Nový zákon o zrušení svojpomocnej práce od júna 2014

Ahojte. chcel by som sa vas opytat ci ste poculi o zákone kde maju zrusit svojpomocne prace. Počuli ste otom niečo. Ak si vybavím stavebné povolenie ešte pred týmto zákonom bude sa to tykat aj mojej stavby? alebo nie?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Myslim ze tento idiotsky napad sa ma prerokuvat niekedy na jesen. Snad to ti blbci neprijmu...
Odpovedať
Co vsetko uz tito komunisti zamyslali a sa nakoniec nerealizovalo? Ukazte ako by mohli zakazat vystavbu svojpomocne? Jedine co zamyslali je ze bude nutne dokladovat blockami nakup materialu pri kolaudacii. Takze clovek uz nebude moct ani doliat vodu do ostrekovacov ci posadit krumple, alebo vymenit vypinac? Uz len kto ma skontroluje? Na take kontroly by museli pri sucasnej vykonnosti uradnikov prijat raz tolko uradnikov.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless presne tak, aspon tym znizia nezamestnanost... :-)
Odpovedať
navrh stavebneho zakona mohla do 15.09 pripomienkovat aj verejnost, cely navrh bol na webe ministerstva. dufam, ze sa zas vsetci spamataju uz ked to bude platit, ako to byva v SR zvykom
Odpovedať
Teraz neviem ci ide o hoax alebo co. Ludia trochu preverujte svoje zdroje informacii. Na ministerstve dopravy je mozne stiahnut pripravovany zakon a tam je §45 (4) Uskutočňovať stavbu možno dodávateľsky alebo svojpomocou. a §46 (2) Ak ďalej nie je ustanovené inak, stavebník môže uskutočňovať svojpomocou len drobnú stavbu, jednoduchú stavbu (dom so zastavanou plocho do 300m2), stavebné úpravy a udržiavacie práce. Takze citatelom bulvaru (ako nar. tu http://udalosti.noviny.sk/z-domova/21...) odporucam radsej preverit ako potom s hlavou do mura bit ze naletia na kazdu ujovinu.
Odpovedať
Tu je tlacovka SaS http://video.tyzden.sk/eugen-korda/20..., k spominanemu stavebnemu zakonu, jedine medzery su spominane na tlacovke, podla toho co bolo povedane mozno sa domnievat ze tento zakon bude jeden velky generalny pardon na cierne stavby do roku 2014. Zaujimave veci su najma od 7:00 minuty...
Odpovedať
Tu uz by nebol problem ze Vam stat zakazuje stavat svojpomocne (aj ked to v zakone nie je uvedene), tento zakon prinasa cosi horsie, obec a stavebny urad ma pravomoc pozadovat zastavat pozemok pripadne prikazat jeho odpredaj ak nemate prostriedky na zastavanie parcely. Mimochodom ak tento zakon prejde bez zmeny tak stavebnik moze do 30.6.2015 poziadat o dodatocnu legalizaciu ciernej stavby ! MINULOST ZA ZACINA ODZNOVA...budovat a branit socialisticku vladu, vzdy pripraveny!
Odpovedať
tak to je naozaj krasne :-p
Odpovedať
Profilova fotka
:-p ale ved volby ešte nie su blízko...........
Odpovedať
no neviem ci sa daco nezmeni o tych zakonoch stavebnich povoleniach lebo nase telata este nieco vymyslia ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tu už pomôže iba revolúcia a zdravý sedliacky rozum. Tí čo sedia v tom parlamente nevedia čo je to život. Oni majú svoje platy, z ktorých sa uskromňovať nemusia, môžu si všetko dovoliť a obyčajný človek, ktorý chce ušetriť ako môže a je ochotný drieť na svojom dome, aby slušne býval tak nakoniec nemôže? No jasné však z toho sa dane neplatia a z čoho si potom budú plniť korytá oni? Áno, keď postaví dom firma aj daň čo odvedie do štátnej pokladne je slušná. Keď si postaví človek dom svojpomocne nemusí odviesť nič. Je to hrozné čo sa v tomto štáte deje a kedy už tých politikov niekto vystrieda, len to je zlé, že nemá kto. Každý len k sebe hrabe a nehľadí na nič, len na to, aby čo najviac nahrabal. Myslím si, že zákony sú na to, aby tu bol neaký poriadok, aby človek bol chránený, ale toto už brzdí rozvoj a tvorivosť. Za chvíľu už budeme potrebovať papier so štemplom a 30 eurovým kolkom aj na to, aby sme si s prepáčením odprdli.
Odpovedať
vsetko je o ludoch a ked si nechaju skakat po hlave, tak to ten druhy zneuziva. sedet na zadku a myslet si, ze cachre machre tych hore sa ma nedotknu je naivne, ide iba o cas, kedy to pride a v akej forme. a toto sa Slovaci este nenaucili, zaujimat sa o veci verejne, prejavovat, kontrolovat, pripomienkovat, nesuhlasit ci protestovat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
no to snad nie... to je chore...
Odpovedať
@niless ...značka eugen korda a sas tiež niečo napovedajú....pravda bude niekde inde. Nechcem týmto povedať že verím aj červeným.
Odpovedať
@ac3 ..jáj či pardón to je galkofón.....neviem prečo je na link napísané eugen korda, asi to iba riadi alebo ako.....
Odpovedať
@ac3 galka nemusim ide o obsah. Dnesna hlaska je dalsi klinec do rakvy tejto spolocnost....plateny vstup do chranenych uzemi vysokych tatier a pienin. To uz nech rovno daju cedulku vitajte, za kazde Vami zaplatene Euro prispejete k nakupu vozoveho parku pre Ja a Ty.
Odpovedať
@niless ..súhlasím s Tebou, ja ale aj tak vždy najskôr rozmýšľam "kto to hovorí" a až potom čo vlastne chce povedať, myslím v politike. No a čo sa týka džejendtí, to si musíme zvyknúť, niektoré volebné obdobie je to penta a niektoré zas džejendtí...ja radšej nevolím a môžem sa každému pozrieť veselo do očí.
Odpovedať
neboli nejaké úvahe o stavbe do 150 stvm bez povolenia? ale sa mi to iba marí? v čr bez povolenia aj kolaudácie?
Odpovedať
Profilova fotka
@lytonfk boli take uvahy, no v navrhu sa uz jaksi nepremietli..:( nechame sa prekvapit co tam vlastne nakoniec bude
Odpovedať
toto teda neplatí? Ak tvoj dom spĺňa jedno z týchto kritérií, tak áno, potrebuješ stavebné povolenie. zastavaná plocha presahuje 300m2 dom bude mať viac ako jedno nadzemné podlažie (alebo viac ako jedno podzemné podlažie a podkrovie) výška presahuje 15m hĺbka presahuje 6m alebo počet osôb žijúcich v tomto type stavby prekračuje 30 Ak tvoj dom presahuje jedno z týchto kritérií, tak potrebuješ stavebné povolenie – čítaj ďalej. Ak tvoj dom je ale menší ako všetky tieto rozmery a nespĺňa ani jedno z týchto kritérií, tak je potrebné len ohlásenie príslušnému stavebnému úradu. O tom sa tu nebudem rozpisovať, zájdi si na najbližší stavebný úrad a spýtaj sa, čo potrebuješ na dané ohlásenie.
Odpovedať
Profilova fotka
ludia stale nechapete.....stavebne povolenie nie je problem!ani dnes.ak mas potrebne vyjadrenia,stavebne mas do 30dni.problem su tie vyjadrenia.v podstate sa nezmeni nic.vyjadrenia budes potrebovat tak ci tak.ci stav.povolenie,alebo ohlaska.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Dobry deň, ako je to pri drobnej stavbe do 25m2, na katastri mi tvrdil jeden pan ing ze potrebujem stavebne povolenie, vraj preto ze na pozemku to bude hlavna stavba(chatka). Tiez si to planujeme stavat svojpomocne... A z noveho stav. Zakona mam chaos. Ma niekto podobnu skusenost, pripadne radu? Ďakujem. :-|
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
zdravim...chcem sa opytat vie niekto ci treba vsetko dokladovat pri stavbe domu?plati ten zakon ci nie??dakujem
Odpovedať
@rado220 nastastie to neplati...
Odpovedať
Profilova fotka
Zatiaľ....uvidíme v júli 2015.
Odpovedať
Preco v juli?
Odpovedať
@rado220 Zatiaľ to neplatí, ale v júli, ak sa nemýlim, sa to má dostať do parlamentu na prerokovanie a prípadné schválenie ... Ale je to riadna blbosť :-| V prípade potreby so stavebným poznáme človeka, kt. sa vie v tom orientovať a kt. pomôže... veľa zdaru...
Odpovedať
Ale ak by to aj schvalili tak by to platilo pre tych o rok nie?i ked je to proti zdravemu rozumu
Odpovedať
ahojte strechaci, OBNOVUJME TUTO TEMU. Mate informacie o tomto novom stavebnom zakone? Bude sa stavebny zakon tykat len stavieb, ktore po termine jeho nadobudnutia platnosti budu ziadat o stavebne povolenie, alebo sa bude tykat vsetkych neskolaudovanych stavieb. Prosim poradte, staviame svojpomocne ako vela ludi a neviem si predstavit ako skolaudujeme. DAKUJEM
Odpovedať
@lenkuch vacsinou to plati tak, ze ked schvalia novelu zakona, tak konania, ktore sa zacali pred ucinnostou tej novely sa dokoncia podla stareho a vsetky konania ktore sa zacnu po ucinnosti novely pojdu podla noveho. tiez si robime vsetko svojpomocne, tak dufam, ze nic take neschvalia..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?