Nie sme manželia a chceme spoločne stavať dom

Pozemok na stavbu domu je napísaný na mňa. Vydajú stavebné povolenie keď nie sme manželia ale chcela by som aby sme na stavebnom povolení boli obidvaja. Vznikajú nejaké problémy.?
Odpovedať
Nie je stym problem, povolenie dostanete
Odpovedať
Profilova fotka
Staval som tak dom s mojou priatelkou.Dokonca aj pozemok sme mali kupeny podielovo.Nieje teda dovod,aby ste obaja nefigurovali na stavebnom povoleni.Samozrejme ferovo a s ohladom na toho druheho si nechat vsetko zapisat na katastry,popripade pravne si podlozit svoje financne vstupy,nech je poriadok,keby sa v buducnosti nieco skomplikovalo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
budes musiet urobit vecne bremeno na pozemok, ked je pozemok v tvojom vylucnom vlastnictve... ale vsetko ti urcite povedia na stavebnom urade ;-)
Odpovedať
Zaujímalo by ma prečo je problém sobáš ale prečo nie je problém spoločný dom.
Odpovedať
my sme mali s manželom tiež s týmto problém. pozemok sme kupili za slobodna a bol písaný len na mna. ale ked sme vybavovali stavebné povolenie, tak pani na stavebnom úrade nás nechcela dať obidvoch ako stavebníkov. tak som musela manželovi polovicu pozemku darovať darovacou zmluvou a zapísať to na kataster. lebo stavebné pov. vybavoval muž. ja som bola doma s mesačným bábom a nemohla som isť na uzemné ani stavebné konanie. tá pani bola na všetko hrozne prísna, takže možno u vás je to lepšie, treba sa opýtať. a ešte nám povedala že aj tak, ak by sme sa po kolaudácii chceli na kataster zapísať obidvaja ako vlastníci domu, a pozemok by bol len jedného že aj to by bol problém. tak aj kvoli tomu sme tie peniaze obetovali a dali to hned na začiatku na poriadok
Odpovedať
Profilova fotka
uplne kľudne, ja som staval tak že stavebníkom som ja a moja žena pričomn pozemok je svokrin.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?