že postačí ohlásiť začiatok prác aj e-mailom na dotknuté úrady aj SÚ, samozrejme po nadobudnutí právoplatnosti SP. :)
Odpovedať
@janetbla dakujem :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?