Novostavba/rekonstukcia stareho RD

Ahojte mam taky problem, chcem stavat dom, ide o radovu zastavbu stym ze len z jednej strany som nalepeny na suseda, zdruhej strany je sused ktory ma postavenu kocku. Podal som buracie povolenie, ktore je uz schvalene.. pri podpise ale sused mal problem. Momentalne nie som na hranici pozemku cca 40 cm je este medzera, pri novostavbe by som chcel ist az na hranicu pozemku samozrejme kedze nie je moc siroky.. dal som si to premerat geodetom, ale viem ze tych 40 cm tam je. Sused ale namiena ze da pri stavebnom konani namietku, ze chce meter odstup.. Bol som na stabenom a tam mi poradili ze nech dam len rekonstukciu, viete mi poradit kolko sa musi nechat aby to bola rekontrukcia a nie novostavba ? Staci ak by som staval na povodnych zakladoch, ci musim nechat aj nejaku nosnu stenu ? Viem ze sa to da spravit tak ze necham stenu a pri stavbe statik povie ze nie je vhodna a zbura sa, ale najradsej by som to uz zbural cele nech mam pokoj. PLs poradte
Odpovedať
Profilova fotka
@484marek stavať môžete na pôvodnom pôdoryse. To Vám radí aj SÚ. Pôdorys nie sú steny, ale záznam v katastri.
Odpovedať
@jan45 dakujem, a mozem ten podorys aj zmensit , resp. nejake zmeny robit ?, nebola by lepsia ozaj rekonstrukcia? Ten pomer zachovania pre splnenie na rekonstrukciu neviete ?
Odpovedať
Profilova fotka
ak zmeníte pôdorys, je to novostavba. Rekonštrukcia je na pôvodnej zástavbe, aj keď ju celú zbúrate.
Odpovedať
@jan45 A nemozem to spravit ako rekonstukciu stym ze necham jednu stenu a zmenim aj podorys-chcem sa totiz posunut dozadu na pozemoku ? Viete mi poradit paragraf ktory sa tyka rekonstukcie-podmienku ktore musim splnit ? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
posunutie si vyžaduje vyňatie z pôdneho fondu a SP, vnútorné členenie pôdorysu nie je zmena pôdorysu, tým sa myslí len obvod. Doporučujem nájsť projektanta, čo sa s tým vysporiada.
Odpovedať
@jan45 dakujem, viem ze vnutorny podorys nato nema vplyv, chcem nechat odneho obvodovu stenu a cast podorysu,stym ze sa posuniem.. len nechcem aby mal sancu odvolat sa len chcem vedeit ci je to priechodne..
Odpovedať
Profilova fotka
@484marek vrátim sa na začiatok, asi hovoríme o rôznych veciach. Radovka je súvislý rad domov,, ktoré majú spoločné steny, alebo sa nimi dotýkajú. Ak je to u Vás len zhustená zástavba, je požiadavka suseda odstúpiť o 1m vééélmi seriózna, je to len odstup na budúcu údržbu, ktorú potrebujete aj Vy.
Odpovedať
@jan45 Prikladam fotku, v obci je vedena tato ulica ako radova zastavba, skor by som povedal ze sused nesplna podmienky radovej zastavby, je tiez nalepeny zdruhej strany o dom, ja by som to chcel v podstate tak ako to je stym zeby som isiel o 4m dozadu..
Odpovedať
myslím, že ján to napísal dost exaktne... stavat na povodnom,alebo meter odstupit....
Odpovedať
hmm.. na stavebnom mi povedali ze aj ked da namietku pri stavebnom konani, oni vyhoveju mne, kedze je to klasifikovane ako radova zastavba, to ze neni on nalepeny namne ich nezaujima kedze je to klasifikovane ako radovka, len horsie ze on by sa odvolal, plus urcite aj nasud by siel stym , jemu je totiz jedno. a este co mi povedali ze kludne mozem ist dozadu otie 4 m, ak by som nechal tu stenu odneho a ratal snou do stavebneho, a potom by akoze padol.. len nikde som nenasiel kolko musim nechat aby sa to ratalo ako rekonstrukcia
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?