Nezijuci susedia susedného pozemku

Ahojte má niekto skúsenosti s stavebným alebo s územným konaním ak jeden zo susedných pozemok vlastnia osoby ktoré už nežijú niekoľko rokov a dedičské konanie na danom pozemku neprebehlo? Ako sa to rieši?
Odpovedať
@koll86 dedičské konanie neprebehlo z akého dôvodu? nevedia sa dedičia dohodnúť?
Odpovedať
Dedičské konanie prebehlo ale do dedičského konania nebolo zahrnuté vysporiadanie pozemku. Ja neviem ovplyvniť otvorenie detského konania keďže mňa sa to netýka je to susedný pozemok kde sú písaný vlastníci už nnezijuci
Odpovedať
Profilova fotka
@koll86 v konaní sú dotknutí účastníci, ktorí majú právo sa vyjadriť. SÚ dá verejnú vyklášku s terminmi, ak sa nikto nevyjadrí, záujmy štátu háji SÚ, na ostané sa nemusí prihliadať. Len to dlhšie trvá, musia sa dodržiavať lehoty podaní.
Odpovedať
@koll86 tak uvedené bude na škodu dedičov a je dosť možné že ani o tom že by im to malo patriť ani nevedia. Takže vo výsledku to prebehne ako opísal @jan45
Odpovedať
@jan45 čiže, či to správne chápem ak majitelia z jednej zo susedných parciel, sú po smrti a pozemok nie je vysporiadaný stačí požiadať v takom prípade SÚ o vydanie verejnej vyhlášky ta sa zverejní na úradnej tabuly a ak nikto nebude mať námietky malo by sa to považovať za súhlas? Mate stým aj osobnú skúsenosť?
Odpovedať
presne tak, ani sa k tomu dostat nemusia, takze by som sa mozno nejakych namietok ani neobavala. len ako bolo pisane, iste lehoty sa budu musiet dodrzat
Odpovedať
@tamari87 len vies ako to je s ludmi, dlho dlho nic a potom sa zrazu zacnu ozyvat bez ohladu na nejake lehoty.
Odpovedať
@koll86 Len upresním - ty nežiadaš stav. úrad (SÚ) o vydanie verejnej vyhlášky. Ty si podáš žiadosť o vydanie stav. povolenia. SÚ začne stavebné konanie a o začatí oboznámi dotknuté osoby a subjekty buď doporučeným listom, alebo ak uzná za vhodné, tak verejnou vyhláškou. To, či to pôjde klasicky alebo vyhláškou nerozhoduješ ty, ale SÚ. Ak to pôjde listom, tak každému vlastníkovi susedných pozemkov pošlú list, Tí majú určitú lehotu na vyjadrenie. Ak si list neprevezmú, alebo ak sa nevyjadria, stavebné konanie pokračuje aj bez ich účasti.
Odpovedať
Profilova fotka
Uz len asi dufat, ze aj ked o tom budu dotknute osoby informovane, tak sa do toho nebudu starat takym stylom, ze zbytocne zlobu robit.
Odpovedať
Ako uvadza jan45 a chrobak7 Stavebny urad informuje o konaní verejnou vyhláškou pokial je velmi veľa učastnikov konania alebo su účastníci konania neznámy, ako napr v prípade dedičov po zomretom. Mam presne pripad pri mojom stavebku kedy stavebny urad urobil procesné chyby a nevydal verejnú vyhlašku. Stavebne rozhodnutie mi bolo Okresnym úradom zrušene po odvolaní jedneho z ucastnikov. Jedným z dôvodov je aj toto. Citujem: "Stavebný úrad mal už pri vrátení zásielky oznámenia o začatí konania z dôvodu úmrtia zistiť skutočnosti týkajúce sa zomrelého účastníka konania a nedoručovať opätovne rozhodnutie"
Odpovedať
@jergusvav no veru to je to jediné, na čom asi bude tak najviac záležať
Odpovedať
Profilova fotka
@jergusvav Tak zlobu robit, myslim, ze ak o tom nevedia, ze su dedici, alebo nieco podobne, tak teraz ich to zacne zaujimat. Ono kym sa do takychto veci nezacne niekto starat, ze by to chcel alebo nieco tak dlho to zvykne byt len tak. To je podobne ako brat chcel kupit za jeho pozemkom este cast obecneho pozemku, ktory ale uzivali len tak jeho susedia. Akonahle sa ale dozvedeli, ze on uz ma o to zaujem a chce to kupit, tak to kupili oni. Ale keby sa o to nezaujimal tak verim tomu, ze to takto bude este dalsie roky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?