Odpady kolaudácia

Dobrý deň. Stavali sme na stavebné povolenie drevenú záhradnú chatku cca 30m2. Riešim teraz kolaudáciu, ale pani na úrade odomňa požaduje doklad o likvidácii odpadu, napr. vážne lístky. Lenže my sme žiadny odpad nevyvážali, resp. ak nejaký bol z obalov (papier, plasty| tak sme to dali do komunálu. Hlinu sme rozvozili po dvore. Aj úlomky z debniacich tvárnic som použil pri betonáži podlahy. Drevo pôjde do krbu. V technickej správe k chatke bola, ale uvedená tabuľka s odpadmi, kde to projektant (tipujem že orientačne) vyčíslil na 1kg plastov, 2kg papiera, 5 kg dreva, 5 kg odpad z demolácii, 5 kg ocele. Na českých stránkach som čítal, že stačí prehlásenie, že som odpad zlikvidoval v súlade so zákonom, príp. že sa dokladá kópia zmluvy o vývoze odpadu. Má s týmto niekto skúsenosť, napr. aj keď zahrabal to čo nemal a potom to mal dokladovať?
Odpovedať
Ak je pani na úrade asertívna, mohol by jej stačiť čestné prehlásenie, že si odpad (plasty ...) vyviezol do zberného dvoru, ak taký vaša obec má.
Odpovedať
Áno, zvyčajne stačí prehlásenie, ale stalo sa, že sme odniesli nejaký odpad do zberu, len kvôli papieriku. Úradník ma veľkú moc.
Odpovedať
Profilova fotka
nuz tym, ze si dal plasty do komunalu sa tete radsej nechval :). U nas sa vyzadoval doklad o vyvoze, tazko povedat ci to ukecas. Ako nudzove riesenie objednaj nejaky kontajner nieco do toho daj a nechaj to vyviezt. Lacne to nebude, ale skolaudujes. @pripad001 ale aj odovzdanie do zberneho dvoru sa zapisuje :)
Odpovedať
Presne ako pise majkoj.Tiez som objednal kontajner,netrebalo ho,ale papier z vyvozu trebalo.Vsetko zalezi na aku ustretovu osobu narazis na Stavebnom urade.
Odpovedať
Pozdravujem , chcem len podotknut ze je tu novy zakon na odpady to je 79/2015 to znamena studovat paragraf 77 a 14 , A tam uz nestaci prehlasenie ako ste nakladali s odpadom
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?