Od kúpy pozemku po začiatok stavby?

Koľko asi trvá kým sa kúpy pozemok a začne stavať? Čiže prepis pozemku, vybavenie stavebného povolenia a veci s tým súvisiace?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanak89 koľko trvá od prvého tréningu po prvé vystúpenie na javisku?
Odpovedať
ak mas projektovu dokumentaciu vo forme podania na stavebne povolenie a vybaveny vsetok material a stavebnikov, tak to trva dobu kym ti nevydaju stavebne povolenie.
Odpovedať
u nas tolkoto: http://www.modrastrecha.sk/blog/btus/... Este cakame na vynatie z podneho fondu. tMozno do konca januara aj stavebne povolenie. Ale je to individualne. Vsetko zavisi od toho, kde idete stavat, ako je to s pripojkami.......... Moze to trvat 2 mesiace, ale aj 2 roky :)
Odpovedať
Profilova fotka
pol roka ak sa tomu budes venovat naplno a nebudes nic odkladat.
Odpovedať
@matusiak ale no tak :). Su tam dve cinnosti - co mas odkladat? 1. projekt - ak vies, co chces stavat - co asi vies, ked uz mas vybraty pozemok :) - teda by to mala by formalita tak na 2 tyzdne 2. stavebne povolenie - ked mas projekt - to trva 6 tyzdnov. 3. mozes zacat stavat :) @zuzanak89
Odpovedať
Profilova fotka
Pred bodom 1 je kupa pozemku a jeho zapisanie na noveho majitela. KU 6 tyzdnov. Mozno zaroven s tym sa da kreslit projekt. Pri vybavovani SP vzdy nieco pride... Realnejsie ako 4mesiace to nevidim a myslim ze som velka optimistka.
Odpovedať
@zuzanak89 ahoj, Kupa pozemku, vyplatenie-zmena majitela v katastri je cca 30 dni, ak mas stastie. Medzitym si poriesis projekt, obehas spravcov sieti. Poziadas prislusny stavebny urad o zlucenie uzemneho a stavebneho konania. Vsetky dokumenty s aktualnym LV, projektami, vyjadreniami od spravcov sieti das na kontrolu na stavebny urad. Predpokladam, ak vsetko ide dobre cca 3 mesiace. ALE! Over si pred kupou, ze pozemok je v uzemnom plane obce, lebo potom sa nic z vyssie uvedeneho nekona. Ak je pozemok, alebo co i len cast v extravilane, tak ta caka navsteva pozemkoveho uradua podobne....vela stastia
Odpovedať
@joxe 6 tyzdnov? to musi mat pri sebe vsetkych svatych z uradov. oficialne maju urady 30dni na vyjadrenia, potom ich odnesie na SU a tam dalsich 30 na vyjadrenie /ak jej nieco nevratia/ a 15 dni pravoplatnost, ak si kazdy dotknuty prevezme zasielku za menej ako 18dni. + prepis na katastri , predtym kym napise ziadosti na urady si musi zistit ktore urady potrebuje, co ktory urad vyzaduje za dokumentaciu = ano da sa to pri stasti obtelefonavat za jeden den. vynatie z pod.fondu jednoduchsie sa kupuje pozemok a k nemu sa robi projekt ako na zaklade projektu - katalogacu hladat pozemok.
Odpovedať
nám to trvalo skoro 9 mesiacov........lebo už sme aj riešili projekt, ale ešte sme nemali na seba prepísaný pozemok a projektant potreboval LV od pozemku, lebo bez neho sa nemože vybavovať nič.........a na katastri sme mali 2 krat prerušene konanie, čiže asi 3 mesiace trvalo kým ho na nás prepísali.........
Odpovedať
Profilova fotka
od augusta do marca...to je veľmi individuálne
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
ja som začala na začiatku júla a teraz som vo fáze - chýba mi vyjadrenie od dopravných policajtov a potom ešte pozemkový úrad a dávam stavebné, vyjadrenia mám od SPP, Telekom, elektrárne,vodárne, životné prostredie-odpady, životné - kôli krbu ako malé znečistenie ovzdušia.
Odpovedať
Profilova fotka
Nam to trvalo rok,kym sme vybavili papiere o prepise pozemku ,stale sme na nieco cakali...a pomali rok kym sme sa dotrepali k stav.pov. ,kazdy ma cas na uradoch..ale konecne staviame:-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja by som este dodala ze zalezi na tom ci sa rozhodnete pre katalogovy projekt alebo vlastny, vyroba vlastneho projektu trva v priemere cca pol roka
Odpovedať
@zuzanak89 Ahoj no mi vybavujeme od Januára 2015 a je koniec roka a ešte nemáme stavebné povolenie :-) Aj keď sa mi zdalo ,že už mám všetko tak bolo treba niečo doložiť.
Odpovedať
@zuzanak89 vsetko je individualne a zalezi len na tvojej narocnosti. mne trvalo 2,5 roka, kym som nasiel pozemok, 1,5 roka som riesil projekt, pol roka riesim zvysok a uz som chcel stavat, no firma odskocila. Zacnem o tyzden, cca 23 mesiacov od kupy pozemku. rozpocet na stavbu narastol cca o 80% oproti prvotnemu :-D
Odpovedať
@zuzanak89 Ešte si pozri toto čo som napísal: http://www.modrastrecha.sk/forum/poze...
Odpovedať
Zatiaľ sme v štádiu, že pozemok kúpený, zapísaný na LV, riešime projekt a stavať dúfam začneme na jar. Pozemok som našla asi v októbri 2014, ale dávali sa dokopy dve parcely dvoch majiteľov a ešte darovali obci časť na cestu, čiže dokopy len pozemok dať papierovo do poriadku 11 mesiacov. Ale je konečne náš a taký aký sme chceli.
Odpovedať
My sme pozemok kúpili minulý rok v októbri. Na liste vlastníctva sme boli v novembri ako majitelia. V apríli 2015 sme podali žiadosť o Stavebné povolenie, povolenie sme dostali 15.6. a ten istý deň sme začali robiť základy. Stavať sme začali 27.7. a v piatok sa zatvorili dvere za firmou, ktorá nám stavala na kľúč, krbári nám urobili krb a v pondelok nám ešte prídu urobiť elektriku - vypínače, zásuvky, termostaty na podlahové kúrenie. Takže rok od kúpy pozemku môžeme bývať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?