Namietky v ustnom konani

Prosim poradte...suseda na ustnom konani podala namietku voci stavbe z dovodu zastavanosti v druhom rade v zmysle uzemneho planu obce (dom bude stat na zahrade existujuceho rod. domu, ale bude mat vlastnu pristupovu cestu so vsetkymi inz.sietami potiahnute z druhej ulice). Tato namietka by mala byt na 99,9 % neopodstatnena prave z dovodu existujucej pristupovej cesty, no zaujimala by ma lehota, ktoru ma stavebny urad na to, aby vo veci rozhodol. Je to uz tyzden a nic sa vo veci nedeje... ako mame dalej postupovat? Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@dasenka1986 lehota je ak sa nemylim 30dni. Kazdopadne treba potom kontaktovat SU
Odpovedať
No až taká neopodstatnená nemusí byť. V KE Ti to napríklad nepovolia :)
Odpovedať
@dasenka1986 lehota je 30 dní tak ako napisal @richard71 tato lehota sa pocita odo dna podania ziadosti o stavebne povolenie. Spominas ze uz ste maju ustne pojednavanie, ktore predpokladam bolo uz nejaky cas po podani ziadosti. Takze treba len overit ci uz lehota uplynula alebo nie. na druhej strane na zaklade vlastnych skusenosti viem, ze dnes si urady z lehôt tazku hlavu nerobia. a hlavne v pripade namietok je pre nich problematicke dodrzanie lehoty.
Odpovedať
Profilova fotka
Pripájam sa skúsenosťou, že lehoty sú pre SÚ prvého stupňa ako guma, naťahujú ich. Okresný úrad zrušil v mojom prípade 02. 05. 2016 dodatočné stavebné povolenie pre rekonštrukciu susedovej strechy, lebo stavali na mojom pozemku. Stavebný úrad mal v novom konaní sa vecou opätovne zaoberať, zistené nedostatky odstrániť a vydať rozhodnutie v súlade so zákonom. Prešli takmer 3 mesiace a kde nič tu nič. Ako ich mám donútiť, aby konali? ]-(
Odpovedať
Tento piatok uplynie 30 dni. Co ak SU tuto lehotu nedodrzi, mame pravo sa niekde stazovat?
Odpovedať
Profilova fotka
@dasenka1986 asi lampáreň :(. Ja tom mam tak s SPF. Začiatkom mája! podaná žiadosť, medzitým teta čo to rieši PN, dov...nikto ju nezastupuje... a vcera mi povedala že ešte rieši 2 roky!!!! stare veci. Skoro ma vykotilo. Ale slubila...ze do konca augusta by to mozno islo.... Zobrala som motyku a isla sa vyventilovat do zahonu.
Odpovedať
@jankazb SPF predsa nema ziadne lehoty (preto sa veci tam riesia aj roky), je to jeden velky bordel a pre nich biznis tie pozemky, je to proste hnus - ale pre Slovensko typicka vec. Pevne nervy zelam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?